Kezdőoldal » Emberek » Egyéb kérdések » Kedves embertarsaim! Szeretnek...

Alibaba15 kérdése:

Kedves embertarsaim! Szeretnek erdeklodni, hogy valakinek van valami tapasztalata a Ilizarov fele magassagnovelo mutetrol? Sok jot olvastam rola!

Figyelt kérdés
Olvastam Hajnal Ban tortenetet interneten, hogy eltorette a labat es plusz 8 cm-rel lett magasabb. Annyira elterjedt ez a ortoped sebeszet, hogy a vilagon tobb orszagban is csinaljak (Franciaorszag, Anglia, Egyiptom, Ciprus, India, Nemetorszag, Kina, Oroszorszag ahol a fent emlitett Hajnal Ban is csinaltatta a mutetet) Es neztem videokat is youtube-on, hogy a mutet utan ugyan ugy futott, ugaralt egylabon az illeto, stb. Vagyis hogy teljesen felepul a szemely a fizioterapia segitsegevel. Sajnos nem birom elviselni a 167 cm-emet, probaltam vele kibekulni, de egyszeruen nem megy, kisebbsegi komplexusom van. Oroszorszagon gondolkodom, hogy ott kellene megcsinaltatni, mert rengeteg jot olvasni roluk, hogy csak akkor csinaljak meg a mutet ha rendben lesznek a mutet elotti vizsgalatok es hogy 165 cm-ig + 1,2 cm vegzik el a mutet, mert az felett nem engedelyezett.
2016. jún. 15. 01:17
1 2
 11/20 A kérdező kommentje:
Olyan sokan megcsinaltatjak maguknak ezt a mutetet foleg akinek van ra penze az meg is csinaltatja. Igen ebben igazad van, hogy sajat magamnak kell elfogadni magam. Ha ugy dontok, hogy elfogadom magam akkor az olyam mintha lemondanek az almomrol. Minden vagyam hogy indulhassak a athletic kategoriaban. De ahogy fent is emlitettem es mivel alacsony vagyok es elkezdenem pakolni magamra az izmot meg alacsonyabbnak tunek. Azt meg nem akarom. Kell a 170 cm feletti magassag ehez a sporthoz es ez az almom.
2016. jún. 15. 16:21
 12/20 anonim ***** válasza:
62%

27 evesen figyelembe kellene venned a biologiai adottsagokat is, ugymint csontosodas es hasonlok. A labankent ketszer, par honap kulonbseggel, harom-harom helyen eltort csontjaiddal sohasem lehetsz sikeres testepito, mert a frissen forrt, tobbszorosen tort csontozat nem fogja birni a sulyzozast, a kemeny sportot. Mire birna, addigra mar joval afolott a kor folott leszel, hogy meg a senior kategoriabol is kineznek. A torott csontok kesobb is fajnak, kulonosen, hogy tobbszoros toresrol beszelunk. Tul nagy a kockazat a nyujtas miatt a masodlagos fertozesekre is. En mindenkeppen lebeszellek.

Egy 167 centis ferfi valoban nem magas, de Czeizel Endre szerint- Isten nyugosztalja - genetikailag az a "tiszta" magyar, aki 165 cm alatt van.

2016. jún. 16. 02:38
 13/20 A kérdező kommentje:
Fentebb irtam, hogy athletich kategoriaban szeretnek versenyezni. Es mivel az athletic kategoria nem arrol szol hogy minnel tobb izmot pakolj magadra hanem teljesen masrol. Es nem torik el a csontod 4 meg 5 helyen sokan ezt a baromsagot hordajak ossze. A klinikatol kapot valaszban irtak hogy egy helyen torik el a csontot es azt fokozatosan tavolitjak egymastol. Az athletic kategoriaban nem kell nagy sulyokkal edzened hogy felpakold magadra azt a plusz 15 kg izmot. Csak kijavitottalak, mert nem ugyan az a bodybulider kategororia es az athletic kategoria.
2016. jún. 16. 23:47
 14/20 A kérdező kommentje:

Nem ugy nez ki mint akinek fajna a laba:

https://www.youtube.com/watch?v=ukwz5iYerJ0

2016. jún. 16. 23:54
 15/20 anonim ***** válasza:

A videon szereplo ember "elfelejtette" megmutatni az elmult nyolc honapjat, a mutet nyomat.

En is tudok igy ugralni, es feltolteni a jutuuubra :)))

Te dolgod, te eleted, te dontesed. De nem veletlen, hogy a modszer nem terjedt el vilagszerte, es egyaltalan nem altalanos, mint pl a lezeres latasjavitas, vagy a plasztikai mutetek.

Mert tul nagy a fajdalom, es tul nagy a kockazat.

De mondom, a te dontesed (melyik orosz bulvarsajtoban olvastad hogy mely orszagokban vegzik es milyen hiteles centrumokban?)

2016. jún. 17. 01:59
 16/20 A kérdező kommentje:

Nem oroszbulvarsajtoban olvastam hanem minden korhaznak honlapja van:

Oroszorszag : [link]

Ciprus, Egyiptom: [link]

Olaszorszag: [link]

USA,New York: [link]

Kina: [link] ( youtube video: https://www.youtube.com/watch?v=OcXl3AkzTqE )

Franciaorszag: [link]

Nemetorszag: [link]

India: [link]

Hollywood: [link] ( youtube video: https://www.youtube.com/watch?v=z_esVhneaAY )

Eszak- korea: [link]

Kanada: [link]

Szoval ugy hiszem most mar lehet latni hogy a vilagon mindenhol csinaljak ezt a mutetet. Es nem bulvarsajtokban olvastam.

2016. jún. 17. 03:15
 17/20 A kérdező kommentje:
Szerintem ezek kozzul eleg sok hiteles centrum talalhato koztuk a kurganban talalhato is. Ha szeretnel keress ra a tobbi orszagra is es bizonyosodj meg hogy a vilagon barhol csinaljak!
2016. jún. 17. 03:22
 18/20 A kérdező kommentje:
Igen tul nagy a fajdalom, de ha beledoglok akkor is megeri az a fajdalom a plusz 7-8 cm-t. Amugy tisztaban vagyok azzal hogy idosebb korban nehezebben konoszolidalodik a csont, de ezzel tisztbana vannak a clinikak is mert egybol azt kerdeztek tolem, hogy hany eves vagyok es hogy mennyi a magassagom. Kerdeztem toluk persze angolul, hogy miert fontos ez. Es azt irta mert a korhaz nem engedelyezi 165 felett maximum 167-ig a doktorur engedelyevel. Es 21-40 eve korig csinaljak csak pont emiatt. Nem en talaltam ki felvettem a kapcsolatot a Kurgani clinikaval.
2016. jún. 17. 13:49
 19/20 A kérdező kommentje:

Edzoteremben a Ilizarov kerettel:

https://www.youtube.com/watch?v=kEObzRcrW7M

Szoval ennyit arrol, hogy gyengebb lesz a csontod es hogy az operacio utan is faj az ember csontja. Ezeket azert masoltam be, hogy lassuk, hogy ne beszeljenek az emberek baromsagokat. Ebben a videoban radasul meg le sem vettek a ferfirol a keretet!

2016. jún. 17. 18:28
 20/20 anonim ***** válasza:

Végtaghosszabbítás – India

A nem éppen fájdalommentes végtaghosszabbítás nemcsak a páciens magasságát növeli 7-8 cm-rel, hanem az esélyeit is a házasodásra vagy egy jobb munkára – legalábbis a nagyon elhivatottak így gondolják. Az eljárást olyan plasztikai és ortopéd módszerek alapján dolgoztűk ki, amelyeket az orvosok súlyos traumák esetén vagy növekedési rendellenességekkel küzdő gyerekeknél alkalmaznak. A végtagokat az úgynevezett Ilizarov-kerettel hosszabbítják meg, ez az eljárás azonban igen lassú és fájdalmas folyamat. Lényege: a keret által támogatott csontrészt sebészileg eltörik, majd a keretet fokozatosan meghosszabbítják, a törésnél pedig új csontszövet keletkezik.

„A tervezett műtétek után is előfordulhat, hogy a csontok valamilyen krónikus fertőzés vagy a sebgyógyulás hiánya miatt nem forrnak össze, ez pedig amputációhoz is vezethet. A kockázatok súlyát ugyan fel lehet mérni, de mégis, megéri a szépségért ez a szenvedés és az egészségügyi rizikó? Ráadásul Indiában igen szabályozatlan ez az iparág” – figyelmeztet Frame. „Ez az egyik legbonyolultabb kozmetikai sebészeti eljárás, ennek ellenére sok pályakezdő sebész is végez ilyet egy olyan orvost követve, aki maga is csak kísérletezik” – nyilatkozta nemrég Amar Sarin indiai ortopéd sebész a Guardiannak. A mesterséges úton nőni vágyóknak tehát érdemes kétszer is meggondolniuk, mire vállalkoznak, mielőtt a kés alá feküdnek.

Dr Sudhir Kapoor, the president of the Indian Orthopaedic Association, says: “We don’t recommend for people to do this surgery except for in very rare cases. These surgeries are not done routinely and there’s a high risk of complications.”

In elective surgery, bones that don’t fuse, because of chronic infection or poor wound healing, can lead to amputation. While the risk can be explained when trying to salvage a badly mauled limb, is it justified by the quest for beauty? Very debatable. And in India the industry is unregulated. As Amar Sarin, an orthopaedic surgeon in India, told the Guardian.

2016. júl. 10. 22:06
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!