Kezdőoldal » Emberek » Egyéb kérdések » A mostani tinik miert "vagdoss...

A mostani tinik miert "vagdossak" magukat?

Figyelt kérdés
Ertem, h depresszio meg onbuntetes miatt, de 20 eve, mikor en voltam tini, meg senki nem csinalta. Gondolom, most sem "divatbol" csinaljak, nyilvan nem, de akkor mi az oka? Ennyivel boldogtalanabbak, mint mi voltunk?

2016. aug. 31. 16:09
1 2
 1/18 anonim ***** válasza:
Ez már nem divat, most a SWAG YOLO a menő.
2016. aug. 31. 16:15
 2/18 anonim ***** válasza:
53%
Honnan tudod, hogy senki nem csinálta? 29 vagyok, én is csináltam, és senki nem tudott róla, nem voltam rá büszke.
2016. aug. 31. 16:16
 3/18 A kérdező kommentje:
Nem letezik, h ez DIVAT, meg MENO! Ez vmi komoly psziches betegseg!
2016. aug. 31. 16:16
 4/18 anonim ***** válasza:
31%

97°% csak azért csinálja, hogy így kapjon figyelmet. Sokan el vannak kényeztetve, és a legkisebb bajt is világfájdalomnak élik meg. "nem kaptam meg az Iphone-t ---->a szüleim nem szeretnek" stb.

A maradék 3°% az, akik tényleg nagy bajuk van, például elvesztették egy szerettüket.

Megjegyzem én sem értem, pedig 2001-ben születtem.

De ha valami személyesebb válasz érdekel, kérdezz meg olyat, aki már vagdosta magát.

2016. aug. 31. 16:17
 5/18 anonim ***** válasza:
66%

Nem csak a mostaniak vagdossák magukat, régen is volt ez.

Egyszerű biokémiai magyarázata van.

Adrenalin függőségnek hívják

A sérülés, fájdalomérzetet kelt ara meg az agy adrenalinnal válaszol, hogy felkészítse a testet a túlélésre.

Az adrenalin lebomlása után pedig dopamin felszabadulás következik ha jól tudom (boldogsághormon)

Mindkettőtől függővé lehet válni, és nehéz leszokni róla amíg az ember ingerszegény környezetben van és nem a természetes ingerek miatt váltódik ki.

Ez olyan mint a fakírság, vagy a bezárt madaraknál a tolltépés, öncsipkedés.

6/18 A kérdező kommentje:
Lehet, h szatyorban eltem, es csak en nem tudtam rola??
 7/18 anonim ***** válasza:
100%
Volt a 80-90 es években is, főleg intézetiseknél, börtönviselteknél stb.
2016. aug. 31. 16:19
 8/18 A kérdező kommentje:
Mert nem magat a folyamatot nem ertem, azt, h miert csinaljak, hanem azt nem ertem, h miert pont most. Csak mostanaban. De ezek szerint nem ujdonsag.
2016. aug. 31. 16:22
 9/18 anonim ***** válasza:
84%

Lenyegeben a tehetetlenseg miatt vagdossak magukat. Kepzeld el azt hogy teljesen kilatastalan az eleted, nem tehetsz ellene semmit, nem vagy jo semmire, nem kellesz senkinek, de kozben a szuleidtol fuggsz. A objektiven nezve nem sokan vannak ilyen helyzetben, de a mai nevelesi "modszerek" miatt megis rengetegen erzik igy.

Mondjuk ugy hogy a vagdosassal az elviselhetetlen lelki fajdalmat, elviselheto fizikai fajdalomra cserelik. A fizikai fajdalom hatasara az ember automatikusan arra koncentral, addig sem kell az elviselhetetlen eletukben elniuk.

2016. aug. 31. 16:29
 10/18 anonim ***** válasza:
90's évek,2000's évek elején is vagdossák magukat.
2016. aug. 31. 16:47
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!