Kezdőoldal » Emberek » Egyéb kérdések » Megbuktam. Hogy lehet feldolgo...

Megbuktam. Hogy lehet feldolgozni?

Figyelt kérdés

Nem sikerült túl jól a matek érettségim...soha nem ment jól a matek, eddig nem buktam meg semmiből és pont most kellett, amikor már célba értem volna. Nem ment jól a matek sose, mindig szenvedtem vele, mégis megvolt a 2es vagy 3as évvégén. A kisérettségim is 2es lett, ezt meg elrontottam. Nagyon rosszul esett. Nem kell azt mondani, hogy tanulni kellett volna meg stb, mert azt már megkaptam a többiektől.

Az őszi sikerülni fog? Hogyan készüljek rá? Tippek azoktól, akik így jártak?

2016. jún. 2. 16:47
1 2 3
 11/25 anonim ***** válasza:
100%

Félévkor, év végén magam is jártam hasonló cipőben.

Igaz az érettségin átcsúsztam. Jóindulatú volt a tanár.

Korrepetálásokra jártam, egyszer pótvizsgáztam 3. után.

Egy jó korrepetáló sokat segíthet. Meg a türelem, a gyakorlás. X idő múlva már érzed, hogy kezded fölfogni.

Lesznek olyan részterületek is, amelyeket könnyedén viszel.

Mint az autóvezetés-gyakorlás kérdése.

2016. jún. 2. 17:22
 12/25 anonim ***** válasza:
92%
Valamilyen szinten igaz, hogy a matekot elsősorban érteni kell, de olyan szinten ami mondjuk egy 2-es érettségihez elég olyan szinten meglehet tanulni akkor is ha nem megy jól. A legjobb az ha keresel valakit aki tud segíteni a felkészülésbe és sokat gyakorolsz.
2016. jún. 2. 17:42
 13/25 anonim ***** válasza:
75%

Ismerősöm lánya érettségizett idén, mesélték, hogy kegyetlen nehéz volt a matek.

Készülni úgy lehet rá, hogy szerzel egy korrepetáló tanárt, aki birka türelemmel magyaráz és rávezet a dolgok logikájára. (Nekem csak az volt a szerencsém, hogy 11.-ben kaptunk egy nagyon jó, kezdő tanárt és a szülők kiharcolták, hogy 12.-ben is ő tanítson bennünket.)

2016. jún. 2. 18:05
 14/25 anonim ***** válasza:
100%

Hát azért ennyire hazudni sem kell... Ez "csak" érettségi szint, ezt simán lehet tanulni, erre nem feltétlen kell születni.

Én mindig meg tudtam 3 as 4 es szintre tanulni a matekot, pedig nem születtem rá. Olyanoknak is 3 as 4 es lett az érettségijük akik év közbe alig alig hozták a 2 es 3 as szintet...

Mondjuk nekem épp 2 es lett az érettségim szóval minden okom meg van, hogy gyűlöljem az egész retket, de simán tanulható a matek, jó nem 90% osra, de azért egy 50-60% ra lehet.

Egyébként meg úgy lehet feldolgozni, hogy elfogadod... msot attól mert szenvedsz még úgy fog tovább menni az életed, hogy megbuktál... újra kell próbálni.

2016. jún. 2. 18:42
 15/25 anonim ***** válasza:
31%
Én sem értettem. Igaz jó jegyeket is kaptam. De mikor vizsga jött behülyültem. Sose értettem hogy lehettek jó jegyeim. Járj korrepetálásra. Az segít.
2016. jún. 2. 19:02
 16/25 Sunshinedoll ***** válasza:
100%
A mateknak a lényege a sok-sok gyakorlás. annyi feladatot megoldani egy-egy típusból, amíg már gyakorlatból megy. Ha van rá keret, járj matek tanárhoz, és gyakorolj sokat, és menni fog az őszi érettségi.
2016. jún. 2. 20:15
 17/25 anonim ***** válasza:
100%
A 16-os fogalmazta meg a legjobban a lényeget, de a többieknek is igaza van. Például nagyon egyetértek 14-essel, hogy kellő gyakorlással bárki aki normális, eléri a 3-as szintet, sőt a számára érdekesebb részek esetén a 4-est.
2016. jún. 2. 21:44
 18/25 anonim ***** válasza:
100%
Nincs igaza azoknak, akik azt mondják, hogy nem lehet megtanulni, erre születni kell stb. Azért nem atomfizikai képleteket kell megoldani Einstein szinten, ez csak középszint. Simán meg lehet tanulni, be lehet gyakorolni, és aki odateszi magát, annak 2-3 szintre össze kell, hogy jöjjön. Szóval nem lehetetlen a dolog, ne misztifikáld túl (ezért nem szerencsések ezek az "erre születni kell dumák"), mert ha bemagyarázod magadnak, hogy ez egy hű de nagy valami, akkor magadat akadályozod pszichésen abban, hogy átmenj az érettségin. Úgy kell hozzáállni, hogy ha gyakorolsz, és becsületesen megcsinálod, akkor menni fog. Ugyanis ha annyira lehetetlen lenne megoldani azt a nyomorult érettségit, hogy csak azoknak megy, akik erre "születnek", akkor elég sokan megbuknának matekból. Pedig erről szó sincs. Csak olyan követelményeket állítanak érettségin, amit simán meg tud csinálni egy olyan, aki normálisan felkészül, és átlagos képességei vannak. Ez csak középszint!
2016. jún. 2. 22:22
 19/25 anonim ***** válasza:
85%

# 13/18 Időpont ma 18:05

"Ismerősöm lánya érettségizett idén, mesélték, hogy kegyetlen nehéz volt a matek."

Emelten? Talán. Középszinten? Biztosan nem.

Kérdező:

Gyakorolni, gyakorolni gyakorolni. Középszintű érettségin nulla gondolkodással négyes kihozható. Csak gyakorolni kell minél többet.

2016. jún. 2. 22:33
 20/25 anonim ***** válasza:
100%
Nekem sose volt a matek az erősségem, szinte mindig leblokkoltam a dolgozatoknál, szétstresszeltem magam, az egyik legfájóbb élmény az volt, hogy születésnapomon karót kaptam a dolgozatra. Ezek után összekaptam magam és találtam egy jó korrepetáló tanárt, a lényeg az volt, ha kellett 10*20* is elmagyarázta, hogy mi a lényeg. A probléma általában abból adódik, hogy egy sima óra keretében a tanár nem tudja eléggé elmagyarázni a matekra kevésbé fogékony diákoknak a lényeget. A gyors tempótol csak bestresszel az ember, pedig a kulcs abban rejlik, hogy nyugodtan, az alapoktól felépítve, a sémákat meglátva eljussunk a megoldásig. Sikerült egy olyan jó felkészítő tanárt találnom, akinek nagyban köszönhetem, hogy ötösre érettségiztem anno matekból. Te is találj egy türelmes, jó tanárt és sikerülni fog az érettségi, jobban, mint gondolnád!
2016. jún. 3. 01:25
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!