Minden vágyam, hogy külföldön a tengerpart mellett éljek/ dolgozzak, kell hozzá iskola?
Jelentkeztem turizmusra, de már 21 éves vagyok, és nagyon nincs kedvem 3 és fél évet még itthon tanulni csak ezért.
Viszont ha ez kell, megteszem, csak kérdés szükséges-e.
Azaz kell e végzettség ehhez?
Tapasztalatom sincs hiszen ahhoz itthon meg nagyrészt végzettség kell, ördögi kör.
Egyszerűen csak nem szeretném, hogy rá menjen a fiatalságom, és azon kapom magam, hogy még mindig nem mentem ki, nem csinálok semmit.
Azt sem tudom pontosan, hogy a turizmus mellett esetleg még milyen lehetőségek vannak tengerpartokon.
De ezért is lenne ez a turizmus egy biztonság , nem?
Mert szálloda, wellness stb. az végig van a partok mentén.
lehetsz akár pincér, vagy takarító is olyan helyen ami a tengerparton van...
De lehetsz akár vállalkozó is...
23F
Biztos lehetsz benne, hogy ha a turizmusban akarsz dolgozni tengerparton, akkor májustól októberig szinte elfelejtheted a tengert. mert akkor azokat az embereket fogod kiszolgálni, akik nyaralni mennek.
És nem, nem biztonság a turizmus, ugyanis egyrészt szezonális dolog, másrészt pl. a 2008-as válság után turisták is nagyon kevesen voltak még a spanyol tengerparton is. Bizony saját barátnőmön láttam, aki idegenvezető, hogy "esett pofára", mert a válság miatt elmaradt német, holland turisták hiánya bizony az Ő életszínvonalára is jelentős hatással volt.
Vagy elegendő csak az egyre szaporodó robbantgatásokra gondolni, esetleg a görög menekültválságra. Szerintem Görögországnak idén hatalmas kiesés lesz a menekültek miatt elmaradó turisták.
Azt érzem, kérdező, hogy te még bőven a föld felett lebegsz néhány méterrel és az álmodozós korszakban vagy - de lassan azért le kellene szállnod a földre :-)
Tudod, én is álmodoztam, azt hittem, az idegenvezető a legcsodálatosabb szakma, aztán amikor volt lehetőségem kicsit belekóstolni, akkor rájöttem, hogy azért nem egy leányálom reggel fél 7-től éjjel fél 2-ig toppon lenni, majd másnap reggel ugyanezt fél 7-kor kezdeni. 1 hónap után már azt sem tudod, fiú vagy-e vagy lány? Persze, vannak jó oldalai is... :-)
"Megismerkedtek ott valakivel ( az egyik srác ismerösének a barátjával ) és munkát kaptak, -bár nem azért mentek- a tengerparton napágyakat adtak ki bérbe. Sok pénzt keresett,"
Ok, ezt nem vonom kétségbe, csak épp a szállásuk amúgy is megvolt - arra nem kellett külön fizetni, nem úgy, mint egy albérletnél, a pénzt meg nem bejelentett munkával keresték és csak rövid időre, ráadásul ismerősön keresztül.
A kérdező viszont hosszútávú munkára gondolt...
Izgalmas élethez nem papír kell hanem elszántság.
Hány diplomás rohad valami büdös irodában nap mint nap, miközben az álmai a szőnyeg alatt hevernek...
nem ettől függ
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!