Kezdőoldal » Emberek » Egyéb kérdések » Miért élnek az emberek monoton...

Miért élnek az emberek monoton, unalmas életet?

Figyelt kérdés

Úgy érzem jönni fog most a savazás, hiszen elvégre az emberek 99%-a besavanyodott, monoton életet élő.

De kérdem én, miért képesek az emberek elviselni hogy nekik az élet semmit sem tartogat, csak a monoton unalmas életet, és az élet xar? (szerintük)

Akkor kérdem én, miért nem lesznek öngyilkosok? Ki akarnak ilyen életet élni... De mégsem teszik, és élik az unalmas, monoton, dobozos, xar életüket.

Miért nem hisznek az emberek a mesékben? Hogy bármi lehetséges, az élet csudajó és vidámság, az élet könnyű, a pénz gyakran jön és könnyen, hogy akármit megtehetünk amit akarunk?

Miért okoznak az emberek saját maguknak problémákat? Az élet egy csodás dolog, és azért élünk hogy élvezzük. Hogy elérjük a céljainkat, és megéljük a sikereinket. De soookan mégsem így gondolják. Miért? Mazochizmus? Sajnálom tényleg ezeket az embereket, én nagyon sokszor próbáltam segíteni ilyen embereknek, de mintha valami köd lepné el a fejüket, és nem megváltoztatni akartam őket, de ha már egyszer már tükörbe se bírnak nézni, akkor sem hallgatnak rám és meg se próbálják. Még csak az esélyt sem adják meg.

Mi értelme van így élni az életet?

2016. máj. 28. 16:11
1 2 3
 21/27 A kérdező kommentje:
utolsó: én osztanám az észt? kifogásokat keresel hogy miért nem vagy sikeres, pedig egyetlen egy valaki hibás ebben, Te magad. Te miattad nem vagy sikeres, mégis engem szólsz le. Nem látod? Inkább azzal foglalkozz mit csinálsz rosszul szerintem, és ne másokra mutogass és kifogásokat keress. De én nem osztom az észt, azt csinálsz amit akarsz, de én legalább tudom hogy bármi is történik velem, jó vagy rossz, az csak is egy valaki miatt van: Önmagam miatt.
2016. máj. 31. 00:10
 22/27 Inessential ***** válasza:

És kérdező, te minek szólsz bele abba, hogy ki hogyan éli az életét?

(Egy NEM unalmas és monoton életet élő válaszoló válasza.)

2016. máj. 31. 23:06
 23/27 anonim válasza:
50%
Azért, mert amióta megszülettünk egy sablonos, klisé van belénk táplálva, mindenhonnan ezt látjuk, esélyünk sincs, hogy ne mossák ki az agyunkat, ezért az emberek nagy része, azt hiszi, hogy ez a normális élet. Egyes embereknek könnyebb szemet hunyni minden felett, és birkaként megvezetve tengődni a mindennapokban, mert kényelmesebb nekik, még ha fel is merül bennük egy-egy kérdés a monoton életükkel/boldogságukkal kapcsolatban. És a maradék sajnos annyira agymosott, hogy el sem jut odáig, hogy valami nincs rendben, nem is értik miről van szó. Ha például egy elmegyógyintézetben nőttél volna fel, megfordult volna akár egyszer is a fejedben, hogy nem normális a környezeted? Nem, mert abban nőttél volna fel, ahhoz szoktál volna. Sosem tanította meg nekünk senki, hogy merjük megkérdőjelezni, azt ami körülvesz minket, vagy, hogy merjünk kritikusan gondolkozni, nyilván szándékosan, hiszen a nagy embereknek az a félelme, hogy egyszer az egész világ tudatára ébred, mert akkor már nem lenne kit manipulálni, kifosztani, akkor már tudnánk, hogy hogyan is működik ez az undorító világ.. Igen, a világ undorító, amiben élünk, de én is úgy gondolom, hogy az élet elképesztően gyönyörű, ha megtanulunk élni, felállítjuk a saját értékrendünket, és felfedezzük a számunkra legértékesebb dolgokat. Az emberek nem mernek nagyot álmodni, ez a legnagyobb hibájuk. Én most álltam pályaválasztás előtt, és elképedve néztem, hogy mennyi kortársam kényszerült valami teljesen más pálya választására, mint ami igazán az érdeklődési köre, mert a szülei nem engedték, ugyanis „nem élne meg belőle”. Na szerintem ez mindent elmond erről a pénzcentrikus világról, én sem tudom felfogni, hogy miért ez a fontosabb, mint az, hogy élvezzük, amit csinálunk. (De azt is észrevettem, hogy ez a szabadság, amire például Te vagy Én vágyunk nem mindenkinek okozna örömet, mert ijesztő lenne számukra, hogy már nincsenek irányítva, teljesen el lennének veszve a társadalmi normák követése nélkül.) Minden hozzáállás kérdése, én azt vallom, hogy egy anyagi gondokkal küzdő ember is lehet boldog, ha úgy fogja fel, hogy az élet egy játék, és ez egy megpróbáltatás, én legalábbis biztosan találnék valami örömforrást, mint, hogy azon sopánkodjak, hogy nincs pénzem. Ha meg nem fordulnak jóra a dolgok, akkor én is hasonlóan gondolom: mindig ott lesz az öngyilkosság lehetősége, hiszen ehhez minden jogunk megvan, nem kértük az életet, bármikor véget is vethetünk neki, de szerintem nem érdemes, mert mindig tartogat újabb meglepetéseket. Én imádok élni, igaz, nagyon nehéz ebben a romlott társadalomban, miután „felébredtél” és egyre több csúnyaságot ismersz fel, kevés ember lesz, akivel jól érzed majd magad, vagy aki megérti, hogy te hogyan élsz, de meg kell teremteni a saját kis világodat, tudni kell a sok szörnyűségről, nem szabad, hogy behúzzon, nem szabad átadni magad a kesergésnek, és ezzel szép lassan áramlanak be a jobbnál jobb események, emberek az életedbe!!!!:) 18/L
2017. jún. 13. 00:21
 24/27 A kérdező kommentje:

utolsó: ugye tudod hogy ez miatt most mindenki le fog köpni? de komolyan, 100 emberből 99 biztos :D Ilyet mondani hogy mersz hogy "mert az öngyilkosság mindig ott van..." , pedig nagy igazság, inkább megszökni mint megszokni :) Én sem bírnám ... Sokszor gondolok bele hogy "a p*csába is, mennyivel könnyebb lenne feladni az igényeimet, az elvárásaimat, és nyugodt hétköznapi életet élni..." de aztán mindig rájövök, hogy akkor mégis mi értelme lenne az életnek? Tegyük fel a postán dolgozol, havi 100e ftért. Ez kb arra elég, hogy fenntarts egy autót+házat+étel-ital. És napi 8-10 órát ülsz bent és csak leveleket pecsételgetsz. 10 éve dolgozol már ott. Mit értél el?

Családot létrehozni se lehet ilyen szar fizetések mellett, nem önző dolog úgy a világbaszülni egy gyereket hogy nem kaphatja meg amit akar? Én még nagyjából jó helyzetben voltam, mert amit akartam ugyan nem azonnal kaptam meg, volt amikor 1-2 év is eltelt mire meglett, de meglett, de voltak ismerőseim akik semmit sem kaptak meg, és csak csodálkoztak azokon amik nekem megvoltak nekik meg nem és nem is lett. Gyökér szülők... Inkább ne legyen se gyerekem se családom, mintsem abban felnőni hogy "nem kaphatod meg sajnálom, nincs rá pénz." Én még most végigverekedem magam az életen, elérek valamit, hogy az én kölkömnek ne kelljen ennyit szopnia mint az apjának... na ez a tudatos családalapítás kéremszépen.

2017. jún. 13. 02:30
 25/27 anonim ***** válasza:
#23: Nagyon tetszett,amit írtál! 😊 Örülök,hogy valaki így gondolkodik.
2017. jún. 13. 10:34
 26/27 anonim válasza:
#25: Köszönöm, ez nagyon jól esett, én pedig örülök, hogy vannak még hozzám hasonló emberek ezen a Földön:)
2017. jún. 13. 11:40
 27/27 anonim válasza:

Kedves kérdező!

Majd ha te is ÉLNI fogsz, és nem filozofálni, akkor megérted, hogy nem mindenkinek sablonos, szürke és monoton az élete. Maximum a munkája. Majd esetleg ha lesz gyereked, akkor észre fogod venni, akármilyen szar volt az élet, már nem az, mert van valaki, aki felnéz rád, és akit nem érdekel, mit csinálsz, hogy hozod a pénzt, mire költesz, egyszerűen csak szeret."Miért nem hisznek az emberek a mesékben? Hogy bármi lehetséges, az élet csudajó és vidámság, az élet könnyű, a pénz gyakran jön és könnyen, hogy akármit megtehetünk amit akarunk?"

Khmph... Ez nem mindenkinek van így.Amúgy, nem hívnák "mesének", ha igaz lenne. Példa: 26 éves szakmunkás, terhes feleséggel. Szakmunkásokat leggyakrabban sajnos minimálbérre alkalmaznak ami nettó 130000Ft. Na mondd meg, hogy neki a pénz sokszor jön és könnyen. Nem tehet meg akármit, a törvény miatt, amit teljesen ésszerűen találtak ki. Képzeld el, hogy fel akar gyújtani egy házzat.... Mellesleg az élet nem könnyű, ezt az is bizonyítja, hogy mi, emberek vagyunk az egyetlen földön élő faj, aminek dolgoznia kell, hogy életben maradjon."Az élet egy csodás dolog, és azért élünk hogy élvezzük. Hogy elérjük a céljainkat, és megéljük a sikereinket. De soookan mégsem így gondolják. Miért? Mazochizmus? Sajnálom tényleg ezeket az embereket, én nagyon sokszor próbáltam segíteni ilyen embereknek, de mintha valami köd lepné el a fejüket, és nem megváltoztatni akartam őket, de ha már egyszer már tükörbe se bírnak nézni, akkor sem hallgatnak rám és meg se próbálják. Még csak az esélyt sem adják meg."

A mi szakmunkásunk, hívjuk Ferinek, nem érheti el a céljait, mert érettségi híján már neki ennél nem lehet jobb.Nem élvezi az életet, mert minden nap a belét kidolgozza.Nem,nem mazochizmus. Sajnáld, de akkor ne szólj bele az életébe. a te életedet éld.Amúgy meg elmehetsz a p!csába, szerinted ha megöljük magunkat, jobb lesz nekünk?

Egyébként, aki tanult, és jó munkája van, amit szeret, nem savanyodott be, és szereti az életét.

Ne pofázz itt a felnőtteknek, mikor szart se tudsz.

32/F

2017. okt. 25. 15:58
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!