Miért mindig csak azokat halljuk okoskodni a sorkatonaság visszahozását illetően akik sose voltak, vagy egyáltalán nem is vonatkozna rájuk?
Olyan ember szájából aki megjárta még sose hallottam hogy "Ráférne a mai fiatalokra." vagy hogy "Anélkül nem férfi a férfi!".
Mindig csak olyanok emlegetik akik még sose voltak, vagy mégjobban akire nem is vonatkozna.
Volt egy nő ismerősöm aki állandóan csak erről beszélt. "A mai fiatalság így meg úgy, kéne nekik egy katonaság mint régen és helyretenné a dolgokat." Mikor rákérdeztem hogyha ennyire ráfér mindenkire akkor ő miért nem vonul be önkéntesen? Hiszen ott a lehetőség. Erre annyi választ kaptam hogy én hülye vagyok, mert ő nő. Kérdeztem ha muszáj lenne bevonulna-e? Erre is annyit kaptam hogy dehogy is, ő nő. "Az a férfiak dolga."
Nagyapámat és barátait mikor kérdezem a témában mindig mesélnek róla. Azt mondják hogy nem volt nagyon rosz, de nem attól lesz valaki tisztelettudó vagy férfias mert katonaságban volt. Azt mondja hogy náluk is az emberek nagy része ellógta.
Egyszerűen azt nem értem hogy miért verik a fentebb leírt emberek más farkával a csalánt mikor azt se tudják miről beszélnek? Természetesen a srácok akik ezt hangoztatják se vonulnak be önkéntesen a seregbe, mikor semmi sem tartja vissza őket.
Ha valaki olyan van itt aki jó ötletnek tartja a sorkatonaságot az kérem írja meg az ő kifogását hogy rá speciel miért nem vonatkozna ez a "mesteri dolog" amit hangoztat. Ha pedig megjárta és úgy beszél róla akkor elismerésem és értékelem a véleményét.
Lehet kevésbé figyeltem, de én azt gondoltam eddig, ezt csak olyanoktól hallani, akik voltak is.
Mellesleg a többségnek (akikre ráférne) elég lenne egy konkrétabb sorozás is.
legközelebb iraelt hozd fel neki.
ott nem csak hogy a nők is katonák 2 évig,de a világ minden részéről csak ezért mennek zsidó fiatalok izraelbe,hogy belépjenek és leszolgálják a 2 évüket.
Én eddig egy embertől hallottam aki volt is, de neki a véleményére más dolgok miatt pont nem adok.
Nagyapám pilóta volt a sereg előtt és később a seregben is. Bár ő már két éve nem repülhet, de a mai napig találkozgatnak barátaival. Őket kérdeztem a témában és mosolyogva mesélték a történeteket. De egyetértettek azzal hogy aki nem érdekelt a témában annak csak az életéből vesznek el.
Én hivatásos honvédtől is hallottam már.
Egyébként nem tudom, kellene-e sorkatonaság, jót tenne-e egyáltalán, ha olyan sorkatonáink lennének, akiknek nyűg az egész, és csak túl akarnak lenni rajta. Háború idején úgyse nagyon van választás - soha ne kerüljünk olyan helyzetbe -, de ha már hadsereg, talán egy képzett hadi állomány, akik valóban hivatásuknak érzik és készek ezért erőfeszítéseket tenni, talán többet ér.
Viszont azt gondolom, hogy sok szülő nevelése megbukott, tehát talán inkább ott kellene először rendet tenni, mert az életképtelen fiatal felnőtteket a szüleik nevelik olyanná.
En voltam sorkatona es 10 eve fizeteses vagyok, de nekem is inkabb az az erzesem hogy a kanapekommandosok es a "mindenki boruljon terdre elottem mert en no vagyok" tipusu embereknek nagyobb a hangjuk. A dogoljon meg a szomszed tehene mentalitast is alakulat vallogatja, en pl barmikor visszamennek, az akkori tisztekkel es legenyseg tobbsegevel.
A regi tomegkatonasag ertelmet vesztette, igy folosleges visszahozni, a neveles sem mukodik, mert az nem az allam dolga ha mar a szulok nem ertenek a dolgukhoz. A noismerosodnek lehet hogy egy szal cerna tartja ossza a fuleit, mert egyre tobb not, sot inkabb huszas eveiben levo csajt latok egyenruhaban.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!