Kezdőoldal » Emberek » Egyéb kérdések » Számotokra mi a jólét, mi az...

Számotokra mi a jólét, mi az az összeg ami felett jólétről beszélünk?

Figyelt kérdés

Számomra a jólét az, ha valaki nem hónapról hónapra él, hanem minden hónapban kifizeti a költségeit ( albérlet, rezsi, hitel, kaja, ruha, jármű / járművek költségei ) és még félre is tud rakni. Az, ha nem okoz gondot évente legalább egyszer elmenni nyaralni, ha van pénze az embernek hobbira. Ha valami elromlik, nem sír, hanem tud venni újat ( akár több százezres tévét, számítógépet, telefont is ) ha ahhoz van kedve.

Ebből kiindulva szerintem nettó 200-250 ezer forintos fizetés felett jólétről beszélhetünk ( jó magam bruttó 140 000 forintot keresek egy kis városban, amiből kifizetem az albérletet, a rezsit, a kaját, a ruhát, az autó költségeit, mint például a benzint és ennyi, el is fogyott, holott nem élek nagy lábon ).

Szerintetek mi a jólét? Mit tud megtenni egy ember, ha jól él? Mi az az összeg ami felett jólétről beszélünk?

2016. jún. 3. 14:55
 1/7 anonim ***** válasza:
78%
Nálam nem csak az összeg számít, persze az is. A régi rendszerben voltam gyerek és alapvető volt az hogy a család stresszmentesen élt, például nem alázta meg a TSZ-ben a főnök a szülőket. Volt háztáji gazdaság is jövedelemkiegészítőnek. Ahogy írtad, nem kellett nézni semminek az árát hanem ami megtetszett azt egyszerűen megvettük. De ha összeget kell megnevezni ugyanolyan kiegyensúlyozott élet mellett akkor havi 600 000 Ft lenne a minimum amire talán azt mondanám hogy épp úgy élek mint akkor. Ebbe az összegbe kissé belekalkuláltam azt is hogy érezzem hogy az az úr a háznál aki dolgozik és nem az aki ma közismerten más módon képzeli úrnak magát (mutyi, politika, bankárság, privatizálás, stb.).
2016. jún. 3. 15:07
 2/7 anonim ***** válasza:
100%

250.000 ft fizetéssel már én lennék a legboldogabb a világon.

21/L

2016. jún. 3. 15:12
 3/7 anonim ***** válasza:
Attól függ mik az egyéni igények. Ki hogy gazdálkodik mire van szüksége. Van akinek a kényelem többet ér, Mint az hogy pl félre tegyen és gyüjtsön egy távolabbi célra. Valaki lehet vesz egy vadi új kocsit, azért hogy jól nézzen ki vele,mig valaki meg fele annyiért vesz egy használt kocsit hogy eljusson helyekre, a pénze másik fele meg marad. Nálam a jólét ott kezdődik, mikor egységesen meg tudom teremteni, egyensúlyba tudom hozni a dolgokat, s tudom miből mire és mennyire van szükségem.
2016. jún. 3. 15:17
 4/7 anonim ***** válasza:
nettó 300e felett.
2016. jún. 3. 15:25
 5/7 anonim ***** válasza:

Számomra:

amíg nincs saját házam min. 400 E Ft.

ha már lesz, akkor 250 körül is megelégszem.

Számomra az a fontos, hogy időm legyen, mivel úgy képzelem el a jólétemet, hogy kertet művelek és állatokat tartok, vállalkozásomban, rugalmas időbeosztással, nagyrészt otthon dolgozom. Egyedül élek. Azt majd meglátjuk valaha is megvalósul e. :D

2016. jún. 3. 15:52
 6/7 anonim ***** válasza:
Szerintem ha valakinek saját lakása van, akkor normálisan meg lehet élni kb. 150 nettóból (rezsi, kaja-bőven számolva, benzin/utazási költség, 2-3 ruha,cipő havonta). Ehhez hozzájön, hogy félre lehessen tenni a lakás fenntartására, javításokra, elmenni nyaralni. Szóval szerintem 200 körüli vagy feletti nettóval már valaki bőven jól él. Ez az egy fő, saját lakás. Ha van gyerek, (több gyerek), vagy nincs saját lakás, akkor értelemszerűen ennél jóval több kell a kényelmes élethez. De az mindig igaz, hogy nincs az a kevés amit nem lehet beosztani és nincs az a sok amit nem lehet elherdálni.
2016. jún. 3. 18:12
 7/7 anonim ***** válasza:

200 nettónak én pl már nagyon nagyon örülnék és elég jól élnék személy szerint.

Az más kérdés, hogy per pill. ebben az országban ezt nem fogom megkeresni, de most a 150 is jó lenne, ami még úgy ahogy reális is.

Mostani munkahelyemen 110-et kerestem, abból nem nagyon lehet félretenni albi mellett, max ha nagyon akarom pár ezer forintot, de valami mindig közbe jön ugyebár...

Utálom ezt az egészet.

25L

2016. jún. 3. 18:34

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!