Mit csináljak, ha egyre többet gondolok az öngyilkosságra?
Egyszerűen úgy érzem, nincs miért élnem. Mindig is én voltam az, aki elítélte az öngyilkosságot, mondván milyen gyáva dolog, most mégis oda jutottam, hogy egyre többször fordul meg a fejemben, hogy milyen jó lenne itt hagyni mindent. Nem hiszem, hogy most még lenne bátorságom megtenni, de félek, hogy arra a pontra is el fogok jutni előbb utóbb. Senki nincs, akinek kibeszélhetném a gondjaimat, csak magamra számíthatok, és már elegem van ebből a helyzetből. Volt már valaki hasonló helyzetben? Rajta mi segített? Köszönöm a válaszokat, bármilyen tanácsot elfogadok, ami kicsit is segíthetne...
L/20
Pedig kibeszélni a dolgokat ilyenkor nagyon sokat tud segíteni.
Keress olyan hobbit, tevékenységet, amiben örömödet leled, és ha azzal elfoglalod magad, nem fogsz ilyen gondokra gondolni.
Nem tudom, hogyan jutottál el az öngyilkosság gondolatáig, de ha nem vagy őrült, akkor elég komoly dolog kellett a gondolat megszületéséhez.
Ha mást nem, szakemberhez kell menni, ahol egyébként szintén ki kell magadból adni, annyi, hogy ő biztos hasznos tanácsot fog adni.
Szerintem itt a gondolkodásoddal van a gond. Szeretsz festeni? Én meg rajzolni szeretek. Ne úgy fogd fel, hogy csak gyűlnek a lapok, mert akkor ezek szerint nem élvezetből csinálod.
Meg ilyen állapotban szerintem az a legrosszabb, ha otthon vagy, és csak bámulod a képernyőt. Menj ki a szabadba, sétálj egyet. Legalábbis engem ez meg szokott nyugtatni.
Az ongyilkossag nem gyava dolog, csak nincs sok ertelme. A problemakat meg lehet oldani. Persze tudom, hogy nem egyszeru.
Kezdj el uj munka utan nezni, hogy ne legyel kiszolgaltatott, amikor megszunik a jeleblegi.
Es bar furan hangzik, ha a halal foglalkoztat fess rola. Nem te lennel az elso, aki halal temaju mualkotast keszitett.
Mik a konkret problemaid? Annak ismereteben talan tobbet is tudnek mondani.
Pszichologustol erdemes lenne segitseget kerni.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!