Kezdőoldal » Emberek » Egyéb kérdések » Emlékeztek még 60-as,70-es...

Emlékeztek még 60-as,70-es szülöttek? De jó is volt akkor fiatalnak lenni!

Figyelt kérdés
Akkor még nem volt mobiltelefon meg net, kint lógtunk az utcán és a parkokban együtt. Fiúk és lányok. Csöves nadrág, szimat szatyor, vagy poppergatyó és fésült haj. Mindenki ismert mindenkit, az utcán két puszival köszöntöttük egymást talpig mosolyban. Nem voltak k-urvák és hímk-urvák, csak brancs volt. Örültünk egymásnak, tudtunk egymásról, segítettük egymást, ha másunk nem volt, akkor lelkifröccsel. Ott tanultuk meg egymáson, hogy hogyan kell nőnek és férfinak lenni. És még a szüleinket is tiszteltük. Iszonyat, hogy az elmúlt 20 évben mi is és a gyerekeink is kirepültek a nihilbe. Ti hogy látjátok? Nem fáj a szívetek? Kérem, hogy csak az írjon, aki ennek részese volt!

2016. aug. 3. 00:03
1 2
 11/17 anonim ***** válasza:
54%

Te megöregedtél, a világ változik, ahogy mindig is tette. Ez van.

Ja, és ki nevelte fel ezt (meg az összes) agyonszidott generációt? Csak nem azok, akik magukat olyan csúcsszupernek tartják?!

2016. aug. 3. 11:12
 12/17 anonim ***** válasza:
14%

En 81'es vagyok es megvoltak annak a korszaknak a maga nosztalgai, dolgai tenyleg minden mashogy volt, megsem sirom vissza, h amikor netezni akartam le kellett tenni a telefont, vagy h egy weboldalt nem tudtam 10 perc alatt lefuttattni, a router zorgo tarcsazos hangja, nem sirom vissza azt, h csak net kavezokban volt elerheto wifi mert nem volt okostelefon, es azt sem, hogy mobil hianyaban ha megbeszeltem h 4-kor hiv addigra haza kellett ernem kulonben a szuleim veszik fel a telefont:-)))

Azt se dijaztam h az elso mobilok akkorak voltak mint egy tegla, alig fertek el a zsebemben. Viszont jo volt, hogy sokat tarsasoztunk, maszokaztunk (malomkerekrol valo leesesben verhetetlen vagyok), Lutra album gyujtogetes, aztan belyeggyujtes, Donald rago ize, aztan a Szobi szorp ami felert egy cukormergezessel. Azt se sirom vissza. Hogy amikor a radiobol akartam felvenni egy szamot akkor ott kellett varakoznom es amikor beindult a szam a felenel beszolt a musorvezeto:-)))

Az elso hordozhato cede lejatszo akkora volt, h csak a tatyimban fert el erre plusz 5 cedet cipeltem magammal minden aldott nap:-)Nem volt az, h neten megnezem hogy mi hol van hanem terkepen tajekozodas aminek koszonhetoen orakat kestem, rosszabb esetben eltevedtem. Sehol egy GPS mindenhol meg kellett allni terkepet olvasni es kombinalni:-))

Iskolai menza....atyam, kesz csoda h tuleltem minden zsirban tocsog, borzalmas fozelekek, aztan volt napkozis tabor (az volt a veg). A baratokkal, szerlmekkel valo levelezes,illatos levelpapir, szerelmemnek Impulse-al befujt levelek, amit o Blue Jeans illattal viszonozott, egesz nap a postast varni h jott e level. Priceless.

Illatos szines toll, harom emeletes tolltarto, Invicta taska es Air Max cipo oh yeah. Azillatos radir is fontos volt es of korsz a bekoto papir, mert nem mindegy am h milyen szinu:-)))Gumizas a suliban napestig, bokatores, viszont isteni balatoni nyarak a nyaralonkban gyerekkent, aztan a telken az unokatesokkal, karacsonyra ketkazettas magno...es orolhatnam orakig.

Hianyzik?Nem. Ugy gondolom h a jelenlegi generacio selejt?Nem, mitol lenne az egy mas korszak, nekik ez a korszak jelenti azt amit nekunk a sajat korszakunk:-)Tekeros telefon...nyilvan visszasirom...ooooo nem:-))))

2016. aug. 3. 11:16
 13/17 anonim ***** válasza:
27%

'94-es születésű vagyok, édesanya '71-es, és elmondása szerint akkor is sok volt a qrva meg a hímqrva, csak mivel sokan tájékozatlanok voltak a nemi élet terén, ezért 16-17 évesen szültek a lányok, legalább ha nem is mindenki, de elég sokan bizony.

Nekem nem probléma a mai világban eligazodni, és örülök az internet meglétének is, mert hasznosnak tartom.

A mi generációnk öntudatosabb, de mi legalább képesek vagyunk az alkalmazkodásra, és nem ijedünk meg a hirtelen változásoktól. Nem élnék a régi időkben, mert az elmondások alapján az a véleményem, hogy egy irritálóan i toleráns volt és társadalmi szinten romboló a régi társadalom.

Nagyon is jól tesszünk, hogy haladunk előre, aki pedig képtelen alkalmazkodni, és a régi időkben van leragadva,annak ideje lelépni a saját kis világába. Csak ne csodàlkozzon azon, ha végérvényesen egyedül marad. A szelekció örökké fennáll. Most is. Alkalmazkodni kell vagy kihullani. Ennyi.

Láttam régebbi fotókat is. Hát zömén elhánytam magam. Sok ember már huszonévesen plöttyedt, löttyedt volt. Látszik, hogy nem volt trend egészségesen élni. Anyunak se hiányoznak a régi "szép" idők, én pedig hálás vagyok azért, hogy egy tudatosabb és jobban informált társadalom része lehetek. A szabadság se rossz dolog, csak tudni kell kezdeni vele valamit. De ezt hiába magyaráznám olyan embereknek, akik a veréshez és a "rabszolga" sorshoz vannak hozzászokva.

Az állatkertben nevelt állatokat se küldheted vissza a vadonba, mert ott már elpusztulnának.

2016. aug. 3. 11:20
 14/17 anonim ***** válasza:
0%
*intoleránst akartam írni az i tolerans helyett.
2016. aug. 3. 11:22
 15/17 anonim ***** válasza:
32%

12-es vagyok, eletem traumajat kifelejtettem: Amikor Antal meghalt megszakitottak a kacsameseket, es nem tudtuk meg h mi lett a vege. Keves annal irritalobb dolog volt es Youtube nelkul a mai napig sem tudnam es ezzel a traumaval kene elnem:-)))

Masreszt valamiert az en generaciom es a te generaciod zome is csak a jo dolgokra emlekszik, mikozben akkoriban ezt korantsem lattuk ilyen jonak. Kapucsengo, "Peti lejohet?"

Anyukam sem sirja vissza a regi szep idoket amikor Volt Kisz meg uttorok, kissobosok, szavalas, Lenin akarmik. Ez a nosztalgia, regen minden jobb volt azoknak a sajatja akik nem tudnak beilleszkedni a mai tarsadalomba. Talan a bulik hangulata hianyzik, amikor a sziget meg punkokrol szol es nekem is tarajom volt, nem volt netes ismerkedes ergo vagy haverok, buliban, utcan. Nem gondolom h jobb lett volna, csak mas volt:-)

2016. aug. 3. 11:40
 16/17 anonim ***** válasza:
53%

#9 és #10

Gazdag szülők ivadékai,mi? Úgy rajság a kapitalizmus ha te vagy fölül...

2016. aug. 3. 11:50
 17/17 anonim ***** válasza:
1972-es vagyok, (F), emlékszem annak a kornak az összes velejárójára is. Nem szeretek nagyon szentimentáliskodni, de tényleg megvolt a varázsa. Pont a rendszerváltás idejére jártam ki a sulikat, nekem az aranykor a '90-es évek voltak, mert addigra ugyebár nagykorú lettem, már nem a szoci értékrend uralkodott, de messze nem ez a világ volt, mint most.
2023. júl. 13. 17:28
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!