Miért élnek az emberek monoton, unalmas életet?
Úgy érzem jönni fog most a savazás, hiszen elvégre az emberek 99%-a besavanyodott, monoton életet élő.
De kérdem én, miért képesek az emberek elviselni hogy nekik az élet semmit sem tartogat, csak a monoton unalmas életet, és az élet xar? (szerintük)
Akkor kérdem én, miért nem lesznek öngyilkosok? Ki akarnak ilyen életet élni... De mégsem teszik, és élik az unalmas, monoton, dobozos, xar életüket.
Miért nem hisznek az emberek a mesékben? Hogy bármi lehetséges, az élet csudajó és vidámság, az élet könnyű, a pénz gyakran jön és könnyen, hogy akármit megtehetünk amit akarunk?
Miért okoznak az emberek saját maguknak problémákat? Az élet egy csodás dolog, és azért élünk hogy élvezzük. Hogy elérjük a céljainkat, és megéljük a sikereinket. De soookan mégsem így gondolják. Miért? Mazochizmus? Sajnálom tényleg ezeket az embereket, én nagyon sokszor próbáltam segíteni ilyen embereknek, de mintha valami köd lepné el a fejüket, és nem megváltoztatni akartam őket, de ha már egyszer már tükörbe se bírnak nézni, akkor sem hallgatnak rám és meg se próbálják. Még csak az esélyt sem adják meg.
Mi értelme van így élni az életet?
16:55
Hát szerintem meg annyira mindenki képes, hogy ne kelljen nyomorognia. Nem arról beszélek, hogy mindenki milliárdos legyen. Az meg nem elég ha tanul, olyat kell tanulni aminek valami haszna is van. Ha lepkefogónak tanul 3 évet akkor ne csodákozzon ha semmi munkája nem lesz.
ha szerinted ez provokálás akkor már elnézést de nem lehetsz egy értelmiségi ember...
és utolsó, valóban, jól látod, én csak azt látom hogy mindenki nyavajog de nem csinál semmit. Az én munkakörömben is rengetegen, általában 10 ből 9,5 ember csak nyavajog meg szitkozódik, elégedetlenkedik stb... de nem tesznek semmit hogy ne így legyen, akkor néha már tényleg röhejes ez az egész. És csak hogy egy példát mondjak ne mondja már senki hogy egy gyári munkásnak aki a szalag mellett dolgozik napi 8 órát és ugyan azt csinálja évek óta mókás dolog. Azok általában már belül rég halottak, azért nem zavarja őket. Csak test lélek nélkül. Volt hogy egy 8 éve tartó gyerekkori barátságnak csak azért szakadt vége mert mikor elkezdettünk dolgozni ő olyan helyre került amit utált, én meg olyanra amit szerettem (és tudatosan alakítottam így), ő megváltozott és teljesen a birka ember eszményeit kezdte el vallani. Negatív lett, az élet xar, semmi sem egyszerű minden nehéz, telesen negatív lett és vége is lett a barátságnak.
Szóval én ahogy látom sok ember beletörődik az adott helyzetébe, és belül meghal. Eltűnik az ambíció, a gyermekies vágy, nem hisz többé a mesékben. Mint itt sokan. A legtöbb ember élete: megszületik-->iskolába megy-->elkezd dolgozni--> családot alapít --> felneveli a gyereket a munka mellett --> meghal.
Ezt nem csak én mondom, beírjátok pl hogy "motivational speech about success" youtubeon és csomó ilyet fog kidobni.
Ezen én is sokat agyalok: az emberek élik az életüket ki így, ki úgy, de végül is szinte mindenkinek olyan, vagy legalábbis hasonló az élete. A végkifejlet meg mindenkinek ugyanaz: a vég. Az életen sokan átsiklanak, úgy érzik, hogy az rossz. Hiába van az, hogy az egyik héten pl.: sokat dolgozik (az számára rossz), de a másik héten meg pl.: megy 1 hétre nyaralni (ami jó ugyan számára, de mégsem, mert pl.: "csak" a Balatonra jutott Mallorca helyett, így az neki "nem jó). Tehát szinte senki semmilyen jót nem tud értékelni az életben.
"Miért okoznak az emberek saját maguknak problémákat?": ami neked jó, az a másiknak nem biztos, hogy kellemes. Látod, hogy van értelme így élni, mert valahogy mégis mindenki leéli az életét, ha tetszik neki, ha nem.
#10 és szeretem az unalmas életemet
#16 tettem ellene, lemondva mindenről szalagmunkából összeszedtem annyi pénzt, hogy szakmát tanuljak. a szalagmunkáért fizetnek 180e bruttót+ műszakpótlékot, a szakmunkámért meg a legmagasabb ajánlat 130e bruttó +műszakpótlék volt.
Nyelvtudásért nem fizetnek semmit, mert nem része a munkakörömnek, de ha beesik egy angol vendég, akkor elvárják, hogy a saját nyelvén kommunikáljak vele.
Osztod az észt a nagy semmidre egy noname forumon, úgy hogy nem látsz bele más életébe, tetteibe, szenvedéseibe, erőfeszítéseibe, hogy előre jusson.
először söprögess inkább a saját házad táján..
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!