Hogyan, mitől lettél konzervatív beállítottságú? Milyen családból jöttél?
Liberálisként számomra a konzervatív emberek szinte érthetetlenek; ez egész gondolkodásul annyira idegen, furcsa, hogy szeretném egy kicsit legalább megérteni.
Nem trollkodásból kérdezek. Én középosztálybeli családból jöttem, gyerekként kevés tekintetben korlátoztak, nagyjából jól éltünk, és ha őszinte akarok lenni, nem mondanám azt, hogy kaptam volna a szüleimtől "nevelést". Könyvek között nőttem fel, sokat olvastam, és nem volt sok barátom. Rákaptam a számítógépes játékokra is. Mindig szerettem tájékozódni, érdekelt a világ működése, a tudományok, sokáig a művészetek is. Nem voltam soha közösségi ember, mondható, hogy burokban nőttem fel; az is, hogy magamat neveltem fel. 14 évesen például szüleim könyvtárában megtaláltam a filozófia részt, és nagyon rákaptam. Nem az iskolák, nem a környezetem, hanem ezek a könyvek jelentették a fő befolyást rám: Spinoza, Nietzsche, Hegel, Marx, stb.
A liberális gondolkodás nem csak a jómódúaké kedves előző..
Én egy rakás cigánnyal és mindenféle emberrel vagyok körbevéve egy elég rossz környéken, de ettől még nem fogok habzó szájjal cigányozni a gyakorin.Ahogyan más embereket sem vetek meg és egyéb területeken is liberális elveket vallok..
Azért mert valaki konzervatív nem fog cigányozni.
A konzervatív nem egyenlő a rasszistával.
Moderáltan konzervatívnak tartom magam. Nincsen bajom a melegekkel de a segélyen élősködőkkel igen legyenek bármilyen színűek.
A 2es válaszoló "lent élni"-jére reagáltam.Attól hogy tudod milyen lent élni nem kell elítélned a melegeket, rasszokat stb.
Akik itt konzervatívnak vallják magukat azok a leg ritkàbb esetben fogadnak el mindenkit származástól függetlenül.
Elég szétnézni a politika témakör pontozàsainál például.
Nem volt boldog gyermekkorom, de nem hiszem, hogy emiatt lennek konzervativ beallitottsagu. Nem hiszem, hogy ez egy valamitol alakult volna ki, mondhatni mindig is ilyen voltam.
Meg nem mindenkinek jelenti ugyanazt ez a fogalom, pl nekem a melegekkel nincs problemam ameddig nem az utcan csinaljak viszont ez igaz a heterokra is, otthon mindenki azt tesz amit szeretne...
Nem vonzodom a mas rasszba tartozo emberekhez szexualisan, ettol fuggetlenul baratkent, kollegakent tudok rajuk tekinteni.
Ezek alapjan akkor liberalis is lehetnek, de valahogy megis inkabb regi modi gondolkodasu vagyok.
Én csalódtam a liberális emberekben és ettől lettem modern konzervatív. Családom lényegtelen ebből a szempontból.
Egy ideig hittem benne, hogy a globális világ gondolata meg a "fogadjunk el mindent és mindenkit" eszmék jobbá tehetnének mindent. De ma már megundorodtam az olyan emberektől, akik ezt szélsőségesen meg mániákusan értelmezik és úgy látom mindez csak káoszhoz vezetne. Igenis zavarnak a migráncsimádók, a melegfelvonulások, stb. De felőlem ettől még mindenki azt csinál meg gondol, amit akar, csak engem hagyjanak békén vele.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!