Számotokra mi a jólét, mi az az összeg ami felett jólétről beszélünk?
Számomra a jólét az, ha valaki nem hónapról hónapra él, hanem minden hónapban kifizeti a költségeit ( albérlet, rezsi, hitel, kaja, ruha, jármű / járművek költségei ) és még félre is tud rakni. Az, ha nem okoz gondot évente legalább egyszer elmenni nyaralni, ha van pénze az embernek hobbira. Ha valami elromlik, nem sír, hanem tud venni újat ( akár több százezres tévét, számítógépet, telefont is ) ha ahhoz van kedve.
Ebből kiindulva szerintem nettó 200-250 ezer forintos fizetés felett jólétről beszélhetünk ( jó magam bruttó 140 000 forintot keresek egy kis városban, amiből kifizetem az albérletet, a rezsit, a kaját, a ruhát, az autó költségeit, mint például a benzint és ennyi, el is fogyott, holott nem élek nagy lábon ).
Szerintetek mi a jólét? Mit tud megtenni egy ember, ha jól él? Mi az az összeg ami felett jólétről beszélünk?
250.000 ft fizetéssel már én lennék a legboldogabb a világon.
21/L
Számomra:
amíg nincs saját házam min. 400 E Ft.
ha már lesz, akkor 250 körül is megelégszem.
Számomra az a fontos, hogy időm legyen, mivel úgy képzelem el a jólétemet, hogy kertet művelek és állatokat tartok, vállalkozásomban, rugalmas időbeosztással, nagyrészt otthon dolgozom. Egyedül élek. Azt majd meglátjuk valaha is megvalósul e. :D
200 nettónak én pl már nagyon nagyon örülnék és elég jól élnék személy szerint.
Az más kérdés, hogy per pill. ebben az országban ezt nem fogom megkeresni, de most a 150 is jó lenne, ami még úgy ahogy reális is.
Mostani munkahelyemen 110-et kerestem, abból nem nagyon lehet félretenni albi mellett, max ha nagyon akarom pár ezer forintot, de valami mindig közbe jön ugyebár...
Utálom ezt az egészet.
25L
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!