Miért zavarja az a felnőtteket, hogy van olyan diák, aki nem dolgozik iskola mellett?
Én most vagyok egyetemista és most jutottam el csak addig, hogy dolgozzak is. Gimi alatt egyik nyáron se dolgoztam, inkább év közben 1-2 napot, és állandó munkám is csak most lett.
Sokan hivatkoznak arra, hogy ha nem dolgozik a gyerek, akkor ne is várjon el zsebpénzt otthon. Na de a szülők valószínűleg gondolnak arra, hogy a gyereküknek majd pénzt kell adniuk és nincs ingyen a "tartásuk", ráadásul szinte mindenki megy egyetemre és nem csak 18 éves korukig laknak otthon.
Valamiért fáj az embereknek, hogy a tinik/fiatal felnőttek megtehetik, hogy nem dolgoznak, csak kérdezem, hogy miért?
Rengetek, nem is pénzzel kapcsolatos kérdésből kihozza egy-két gyakoris ember, hogy takaroggyá 16 évesen is dolgozni...
De ha megengedheti magának a gyerek, aki lehet 16, 18 vagy 20 éves is, hogy ne dolgozzon, mert be tudja osztani a zsebpénzét és nincsenek sokba kerülő dolgokra szüksége, akkor miért bántalmazzák őket?!
Az embereknek nem az a "bajuk", hogy sok szülő eltartja a felnőtt gyerekét, hanem az, hogy egyes "gyerekek" ezt szemérmetlenül ki is használják. Anyuci és apuci pénzét költik, mintha végtelen lenne, és fel vannak háborodva, ha esetleg a szülők nemet mondanak valamire.
Vannak létfontosságú dolgok, amit minden szülő szeretne biztosítani a gyerekének, akár telik rá, akár nem (nyilván akinek nem telik, az nem fogja). Pl. télikabát kell a gyereknek. De ha valaki hisztizik, hogy a szezonban a 3. kabátot is megvegye neki anyuci... hát az kissé kiakasztó. És pofátlanság.
Általában azért erőltetik ezt sokan, mert frusztráltak vagy képtelenek átgondolni a dolgot.
Sokan frusztráltak, hogy dolgoznak, mégsem keresnek sokat és zavarja őket, ha valaki megteheti, hogy ne dolgozzon. Van, akit az zavar, hogy másoknak teljesebb és kényelmesebb az életük.
Átgondolni sem mindenki képes az egyetemisták életét. Azt hiszik, hogy olyan a helyzet, hogy bemennek 1-2 órára, aztán egész héten buliznak és isznak. Valóban vannak ilyen szakok, de ott rengeteg diák dolgozik is. Bizonyos szakokon, azonban ez nem megy.
Az én szakom is nehéz. Egy embert sem ismerek, aki rendesen dolgozna diákmelósként. Vannak páran a HÖK-ben, meg páran otthon naponta max. 1 órát besegítenek a családi cégbe. És ennyi.
Megkaptam már én is a családtól és pár ismerőstől, hogy menjek dolgozni suli mellett. Nagy nehezen sikerült nekik elmagyaráznom, hogy hétfőtől-csütörtökig órám van, tehát ezek a napok kiestek. Aztán a maradék 3 napból általában legalább 2 kell a tanulásra, mert hiába vagyok az iskolában, ott nem tanulom meg az anyagot. És naponta min. 30-40 oldalt egyszerűen nem tudok órák után fáradtan és éhesen megtanulni, ezért marad a hétvége. Ha nem akarok egy befásult és droid emberré válni, akkor egy nap kell a pihenésre is. És elfogyott a hetem... Ezek mellett még van egy barátnőm, akivel azért muszáj találkoznom. És van egy nem túl jó állapotban lévő apám, akit megszoktam látogatni. Ezek igazából már bele sem férnek az időmbe, de megteszem őket. Így pedig pót zh-k és néhány tárgy újrafelvétele történik.
És ott a nyár, mehetnék nyári munkára. Valóban mehetnék, aztán a következő évemben a tárgyak felét el is buknám, mert egyrészt nem tudtam kipihenni magam, másrészt nem tudtam készülni rájuk.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!