Miért mondják sokan, hogy a tűzoltók, katonák, mentősök, stb-k az ő pénzükből élnek?
Én tűzoltó vagyok és sok helyről kaotam ezt.
De mégis miért? Bezzeg ha balesete van 5 percen belül ott vagyunk, 10 perc múlva már útban van a kórház felé, a mentősök megmentették az életét, fél óra múlva már túl van a műtéten ( ha kell ). Valahogy olyankor nem zavarja őket, hogy "az ő pénzükből élünk".
Na meg mintha mi nem fizetnénk adót, tehát mi fizetünk magunknak, illetve egymásnak is. Merthogy ugyanannyit adózunk mint a többiek.
Szerintem ezt csak nagyon primitivek,hihetik így!
Van egy amerikai mondas:
Ha bajban vagy és nem bízol a rendőrökben hívd a bűnözőket,ok majd segítenek.!
Rövid válasz: mert gyökerek.
Vagy ha arra verik magukat, hogy ők pl. vállakozásból adóbefizetők, ti meg az állami csecsen lógó herék (de szép kép :)) akkor meg annyira sötétek, hogy nem értik, ezekre az állami cégekre szükség van és fingjuk sincs a szolidaritásos rendszer lényegéről. Szóval szerintem ne rágódj ezen. Mondjuk a katasztófavédelem csak bajt hozott, de még mindig ti vagytok azok, akikben a lakosság legjobban bízik :)
Nem pejoratív jelleggel, de van értelme: közszolgáltatást végeztek és a fizetésetek az adóból jön.
Amúgy én, sosem tartottam rossznak a mentők, tűzoltók munkáját. Ha van lehetőségem, még segítek is nekik.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!