Kezdőoldal » Emberek » Egyéb kérdések » Hogy lehet a munkanélküliséget...

Hogy lehet a munkanélküliséget feldolgozni?

Figyelt kérdés
Diplomás fiatal nő vagyok. Bár az egyetem után hamar rájöttem, hogy nem szeretem az eredeti szakmám, azért sosem gondoltam, hogy idáig jutok a huszas éveim közepére. Másfél éve végeztem az egyetemen, utána fél évig nem találtam munkát. Mivel vidéki voltam, messzire költözni nem akartam, korlátozottak voltak a lehetőségeim. Persze már akkor hallgattam az én szüleimet, illetve a párom szüleit, hogy bezzeg az xy milyen sikeres Budapestre költözve, nekem hogyhogy nem sikerül semmi. Aztán sikerült elhelyezkednem, de csak nagyon alacsony munkakörben, alacsony fizetésért... 2 hónap után viszont kiderült, hogy felvennének külföldre a párom munkahelyére, igaz, segédmunkára, de legalább nem csak heti 1 nap láttuk volna egymást, mint előtte és a fizetés is jó volt. 9 hónapot ledolgoztam ott, de a párom talált az ő szakmájában egy jó állást, költöznünk kellett miatta, így én is felmondtam. De ez fél éve volt, azóta viszont nem találok munkát. Jelenleg egy nagyvárosban élünk külföldön, magas szinten beszélem az ország nyelvét, van egy diplomám, amiben igaz, csak pár hónap tapasztalatom van (diákként is dolgozgattam), de még olyan helyekről is visszautasítanak, ahová pályakezdőket is várnak. Mivel a szüleimnek van egy üzlete Magyarországon, ahol sokat segítettem, van némi kereskedelmi tapasztalatom, próbáltam a kereskedelemben elhelyezkedni, de többtíz üzlet közül egy sem hív vissza. Régebben próbáltam személyesen is jelentkezni, de semmi. Lassan már bármit elvállalnék, csak legyen jövedelmem, ugyanis kezdjük felélni a tartalékainkat, a párom fizetéséből nem élünk meg. De egyszerűen senkit nem érdeklek. Az önéletrajzomban sem tudom már hogy foltozgatni a kimaradt fél évet. Hogy tudnám ezen túltenni magam, hogy van kiút a munkanélküliségből? Hogy lehet, hogy már diplomával is elvállalnék bármit, vendéglátást, takarítást, mégsem jeleznek vissza sehonnan?
2016. febr. 29. 16:30
1 2
 1/17 A kérdező kommentje:
Röviden még annyit, hogy a másfél évből, mióta végeztem az egyetemen, kb a felét dolgoztam le vagy kicsivel többet. Emiatt mindenki munkakerülőnek tart, nem hiszik el, hogy nyugaton így mennek a dolgok és ennyire átlépnek egy nyelvet beszélő, tanult álláskeresőn. A tapasztalat meg mégis ezt mutatja... Úgy érzem, a betanított munkákra is felveszik vagy a helyit vagy a bármit eltűrő bevándorlókat, a diplomás, jó állásoknál pedig szóba sem jöhet külföldi.
2016. febr. 29. 16:33
 2/17 anonim ***** válasza:
100%

Bár én nem vagyok diplomás, de ugyan ezt tapasztaltam.A munkanélküliséget fel lehet dolgozni, mert nem magával a munka hiányával van a gond, hanem a pénz hiányával.Próbáld hasznosan tölteni a szabadidőd.Esetleg átképezni magad.Nem feltétlen veled van a baj, sajnos ez általános jelenség.

Engem meg sokszor azért mardos a bűntudat, mert nincs diplomám.De ha belegondolok, lehet, hogy nem is érnék vele semmit...Nekem most van munkám, de ismerősi alapon szereztem.

2016. febr. 29. 16:40
 3/17 anonim ***** válasza:
100%
Manapság ilyen világban élünk, hogy oda költöznek, ahol van munka. Külföldön ez bevett, az fura, hogy külföldön nem tudsz egy normális munkát találni. Itt nehezebb, de igazából ha valahova jelentkezel önélet rajzzal, akkor személyesen is kellene konzultálni, mert csak úgy lehet munkát szerezni.
2016. febr. 29. 16:43
 4/17 anonim ***** válasza:
100%
Kérdező, meg szabad kérdezni, melyik országban élsz?
2016. febr. 29. 16:44
 5/17 anonim ***** válasza:
100%

pontosan, én lennék a világ legboldogabb embere, ha a következő 40 évemet nem kellene munkával tölteni, de egy minimálbérnyi összeget megkapnék havonta.

Nem, nem az van, hogy nem szeretek dolgozni. szeretek, csak egy idő után, minden munkánál eljutok oda, hogy értelmetlen, mert a fizetésem nem nő, de a munka mennyisége, munka ideje, elvárások felém azt megkövetelik. Hányingerem van ettől.

munkanélküliséget könnyen fel tudom dolgozni, hisz otthagytam egy, mások szerint jó munkahelyet, viszont most a rendszere pénzhiányt azt sajnálom.

2016. febr. 29. 16:46
 6/17 A kérdező kommentje:
Sajnos úgy veszem észre, hogy itt kint sem jobb a helyzet, mint otthon, vagyis a helyieknek egyértelműen jobb, sok jó állás van, csak ahol anyanyelvi nyelvtudást kérnek, oda én esélytelen vagyok és sok helyre már azt kérnek. Külföldiként meg két esélye van az embernek: vagy felveszik valami betanított munkára (de oda is egyre népszerűbbek már az arabok, kínaiak, mert velük bármit meg lehet tenni, míg egy kelet-európaival nem mindig), vagy tapasztalata van egy olyan szakmában, amiből az adott országban hiány van és reméli, hogy emberszámba veszik a jelentkezésnél.
2016. febr. 29. 16:47
 7/17 A kérdező kommentje:
Engem sem a munka hiánya zavar, mert elvagyok a korábbi fizikailag megterhelő, stresszes munkahelyem és a folyamatosan megalázó vezetői nélkül is, de az, hogy semmit nem tudok megvenni magamnak, és folyamatosan éljük fel a tartalékainkat, nagyon zavar. A másik pedig a rokonok, folyamatosan kb hetente kérdezgetik, hogy van-e már munkám, a párom szülei már egyenesen ki vannak rám bukva amiatt, hogy a fiuk tart el és ebből is csak a konfliktusok vannak. Már nem szeretek senkivel sem beszélni emiatt, mert mindenki csak ezzel jön.
2016. febr. 29. 16:51
 8/17 anonim ***** válasza:
Milyen egzotikus országban laksz, ahol nincs egyetlen gyorsétterem sem..? Mondjuk a múltkori kérdésedben még pont azt kérdezgetted, hogy hogyan fogadtasd el mindenkivel, hogy te most egy évig még nem is akarsz dolgozni, hanem csak nyelvet tanulni... döntsd már el, mi miatt akarod sajnáltatni magad.
2016. febr. 29. 19:46
 9/17 A kérdező kommentje:

Én nem írtam olyat, hogy nem akarok dolgozni és nyelvet akarok tanulni... az valaki más kérdése lehetett.

A gyorséttermekről pedig annyit, hogy előtte ott dolgoztam, de ott sincs most munkaerő felvétel, azt mondták. Tele van mindegyik kínaiakkal, arabokkal meg négerekkel, nem is csoda, ha nem kell nekik a fehér ember.

2016. febr. 29. 19:56
 10/17 anonim ***** válasza:
71%
Nehéz. Nekem itthon 2diplomám,további 2középfokú szakmám van. Állateledesnek se kellek, mert nincs gyakorlatom az online-pébztárgép használatában. Marad a takarítás.
2016. márc. 2. 11:48
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!