Melyik a kedvenc városod? És miért?
Itthon: Debrecen, mert egy élhető, szerethető, pont nekem megfelelő mértékben nyüzsgő város. Szerettem ott élni.
Külföldön: Rengeteg van ami nagyon tetszik. Talán Varsó volt rám a legnagyobb hatással. Ami még favorít: Gyimesi falvak, Omis, Prága, Karlovy Vary, Nagyszeben, Velence (olasz), Tihany, Heiligenblut, Hallstatt....és még sok :D
Oslo.
Hahahahaha.. Ez nem kérdés. :D
Magyarországon belül Budapest és Szeged.
Külföldön pedig (ahol eddig jártam, nyilván azok közül) Prága és Barcelona.
Hogy miért? Nem is tudom igazából, csak úgy megfogott bennük valami, szerintem nem lehet elmagyarázni. Szeretem a hangulatukat.
Itthon Budapest. Egyszerűen gyönyörű város szerintem. Minden reggel munkába menet elmegyek a Margit hídon, és gyönyörködök a látványban. Nézem a Parlamentet, a Budai Várat, a Dunát. Reggel abban a félhomályban, egészen elképesztő.
A másik kedvenc városom London. Egészen kiskorom óta. Nem tudom megmagyarázni miért. Mikor eszembe jut vagy képet látok a városról, olyan érzés tör rám, mintha honvágyam lenne, pedig sosem jártam még ott.
Soproniként Sopronra szavazok, egy élhető város -bár mostanában már csak akkor ha valaki Ausztriában dolgozik. A városnak van egy nagyon jó történelmi hangulata, közel a természet, gazdag kultúra és többnyire tudatos emberek lakják.
Külföldön Prága, főleg tavasszal gyönyörű, jó a konyhájuk és a söreik.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!