Kezdőoldal » Emberek » Egyéb kérdések » Mit csináljak? (többi lent)

Mit csináljak? (többi lent)

Figyelt kérdés

A nagybátyám 1 éve halt meg motorbalesetben. A mamám nagyon kikészült. Mivel felújítjuk a házunkat, ezért kénytelenek voltunk ideiglenesen ideköltözni. Még nem tudjuk, mikor tudunk hazamenni.

A probléma az, hogy a mamám még mindig rengeteget sír. Ha ülök a gép előtt, és bejön valamiért, ad egy puszit a homlokomra, és azzal jön, hogy "A nagybátyádnak is mindig így adtam puszit.". Aztán elsírja magát.

Én ezt már nem bírom, mi a rákért kell felhozni állandóan? Nekem is fájt a halála, olyan volt nekem mint a testvérem. De már kezdek kikészülni attól, hogy itthon folyamatosan csak a sírást és önsanyargatást hallom. Mit csináljak? Lassan idegbeteg leszek, legszívesebben szétvernék valamit ilyenkor.

2016. máj. 19. 11:51
 1/3 anonim ***** válasza:

Anyám 20 éve halt meg, nagyanyám mai napig - nem minden nap - emlegeti és van, hogy sír is. Tudom szar ilyenkor, de csak azt teheted, hogy meghallgatod és támogatod, elmondod, hogy neked is hiányzik, és felhozhatsz egy jó emléket ilyenkor. Az idősek ezt nagyon rosszul viselik, ha náluk fiatalabb családtag, rokon hal meg, pláne ha a gyerekük.

Az agressziódat pedig máshogy vezesd le. Sportolj, meditálj, kertészkedj, amikor nagyanyád a nagybátyádról beszél, akkor vonatkoztass el, vagy próbáld meg kicsit felvidítani. Ha vallásos, akkor próbálkozhatsz olyasmival is.

2016. máj. 19. 11:58
 2/3 anonim ***** válasza:
Szerintem az lenne a legegyszerűbb ha megmondanád neki. Sajnos a nagymamám nekem is ilyen és nálam is hasonló sztori volt. Egyszer betelt a pohár és megmondtam neki, tudtam hogy megsértődött, de másnapra már nem volt semmi. Nem hozta fel többet. A lényeg hogy teljesen normális hangnemben mond neki. Szerintem megfogja érteni.
2016. máj. 19. 11:59
 3/3 anonim ***** válasza:
Nagyon nehezen tudja feldolgozni, ezt meg kellene értened. Az is érthető, hogy téged viszont rosszul érint az önsanyargatása. Ezt emberi hangnemben, megértően a tudomására kellene hoznod. Nem agresszívan, mert azzal csak azt éred el, hogy ugyanúgy folytatja az önsanyargatást, csak magába fojtva.
2016. máj. 19. 12:08

További kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!