Milyen becenevet adnátok egy Eszternek?
Nekem egyik sem tetszik.
Inkább Eszti.
Pöszi az olyan mintha a pösze becézése lenne, a pöszke meg a piszkének egy elferdített változatának tűnik.
A barátnőm kislánya: Eszter, Eszterke, Eszterbeszter (ez nem tudom honnan jött). Lehet még: Eszti, Esztike Esztu, Esztus
A lányom Eszter, de nem becézzük, nem is szeretné.
A barátnői a következő beceneveket használják:
Eszti(ke), Esztók, Eszti-Peszti, Esztus :))
Esztert a legtöbb helyen Esztinek becézik, vagy pedig kimondják a teljes nevet. A többi becenevet csak véletlenek szülik, vagy rímek, aztán rajta maradnak a viselőjén.
Amúgy hogy a Pöszi, meg Pöszke becézés hogy jön ide azt nem tudom. Minden gyereket lehet így hívni, a mi környékünkön egy csomó ember pl. Ludmillának becézi a kisgyerekét.
A Pöszi és a Pöszke legfeljebb kisbabáknak való (szerintem) halandzsa, és mindkettő szörnyen hangzik.
Én Eszter vagyok,a barátnőim Esztinek becéznek.:)
Én simán az Esztert is szeretem.
"a Pöszke az utónévkönyv szerint is az Eszter becézése, gondolom, kb. az Eszter-Eszke-Öszke-Pöszke útvonalon alakult ki."
Igen, én is így gondoltam. De azért remélem nem csak én érzem, hogy ennek nincs értelme. Ez túlbonyolítás és mint mondtam játszással és rímkereséssel alakulnak ezek ki.
Bármilyen (na jó, többé-kevésbé) névből kialakítható az úgynevezett "Pöszke" becézés.
Persze nem azt mondom, hogy a beceneveknek nincs értelme, sem megbántani nem akarok ezzel senkit.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!