Igazolatlanul kihagyott tárgyalásoknak mik a követlezményei?
Ha valaki nem megy el több tárgyalásra(gyermekelhelyezési per), milyen következményei lehetnek? Volt már valaki hasonló helyzetben? Ilyenkor milyen eljárás veszi kezdetét?
Tapasztalatok érdekelnének!
Második, értő olvasás? "Igazolatlanul kihagyott".
Mellesleg idezest csak szabályszerűen lehet kézbesíteni, ugyanis ha át veszi, ha nem, a törvény szerint kézbesítve van.
Gondolom te vagy az alperes, akkor is ítéletet fognak hozni. Kérdés a jogi képviselőd sem képviselt? A gyerek nálad van?
Ha nálad van akkor problémás(abb) a helyzet.
Ha nem nálad van a gyerek és te nem mész el a tárgyalásokra akkor simán ítélet is hozhat a bíró.
Ahogy elóttem írták a szabályosan kézbesített idézésnek van relevanciája, de az, hogy nem veszed át a levelet azért nem oldja meg a problémát. Tartásra kötelezhetnek simán távollétedben is. Megjegyzem roszabbul is járhatsz ha nem képviselteted magad.
Nem ugyanazok a következmények mint büntetőnél, de én ott mostanában elég durva büntetéseket hallottam.
Felperes, alperes, (vádlott-terhelt, sértett) vagy tanú vagy egyáltalán nem mindegy.
Büntetőnél, ha te sértett vagy és beidéz a bírö és te igazolatlanul nem jelensz meg, akkor pénzbírságot is kiszabhat. Joghallgató vagyok, járok be mostanában a pkkbra, az egyik tárgyaláson 100.000 Ft büntit kapott a sértett, mert nem jelent meg. Csak néztem. A sértett!
Szóval a bíró mérlegel majd, és hát nem enyhíti a körülményeket, hogy te többször nem jelenték meg, ezzel is akadályoztad a bíróság munkáját, ismét tárgyalást kiírni miattad stb.
További kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!