Tényleg ennyi volna az élet? Mitől lehet tartalmas?
Kezdem átlátni az élet egyszerűségét. Valójában egyebet sem csinálunk, mint a társadalmi elvárások szerint élünk, szaporodunk, majd meghalunk. Kitaposott ösvényeket járunk át újra és újra. Felkelünk dolgozni minden egyes nap, majd lefekszünk aludni, és ezt csináljuk hónapokig, évekig...
Tényleg nem rejlik benne valami több? 16 éves vagyok, itt vagyok az élet kapujában, de őszintén kiábrándító ami innen látszik belőle. Akkor mások miért csinálják? Mi a motivációjuk? Mi teszi őket boldoggá?
Nem kötelező a társadalmi elvárások szerint élni.
Én 16évesen is tudtam,hogy soha nem akarok családot,gyereket.
Nem akarom másokhoz igazítani az életemet,mindig szabad akarok lenni.
Akik ezt nem tudják elfogadni,azokat ki kell iktatni az életedből.
Ez az egy dolog van,amiben az ember szabadon dönthet.Azt,hogy hova
születik,milyen képességei vannak adott dolgok.Amit te alakítasz az az igazán fontos...
28/f
Ugyanezt érzem, csak kicsit komplikáltabban mint ahogyan te írtad le, azt viszont képtelen lennék elmagyarázni. De valóban. Nekem segítene ha lenne egy időgép, és megnézhetném mi lesz belőlem pár tíz év múlva, akkor talán tudnám mit tegyek, vagy mi motiváljon, mit kezdjek újra, amit abbahagytam.
Őszintén, minden nap rosszul vagyok hogy fel kell kelnem, és ugyanazt csinálnom. Egyáltalán nem értem az értelmét semmminek, még a zöldségpucolásnak sem (csak ez jutott eszembe) miért csinálják hagyományos módon, mikor gyorsabban egyszerűebben is meg lehetne? Ha meg nem tetszik nekik, akkor miért pucolják???
Szinte csak olyan dolgokat csinálnak az emberek, amiket muszáj. Mikor megkérdezem miért nem hagyja abba, vagy hogy élvezi-e legalább, akkor azt mondják hofy mert muszáj, és utálja amit csinál. Tisztelet a kivételnek, és egyébként ezt főleg felnőttek körében vettem észre.
De akkor így mi értelme bárminek is?
Számomra még a vásárlás, a dolgozás is fura. De ugyanolyanok vagyunk mint az ősemberek kb. Vannak akik dolgoznak élelmet gyűjtenek, míg mások mondjuk a gyerekeket neveleik. Ez a társadalom annak a jóval fejlettebb változata, de szinte majdnem ugyanaz.
Mintha egy idegen bolygóra jöttem volna. Nem szeretek itt élni.
De ha nincs motivációd, akkor gondolj arra, hogy ez élet után még van élet. Csak nem gondolod, hogy semmivé válunk?
motiváció az, hogy ne a híd alatt kelljen ébredned, tudj fürödni naponta, legyen normális étkezésed.
"Az ember 25 éves kormában meghal, és 75 éves korában eltemetik"
Ja és ezt a "véleményedet" ne hangoztasd. Én is úgy gondolkodom közel 30 évesen mint te, és kapom a szemforgatásokat.. hogy miért nem vagyok képes beállni a munka világába.. Ha azt mondom, hogy utálok másnak dolgozni a semmi fizetésért, akkor jön az a válasz, hogy lusta vagyok, meg elkényeztettek a szüleim.
engem az tesz boldoggá, hogy minden egyes eltelt nappal, hónappal, évvel kevesebb van hátra az életből.
"De ha nincs motivációd, akkor gondolj arra, hogy ez élet után még van élet. Csak nem gondolod, hogy semmivé válunk?"
Nagyon remélem, hogy semmivé válunk. Ez a mondat engem inkább elkeserít.. hogy még 1x végig kelljen szenvedni az életet. A mostani is elég, nem akarok még 1et.
Ennek semmi köze hozzá.
Élet tapasztalatról és fejlődésről szól. Ne rendszerben gondolkodj.
Nekik mi, csak ők tudhatják..., meg én ha adsz konkrét helyzetet.
Én motivációm logika s így minden ami benne van. Fejlődés, élvezet mást erre megtanítás és hasonló csacskaságok.
Írj rám ha kell segítség.
4#, Csak emberi szemszögből keserít el s rajtad áll, meddig szívsz itt. Te választottad e életed is végtelen boldogsággal.
Nem válunk semmivé. Sosem szűnik meg tudatunk, mert mind egyek vagyunk.
Az élet olyan amilyenné teszed.
Túlságosan leegyszerűsíted.
Valódi örömökért érdemes élni és azok nem kézzel foghatóak.
Olyan munkád legyen, amit élvezel, olyan párod legyen, akivel maximálisan élvezed az együttlétet, és máris érdemes élni :)
Gondolj bele abba, hogy a történelem során soha nem volt ennyire szabad az ember.
A döntés szabadsága, amiről beszélek….
Szia! Én egy 16 éves lány vagyok és a kérdés motivációjának megválaszolására szeretném megadni a magam könnyelmű,naiv válaszát!
Szóval Kedves Kérdező! Jártál már a berögzült mókuskeréken túl? Ahol szabad vagy és azt tehetsz,amit csak akarsz? A világ tele van csodával! Minden nap egy csoda,amiben esélyt kapunk a bokdog pillanatokra! Ez a világ tele van élettel,illattal,színnel,örömmel és lehetőséggel! Mire vársz? Ragadd meg mind! Menj el,barátkozz,kalandozz,találd meg életed párját,vívj önmagaddal avagy magad mellett! Keresd a tehetséged,a lehetőségeket! Nyisd ki a szemed és ne csak nézz,láss!! Mert legyen akármi vagy bármi rossz,a felhőn túl mindig vár egy szivárvány! Elbuksz? Meghátrálsz? Mindig van új lehetőség a boldogságra! Állj fel,húzd ki magad és vesd bele az ábrándos jövőbe magad! Mert a világ a miénk! Mi tesszük jobbá! Te és Én,és még sokan mások! És ne feledd kérdező: A remény hal meg utoljára!!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!