Egy 24h órás bejárónő&személyes asszisztens mennyit keres?
Lehet hogy nem létezik ilyen munkakör főleg 24 órában, de úgy érzem én ezt csinálom. Egy közeli idős hozzátartozommal élek együtt akinek én vagyok a bejárónője&személyes asszisztense egy személyben. De ha beteg a kora miatt akkor ápolnom is kell igy ápolónő is vagyok egy személyben.
Vele élek egy háztartásban,nem fizetek rezsit de a lakást én tartom rendben és a saját élelmezésemet én állom anyagilag. Az anyukámtól kapok ezért a munkáért havonta 80 ezret. Takarítok, mosok, bevásárolok, vasalók, főzők, mosogatók, az összes hivatalos ügyét én intézzem,gyógyszertárba járok, ha beteg orvoshoz viszem, mindezt 24 órás szolgálatban a hét mindennapján. Ha mégis van egy kis szabadidőm és elmegyek valamerre 2-3 óra után telefonon keres.Avval a kérdéssel: "Hol csavargok mégis?" 3 éve beiratkoztam egy főiskolára azt is csinálnám, de nem könnyű összeegyeztetni a napi teendőimmel. Ott az anyagi része is, a főiskolára bejárás költséges és a pénzem be kell osztanom hogy legyen tartalékom és maradjon enni is.
Azon gondolkozom hogy mindavval amit csinálok csak szívességet teszek, hiszen nem az én dolgom lenne ennek az idős asszonynak a gondozása és felügyelete. Tulajdonképpen lehetne normális munkahelyem ahol napi 8-10 órában dolgozom rendes fizetésért és senki nem mondja el nekem hogy "ingyen lakom", nem kiabál velem minden csip-csap dologért, hajnalban nem hallgatom az ordító televíziót és tudom hogy a hétvégéim szabadok. Munkaidő után nem számoltat el senki az időmmel.
Nincs módom szórakozni járni,művelődni,sportolni vagy kikapcsolodni. 6-7 éve nem voltam moziban,kiállításon,színházban stb. Egyetlen szórakozásom hogy beülök a kedvenc cukrászdámba egy kávéra és sütire:)
Úgy érzem kihasználnak és csak hagyom magam :(
Ilyen feltételek mellett mennyi lenne az ideális bér ezért amit csinálok?
ennyi penzert mar felberelhetnenek valakit.
az en egyik rokonomnak nemreg halt meg az anyukaja 93 evesen, de halalaig reggelente es azt hiszem delutan ranezett egy no, segitett neki 1-2 dologban, es azert kapott 30-40ezret.
nem lenne elegendo ennyi felugyelet a te hozzatartozodnak? mert ha igen, akkor esetleg akar ti is fizethettek valakinek, hogy tegye meg ezt a reggeli-delutani ellenorzest + kisegitest, olcsobban megusszatok, es neked is lehet rendes eleted.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!