Kezdőoldal » Emberek » Emberi tulajdonságok » Más is észrevette, hogy a...

Más is észrevette, hogy a LinkedIn-n az összes elit gazdasági szakon végzett nő modell kaliberű?

Figyelt kérdés
Valamelyik nap böngésztem az oldalt és egy ponton hirtelen nem tudtam eldönteni, hogy most egy szakmai közösségi oldalt nézek, vagy egy modellügynökség portfólióját. Gyakorlatilag az összes nívósabb egyetemen (BGF, Corvinus, ELTE, külföldi egyetemek), de főként gazdasági szakon végzett csaj/nő úgy néz ki mintha egy modell lenne (karakteres arc, dús haj, magas, vékony testalkat). Ja meg persze oldalakon keresztül van felsorolva, hogy milyen tapasztalatai/ismeretei vannak. Azt hiszem az ilyen embereknek nem jelenthet probléma bármilyen állás megszerzése. Ráadásul ezen nők többsége vezetői pozíciót tölt be a jelenlegi munkahelyén. Mióta van ennyi tökéletes, karrierista nők? Miért van az, hogy ezen az oldalon kvázi egyáltalán nincs fent csúnya nő/pasi (pedig ez csak egy szakmai oldal nem pedig a facebook) és mért van mindig az az érzésem, hogy elég csak szépnek születni és azzal együtt jön a siker, a pénz, a szerencse, a motiváció, az önbizalom stb.? Na, de ti hogyan látjátok?

2016. júl. 6. 09:46
 1/3 anonim ***** válasza:
72%
Mert aki ronda, az nem pakolja tele a világot a fotóival?
2016. júl. 6. 10:03
 2/3 anonim ***** válasza:
100%

:D rengeteg linkedin-es ismerősöm van, köztük ilyenek is ahogy te is mondod. El kell keserítselek, jó részük nem szép a képek retusáltak a képzettség meg sokszor azért hangzik jónak mert angol nyelven van leírva.

Az üzleti szakmába a PR nagyon fontos, ez az oldal ezt képviseli. Más kérdés hogy a tehetségük és a szakmai tudások sok esetben közel sem fedi le ezt a "pozitív képet".

2016. júl. 6. 10:04
 3/3 anonim ***** válasza:

Igaz, hogy csalnak a képpel. :D

Élőben rá se ismertem az egyikre, a képen előnyösebb agyonretusálva.

Én pl. eleve szép vagyok, ezért direkt nem annyira előnyös képet választok. Miért? Mert szerintem annyira nem nagy előny az életben és nem a külsőmre építek.

2021. jún. 24. 00:10

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!