Miért jön rám fél órás sírógörcs a semmiért?
Amikor semmi rossz nem történik...
Csak mint a villámcsapás, jönnek a gondolatok amiktől sírni kezdek.
Egy hete is pont ez volt.
Hany eves vagy?:)
Nalam is volt ilyen,ez is kozre jatszik a tini kornal
15/f
valószínűleg sok minden történ veled az elmúlt időszakban, olyan érzések, amikre nem reagáltál megfelelően. ezek az érzések szépen összegyűltek és egy sírógörcs által felszínre törtek. velem legalábbis ez volt :) nem is egyszer.. csak ülsz egyedül a szobában késő este, nem tudsz aludni mert pörög az agyad, cikáznak a gondolatok.. és egyszer csak eltörik a mécses.. :) én már megszoktam. sose tudtam megfelelően lereagálni bizonyos dolgokat.. azok felgyülemlenek és egy idő után felszínre törnek. annyi jó van benne hogy valamennyire érzem ezt magamon és olyankor nem iszom vagy csak keveset mert akkor csak felerősödnének az érzések és sokszorosan csapnának meg :) na jó ezt olvasva biztos hülyén hangzik amit írtam.. :D megyek is inkább másik kérdésre. jók legyetek :) namaste
21F
Nem tudom, bár kétlem, hogy ez az a válasz amire kíváncsi vagy de csak azért is leírom:
Az oka a kommunikáció. Pontosabban a komplex, verbális kommunikáció. Ez így képzelem milyen hüyén hangzik de hallgass meg.
Az evolúció lineáris folyamat. Minden generációban adott, korlátozott mennyiségű mutáció jöhet létre. Ez rendben is volt amíg a főemlős őseinknek csak a létszükségletekkel kellett foglalkozniuk. Maradj életben és add tovább a génjeidet. Az evolúció "célja", hogy a túlélésre egyre alkalmasabb és alkalmasabb lényeket hozzon létre. Természetes szelekció alapjai. A kommunikáció segíti a túlélést, gondolom ezt mindenki ki tudja találni, hogy miért.
A probléma ezzel az, hogy túl jól sikerült. A csapatmunka miatt maradt időnk a túlélésen kívül mással is foglalkozni. Annyira sok időnk maradt, hogy a nem túlélés tette ki az időnk nagy részét. Minél több időnk volt kereket feltalálni meg okostelefont annál több időnk maradt mert a kerék meg az okostelefon még hatékonyabbá tette a túlélést. A technológiai fejlődés exponenciális.
A probléma az exponenciálissal haladással az az, hogy csak idő kérdése, hogy lehagyja a lineárisat lényegtelen, hogy hol kezdtek egymáshoz képest. Te mit választanál, hogy minden nap kapj 1 millió forintot életed végéig vagy, hogy most kapj 1 forintot és az életed végéig minden nap dupla annyit kapj mint az előző nap. Nos, ha bölcs vagy az utóbbit választod mert kevesebb mint két csekély hónap alatt több pénzed lesz mint amennyi az egész életében lesz annak aki a másik mellett dönt. Fél éven belül több pénzed lesz mint amennyi pénz van a világon. Mire meghalsz több egy forintosod lesz mint amennyi atom van a vizsgálható univerzumban.
A mi biológiailag korlátolt agyunk képtelen lépést tartani az exponenciálisan fejlődő társadalommal. Az iskola azért tűnik nehezebbnek mert az. Az élet azért tűnik nehezebbnek mert az.
Egyébként fun fact, én sosem sírok. Mármint sosem, képtelen vagyok rá. Gyászt sem érzek. Ha egy szerettem meghal vagy bármi baja történik semmi érzelmi reakciót nem vált ki belőlem. Ezt csak azért mondom, hogy adjak egy kis belátást arra, miért ilyen "megmagyarázós" választ adtam.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!