Hagyatéki tárgyalás levélben közjegyzői díj már az elosztott összeg szerepel?
Figyelt kérdés
Nemrégiben halt meg az apám és megjött a hagyatéki tárgyalás levél miszerint egy hétre rá jelenjek meg Cegléden idézem: " Kérem a hagyatéki eljárásban érdekeltet, hogy a hagyatéki tárgyalásra összesen 115.000,-Ft-ot a közjegyzői díjazás várható összegére hozzon magával. A fizetésem nincs annyi...!! Van egy féltestvérem is akkor ez már a felezett összeg, csak az én részem?! Nem sok ez egy kicsit?! Mit lehet tenni?!HELP2015. aug. 31. 17:59
1/3 anonim válasza:
Ezt oda kellett volna írniuk.
Nekem is meghalt az apám, nekem így írták, hogy :
.....melynek várható összege xy ft. (összesen, nem örökösönként.)
Tehát odaírták, hogy összesen.
Valószínűleg a tiéd is az összes , így az örökösök közt osztódik.
Hogy mit lehet tenni, ha nincs pénz, fogalmam sincs, mert nekem az is oda volt írva, hogy akkor, ott, egy összegben kell kifizetni.
2/3 A kérdező kommentje:
közben kérdeztem közjegyzőt, az összeg 3felé oszlik mivel hárman vagyunk örökösök, viszont mivan akkor ha eggyikük nem jelenik meg vagy nem hoz magával pénzt? az örökségből csippenthető a közjegyzőnek?
2015. szept. 3. 07:03
3/3 anonim válasza:
Hogyhogy csippenthető?
Ha az örökségből addigra pénzzé tudsz tenni valamit, akkor nyilván, az megteheted.
A közjegyzőnek az a lényeg, hogy neki ott a helyszínen, forintban, kp-ban, egy összegben azonnal befizessetek összesen 115.000 ft-ot.
Neki nem számít hogy azt 1 ember fizeti, vagy 25.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!