Hogy lehet a munkanélküliséget feldolgozni?
4-es vagyok és megkérdeztem, melyik országban élsz, de nem kaptam választ. Na mindegy, akkor leírom, hogy miért kérdeztem: van olyan ország Európában (lehet, hogy több is), ahol az a szabály, hogy az állást először a saját országbeli munkavállalónak kell felajánlani, és ha azok nem vállalják, akkor kaphatja meg csak külföldi.
De tanácsom is van: ha az ország nyelvét magas szinten beszéled, akkor ülj le az internet elé vagy menj be a helyi munkaügyi hivatalba és érdeklődj, milyen lehetőségeid vannak, hogyan tudnál elhelyezkedni, mit kellene csinálnod, nincs-e átképzés, stb.
Szóval KERESD a lehetőségeket. Lehet, hogy ha elvégeznél egy helyi tanfolyamot, megnőne az esélyed...
Akkor menj el a munkaügyi központba, kérdezd meg, van-e valamilyen képzés és TANULJ :-)
Másik nyelvet, pl. arabul, az most úgyis kelendő lesz - hidd el, rögtön szükség lenne Rád :-)
Neked nem a munkanélküliség a bajod, hanem, hogy a közvetlen családtagjaid nem hiszik el neked, hogy ez nem miattad van, és cs*szegetnek miatta.
Egyébként a párod szüleinek mi köze van a ti pénzetekhez, hogy azt mire költitek?
Öngyilkos gondolatok helyett inkább állj a sarkadra... Még csak együtt se élsz velük, hogy kötelező legyen elviselni... Ne legyél tehetetlen...
Megmondod a következő alkalommal, mikor felmerül, hogy miért nem találtál állást, hogy: "Ez engem bánt a legjobban, kérlek, váltsunk témát." Ha nem akar témát váltani, akkor pedig: "Most leteszem, mert csak erről tudsz beszélni."
És leteszed.
A párod a saját családjával szintén.
Ne legyetek tehetetlenek... Majd megoldod az álláskérdést, de ha ilyen hülyeségeken gyötröd magad, hogy mit beszélnek otthonról, csak a saját esélyeidet rontod.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!