Ti mit választanátok, egyetem elvégzése vagy munkába állás?
Leérettségiztem, jelentkeztem egyetemre, fel is vettek.
Most viszont elgondolkoztam rajta, hogy van-e értelme egyáltalán.
Egyetem mellett nem tudok munkát vállalni, mert mellette 1millió más dolog lesz.
Ti mit választanátok, munka vagy először egy egyetem elvégzése?
az életed következő 50 évéről döntesz munka szempontjából. Ha elvégzed az egyetemet, a munka terén százszor nagyobb a választási lehetőséged, mint most - érettségivel.
Valószínű, hogy diákmunkát tudsz majd mellette, ha akarsz.
Attól függ, milyen terület. Kreatív területekre nem olyan fontos az egyetemi végzettség, ismerek olyat, akik 14-15 éves kora óta ír különböző magazinoknak, elvégzett ugyan valami médiatudományos szakot, de azt mondja, nincs jelentősége a munkája szempontjából, mert a referenciái többet érnek, mint a diplomája.
Szerintem a legtöbb kreatív munka ilyen. Nyilván tudomány, közgazdaság, tanár, óvónő, stb egyéb területeken fontos az egyetemi képzés.
6-os ismer 1 db olyat - akinek volt egy nagybácsija és benyomta a pályára - de ez nem jellemző!
nagyon kell a végzettség, a tudás, és a papír. Kérdező, azon a pályán, amire mész: óriási a különbség- érettségivel 50 évig az adminisztráció alsó fokán maradnál.
Pénzügy és számvitellel szerintem nem sokat érsz. A mérnöki szakok iránt van a legnagyobb kereslet, persze van 1-2 kivétel, de a pénzügy és számvitel nem ide tartozik. Azokat meg mérföldekkel nehezebb elvégezni.
Egy jó szakmával sokkal többet érnél, mint egy értéktelen diplomával. Ezen még nem gondolkodtál?:D
Nem :D
Mert engem csak ez az egy szak érdekelt.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!