Kezdőoldal » Emberek » Egyéb kérdések » Hogyan, mitől lettél konzervat...

Hogyan, mitől lettél konzervatív beállítottságú? Milyen családból jöttél?

Figyelt kérdés

Liberálisként számomra a konzervatív emberek szinte érthetetlenek; ez egész gondolkodásul annyira idegen, furcsa, hogy szeretném egy kicsit legalább megérteni.

Nem trollkodásból kérdezek. Én középosztálybeli családból jöttem, gyerekként kevés tekintetben korlátoztak, nagyjából jól éltünk, és ha őszinte akarok lenni, nem mondanám azt, hogy kaptam volna a szüleimtől "nevelést". Könyvek között nőttem fel, sokat olvastam, és nem volt sok barátom. Rákaptam a számítógépes játékokra is. Mindig szerettem tájékozódni, érdekelt a világ működése, a tudományok, sokáig a művészetek is. Nem voltam soha közösségi ember, mondható, hogy burokban nőttem fel; az is, hogy magamat neveltem fel. 14 évesen például szüleim könyvtárában megtaláltam a filozófia részt, és nagyon rákaptam. Nem az iskolák, nem a környezetem, hanem ezek a könyvek jelentették a fő befolyást rám: Spinoza, Nietzsche, Hegel, Marx, stb.

2016. júl. 2. 10:16
1 2
 11/12 anonim ***** válasza:
Nem vagyok konzervatív,nagyon is nyitott és szabadelvű vagyok.
2016. nov. 12. 14:18
 12/12 anonim válasza:

A kettesnek üzenem!

Tanulj meg előszőr helyesen írni.

Te tipikus az az ember vagy aki megmondja a tutit, mert te annyira tudsz mindent..

Ennyi erővel én is mondhatnám, hogy te egy tipikus konzervatív vagy aki besavanyodott, unalmas, mindent szabályozni akaró, a többi ember szavad életvitele nem tetszik neked, életedben egy szabad gondolatod nem volt, nem akarod elfogadni azt, hogy jelenleg az emberek nagy része szeret liberálisan élni, nem is akarok meghallani ezeknek a személyeknek a véleményét... te kategorikusan kijelented, hogy ez van és kész. Egy másik dolog az, hogy egyáltalán nem az van amit te írtál. A kommented semmilyen mértékben nem közelíti meg a valóságot csak te azt gondolod, hogy te egy konzervatív ember vagy és ezzel egyenes összefüggésben van az is, hogy ilyeneket írhatsz amit írtál.

Tisztelettel megkérlek, hogy a jövőben tartózkodj az ilyen és az ehhez hasonló hozzászólások az emberiség felé publikálásától, mert ezzel csak azt bizonyítod be amit mindenki tud rólad: A fejedben semmi használatra lévő információ nincs, csak a masszív sötétség, illetve semennyire nem vagy elnéző a másik emberrel.

Nagyon szépen megkérlek, hogy fogadd el a tanácsaimat és többször NE kövess el ilyen hibákat!

2020. szept. 22. 21:51
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!