Kezdőoldal » Emberek » Egyéb kérdések » Hogy lehet a munkanélküliséget...

Hogy lehet a munkanélküliséget feldolgozni?

Figyelt kérdés
Diplomás fiatal nő vagyok. Bár az egyetem után hamar rájöttem, hogy nem szeretem az eredeti szakmám, azért sosem gondoltam, hogy idáig jutok a huszas éveim közepére. Másfél éve végeztem az egyetemen, utána fél évig nem találtam munkát. Mivel vidéki voltam, messzire költözni nem akartam, korlátozottak voltak a lehetőségeim. Persze már akkor hallgattam az én szüleimet, illetve a párom szüleit, hogy bezzeg az xy milyen sikeres Budapestre költözve, nekem hogyhogy nem sikerül semmi. Aztán sikerült elhelyezkednem, de csak nagyon alacsony munkakörben, alacsony fizetésért... 2 hónap után viszont kiderült, hogy felvennének külföldre a párom munkahelyére, igaz, segédmunkára, de legalább nem csak heti 1 nap láttuk volna egymást, mint előtte és a fizetés is jó volt. 9 hónapot ledolgoztam ott, de a párom talált az ő szakmájában egy jó állást, költöznünk kellett miatta, így én is felmondtam. De ez fél éve volt, azóta viszont nem találok munkát. Jelenleg egy nagyvárosban élünk külföldön, magas szinten beszélem az ország nyelvét, van egy diplomám, amiben igaz, csak pár hónap tapasztalatom van (diákként is dolgozgattam), de még olyan helyekről is visszautasítanak, ahová pályakezdőket is várnak. Mivel a szüleimnek van egy üzlete Magyarországon, ahol sokat segítettem, van némi kereskedelmi tapasztalatom, próbáltam a kereskedelemben elhelyezkedni, de többtíz üzlet közül egy sem hív vissza. Régebben próbáltam személyesen is jelentkezni, de semmi. Lassan már bármit elvállalnék, csak legyen jövedelmem, ugyanis kezdjük felélni a tartalékainkat, a párom fizetéséből nem élünk meg. De egyszerűen senkit nem érdeklek. Az önéletrajzomban sem tudom már hogy foltozgatni a kimaradt fél évet. Hogy tudnám ezen túltenni magam, hogy van kiút a munkanélküliségből? Hogy lehet, hogy már diplomával is elvállalnék bármit, vendéglátást, takarítást, mégsem jeleznek vissza sehonnan?
2016. febr. 29. 16:30
1 2
 11/17 A kérdező kommentje:
Őszintén megvallva, már hetek óta tele vagyok öngyilkos gondolatokkal, teljesen ellehetetlenült az életem, úgy érzem, nincs helyem a világban. Már magam sem hiszem el, hogy jó lennék bármire is.
2016. márc. 2. 12:21
 12/17 anonim ***** válasza:

4-es vagyok és megkérdeztem, melyik országban élsz, de nem kaptam választ. Na mindegy, akkor leírom, hogy miért kérdeztem: van olyan ország Európában (lehet, hogy több is), ahol az a szabály, hogy az állást először a saját országbeli munkavállalónak kell felajánlani, és ha azok nem vállalják, akkor kaphatja meg csak külföldi.

De tanácsom is van: ha az ország nyelvét magas szinten beszéled, akkor ülj le az internet elé vagy menj be a helyi munkaügyi hivatalba és érdeklődj, milyen lehetőségeid vannak, hogyan tudnál elhelyezkedni, mit kellene csinálnod, nincs-e átképzés, stb.

Szóval KERESD a lehetőségeket. Lehet, hogy ha elvégeznél egy helyi tanfolyamot, megnőne az esélyed...

2016. márc. 2. 12:30
 13/17 A kérdező kommentje:
Ausztriáról van szó, pont ezért nem hiszik el a rokonok, hogy nem olyan egyszerű. Itt sincs kolbászból a kerítés, ráadásul nem kicsit diszkirimálják a magyarokat, ritka az a hely, ahol normális emberszámba vesznek. A helyzet az, hogy kb fél éve keresek munkát, de már elfáradtam, nincs erőm keresni, küzdeni, belefáradtam az egészbe.
2016. márc. 2. 12:33
 14/17 anonim ***** válasza:

Akkor menj el a munkaügyi központba, kérdezd meg, van-e valamilyen képzés és TANULJ :-)

Másik nyelvet, pl. arabul, az most úgyis kelendő lesz - hidd el, rögtön szükség lenne Rád :-)

2016. márc. 2. 12:44
 15/17 anonim ***** válasza:
még jó ,hogy közel vagy abszurdisztánhoz. gyere vissza ,BP- en csak találsz valamit,ha nem vagy nagyon válogatós és megfelel az éhbér az alamizsna.
2016. márc. 2. 15:19
 16/17 A kérdező kommentje:
Azért nem hiszem, hogy diplomával meg jó nyelvtudással Budapesten éhbért kapnék. Az érdekes az, hogy mikor a diploma után munkanélküli lettem, sokáig akkor is Ausztriában próbálkoztam a határ mellett, nem vettek fel sehova, csak a párom ajánlásával majdnem fél év után. Magyarorszgára beadtam egy helyre, azonnal felvettek, még ha nem is volt álommunka. Érdekes, mert ezek alapján nem úgy tűnik, mintha otthon lenne nehéz... legalábbis magyarként.
2016. márc. 2. 15:32
 17/17 anonim ***** válasza:
100%

Neked nem a munkanélküliség a bajod, hanem, hogy a közvetlen családtagjaid nem hiszik el neked, hogy ez nem miattad van, és cs*szegetnek miatta.

Egyébként a párod szüleinek mi köze van a ti pénzetekhez, hogy azt mire költitek?

Öngyilkos gondolatok helyett inkább állj a sarkadra... Még csak együtt se élsz velük, hogy kötelező legyen elviselni... Ne legyél tehetetlen...

Megmondod a következő alkalommal, mikor felmerül, hogy miért nem találtál állást, hogy: "Ez engem bánt a legjobban, kérlek, váltsunk témát." Ha nem akar témát váltani, akkor pedig: "Most leteszem, mert csak erről tudsz beszélni."

És leteszed.

A párod a saját családjával szintén.

Ne legyetek tehetetlenek... Majd megoldod az álláskérdést, de ha ilyen hülyeségeken gyötröd magad, hogy mit beszélnek otthonról, csak a saját esélyeidet rontod.

2016. márc. 2. 20:09
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!