Kezdőoldal » Emberek » Egyéb kérdések » Mi kellene ahhoz, hogy itthon,...

Mi kellene ahhoz, hogy itthon, ebben az országban jobban éljünk? . Hogy ne menjenek el a fiatalok.

Figyelt kérdés

2015. jún. 29. 07:39
 1/10 anonim ***** válasza:
Ez a kérdés már régóta foglalkoztat engem is :)
2015. jún. 29. 07:49
 2/10 A kérdező kommentje:
Szerintem meg kellene próbálni mindenkinek, aki itthon él, a saját környezetében OKOSAN CSELEKEDNI, szívósan, elkötelezetten...De mit tehetnénk egyénenként?
2015. jún. 29. 07:56
 3/10 anonim ***** válasza:
27%

Jól gondolkodsz :)

Nekem egyszer valaki így fogalmazta meg: ,,azért kell elmenni ebből a retkes országból, mert túl rövid az élet ahoz, hogy szenvedjünk benne.

És mivel megtehetik ezért előszeretettel mennek is.

Pedig nem most éljük a legnagyobb nyomorúságot.

Nagyanyáméknak a világháború után sem volt könnyebb megélniük mégis valaki 8-10 gyereket felnevelt és senki nem mondogatta azt, hogy elmegy ebből a retkes országból.

Ma meg sajnos ez van. Nem nagyon tudunk vele mit tenni.

Le lehet pontozni nyugodtan :)

2015. jún. 29. 08:10
 4/10 anonim ***** válasza:

Radikális változások, azok kellenének.

Attól, hogy régebben másoknak szar volt, nem fogom jobban érezni magam.

Ha van arra lehetőségem, hogy jobb színvonalon éljek, akkor megragadom azt. Ha ehhez külföldre kell menni, akkor külföldre fogok menni. :)

A legtöbben nem akarnak testileg és lelkileg megnyomorodni, ezért kimennek külföldre, ahol meg lehet normálisan élni.

A legtöbb ember nem fog szenvedni azért, hogy a ti fajtátok ne fröcsögje le őket.

Ez van.

2015. jún. 29. 08:19
 5/10 A kérdező kommentje:
Én nem tudnám a hazámat elhagyni. Volt rá lehetőségem, de visszajöttem. Az ember oda kötődik, ahol a gyerekkorát töltötte. NEM?
2015. jún. 29. 08:42
 6/10 anonim ***** válasza:
A magyar cégek támogatása a megfelelő adókörnyezettel, egyszerű adózás, és ne kelljen minden hülyeséghez 1000 engedély, ami rengeteg pénz és utánajárás. Új ötletek támogatása. A többi már jönne magától. Egy fiatalt ezzel biztosan nyerne az ország (engem).
2015. jún. 29. 10:06
 7/10 anonim válasza:
Populizmus visszaszorítása, időszakos nyugdíj-, és minimálbér csökkentés. ÁFA csökkentése, látványberuházások leállítása, privatizáció. Ezekkel a lépésekkel 20 év alatt felérhetnénk STABILAN Nyugat-Európa szintjére.
2015. jún. 29. 10:37
 8/10 anonim ***** válasza:
A II. világháború utáni társadalmak igencsak nacionalista érzelmeket mutattak, ez ma már kevésbé van jelen.
2015. jún. 29. 11:02
 9/10 anonim ***** válasza:

1. Nem azokra kellene szórni a maradék pénzt, akik már kimentek azzal a szöveggel, hogy "gyere haza fiatal". Van ismerősöm kint, fontolgatja, hogy visszajön, felveszi itt a pénzeket, dolgozgat is kicsit a kötelező időben, majd pucol vissza. Marhára vissza vannak csábítva.

2. Akik itt akarnak maradni fiatalok, vagy még itt vannak, azoknak támogatást adni. Csak ezen a városrészen ahol lakok, legalább 3 "szellemház" van. Úgy kell elképzelni, hogy komplett 4 emeletes ház üresen. A lakók eladni nem tudták őket, mert pang az ingatlanpiac, a rezsi pedig elmebeteg módon drága, így sorsára hagyták őket. Az ilyen házakba, amik egyébként épek lennének beköltözhetnének a fiatalok. Lehetne rájuk valami kis kedvezmény és nem csak a gyerekeseknek, mert aki nem talált párt, annak épp elég a baja, még ezzel is "büntetni", hogy semmi kedvezmény ne járjon - persze, hogy el fog menni.

3. Járjon kedvezmény több 2 gyerek után is. én (és sokan mások) szerényebb anyagi körülmények között is vállalnánk, de amíg szülünk és utána - hiába sietnék fél év után vissza a munkahelyre - addig az az idő kiesik. 80-90 ezer Ft kiesése 7-8 hónapra a létfenntartásom fenyegetné. Ilyen helyzetben mégis, ki marad.

4. Ne engedjék be/űzzék ki a bevándorlókat. Tönkreteszik a határ mentiek vetését, tartják a markukat és csak henteregnek, a mi keserves munkánk adójából élnek itt. Ha munkát vállalnak, azt tőlünk, magyaroktól lopják el. Mi is tanulunk itt eleget azért, hogy dolgozhassunk - éhbérért. Ha ez így marad, mi elmegyünk.

5. Legyen kevesebb kedvezmény a nyugdíjasoknak. A 70 év feletti ingyen utazást be kellene szüntetni, egy minimum összeget azért fizessenek. A mindenfajta szórakozásra fél és negyedáras jegyek is megszűnhetnének. Akkor jobban megoszlana az utazás költsége, nem lenne olyan méregdrága a felnőtt jegy.

6. Ne a közmunkaprogram legyen a "munkahelyteremtés". Lehetne több gyár... lehetne sajtgyár, csokigyár stbstb. és akkor nem kellene elmennünk.

7. Törvény védhetné a pályakezdő fiatalokat. Engem, mint pályakezdőt, határozott idejű szerződéssel (mely egy évre szól) vesznek fel, ha lejár, meghosszabbítják még egy évre, ha az is lejár, kirúgnak kicsit, majd valamilyen trükkel visszavesznek ugyanúgy egy évre. Családot, hitelt, semmit ne akarjak addig, ez a jutalma annak, hogy évekig tanultam, kitűnővel végeztem és még itt is akarok maradni Magyarországon! (bár ebben egyre inkább kételkedem).

a pályakezdő munkavállalóval - mint velem is többek között - azt csinálják, hogy az első pár hónapban megnézik, hogy dolgozik. Ha jól - márpedig miért ne lehetne jó - akkor berakják a vállalat legrosszabb részlegébe, ahonnan sorban felmondtak a dolgozók, hogy dolgozzon 3 ember helyett (fentebb leírt helyzettel) és kevesebb fizetésért! Talán ha nem ez lenne - ha a pályakezdőket védné pl. olyan törvény, hogy csak határozatlan idejű szerződést fix helyre köthetnének velük áthelyezés nélkül - akkor maradnák.

Ezek sosem valósulnak meg, nemsokára én is Németországból fogok írni nektek.

egy csalódott fiatal

2015. jún. 29. 12:00
 10/10 anonim ***** válasza:
Soha nem gondoltam arra, hogy Mo. a hazám. Egy hely, ahol születtem. Ha máshol születek, mást szeretek.
2015. jún. 29. 15:08

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!