Megbuktam. Hogy lehet feldolgozni?
Nem sikerült túl jól a matek érettségim...soha nem ment jól a matek, eddig nem buktam meg semmiből és pont most kellett, amikor már célba értem volna. Nem ment jól a matek sose, mindig szenvedtem vele, mégis megvolt a 2es vagy 3as évvégén. A kisérettségim is 2es lett, ezt meg elrontottam. Nagyon rosszul esett. Nem kell azt mondani, hogy tanulni kellett volna meg stb, mert azt már megkaptam a többiektől.
Az őszi sikerülni fog? Hogyan készüljek rá? Tippek azoktól, akik így jártak?
Félévkor, év végén magam is jártam hasonló cipőben.
Igaz az érettségin átcsúsztam. Jóindulatú volt a tanár.
Korrepetálásokra jártam, egyszer pótvizsgáztam 3. után.
Egy jó korrepetáló sokat segíthet. Meg a türelem, a gyakorlás. X idő múlva már érzed, hogy kezded fölfogni.
Lesznek olyan részterületek is, amelyeket könnyedén viszel.
Mint az autóvezetés-gyakorlás kérdése.
Ismerősöm lánya érettségizett idén, mesélték, hogy kegyetlen nehéz volt a matek.
Készülni úgy lehet rá, hogy szerzel egy korrepetáló tanárt, aki birka türelemmel magyaráz és rávezet a dolgok logikájára. (Nekem csak az volt a szerencsém, hogy 11.-ben kaptunk egy nagyon jó, kezdő tanárt és a szülők kiharcolták, hogy 12.-ben is ő tanítson bennünket.)
Hát azért ennyire hazudni sem kell... Ez "csak" érettségi szint, ezt simán lehet tanulni, erre nem feltétlen kell születni.
Én mindig meg tudtam 3 as 4 es szintre tanulni a matekot, pedig nem születtem rá. Olyanoknak is 3 as 4 es lett az érettségijük akik év közbe alig alig hozták a 2 es 3 as szintet...
Mondjuk nekem épp 2 es lett az érettségim szóval minden okom meg van, hogy gyűlöljem az egész retket, de simán tanulható a matek, jó nem 90% osra, de azért egy 50-60% ra lehet.
Egyébként meg úgy lehet feldolgozni, hogy elfogadod... msot attól mert szenvedsz még úgy fog tovább menni az életed, hogy megbuktál... újra kell próbálni.
# 13/18 Időpont ma 18:05
"Ismerősöm lánya érettségizett idén, mesélték, hogy kegyetlen nehéz volt a matek."
Emelten? Talán. Középszinten? Biztosan nem.
Kérdező:
Gyakorolni, gyakorolni gyakorolni. Középszintű érettségin nulla gondolkodással négyes kihozható. Csak gyakorolni kell minél többet.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!