Kezdőoldal » Emberek » Egyéb kérdések » A katonák, mentősök, tűzoltók,...

A katonák, mentősök, tűzoltók, rendőrök, orvosok, (kriminál) pszichológusok hogy tudják feldolgozni a látottakat/hallottakat?

Figyelt kérdés

Elvégre nap mint nap szembe kell nézniük azzal, hogy az emberek múlandóak.

A kriminálpszichológusok olyanokkal beszélgetnek, akik -akár- életeket is oltottak ki.

A pszichológusok végighallgatják azt, hogy hogyan hullott szét valaki élete és hogyan jutott olyan mélypontra, ahonnan egyedül már nem képes felállni.

Az orvosok nem mindig tudják megmenteni a betegeiket, van, hogy a kezeik között távoznak az élők sorából az emberek, akiket még vártak volna haza...

A rendőröknek állandóan szembesülniük kell azzal, hogy mennyire gonosz világban élünk...

A tűzoltók embereket mentenek ki a tűzből...de mi van, ha valakit nem találnak meg időben?! Nekem óriási bűntudatom lenne, még akkor is, ha nem az én hibám lenne.😭

A mentősök ...talán nekik az egyik legdurvább a munkájuk, egyetemben a katonákkal. Balesetek után a darabokra tört autóból kiszedni a halott szülei mellől a kisgyereket, aki keservesen sír és spriccol a vér a lábából...én már láttam egy-két hasonló esetet, de évek kellettek, hogy valamennyire feldolgozzam...

A katonák pedig...embereket ölnek a saját életükért...a bajtársaik mellettük halnak meg...persze, hősi dolog védeni a hazát meg minden, de akkor is nehéz lehet ez az egész...

Hogy bírják ők ezeket? Annyira csodállom őket, egyszerűen hihetetlen, amiket kibírnak.😳

2016. jún. 1. 19:57
 1/2 anonim ***** válasza:
100%
Mivel feltehetőleg évek óta a szakmában dolgoznak, így hozzászoktak a dolgokhoz. Az orvosoknál, mikor a páciens a kezeik között hal meg szerintem azért nem érinti meg úgy jobban Őket, mert nem a családtagjuk volt, és egy idegen ember miatt miért szomorkodjanak? Persze, biztos durva lehetett nekik is még az elején, sőt, még talán most is, de az is lehet, hogy nehezen bírják idegileg, csak ezt nem mutatják ki. Ugyanez a tűzoltóknál és a rendőröknél, katonáknál stb.
2016. jún. 1. 20:10
 2/2 anonim ***** válasza:
100%
Valaki megacélosodik és elfogadja hogy ez az élet része, valaki (pl sok katona) nem bírja és öngyilkos lesz vagy alkoholhoz/drogokhoz fordul, őszintén szólva meg tudom érteni őket.
2016. jún. 1. 21:37

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!