Kezdőoldal » Emberek » Egyéb kérdések » Az baj, ha utálom a kisgyereke...

Az baj, ha utálom a kisgyerekeket?

Figyelt kérdés
Valamiért mindig idegesítettek a 8 évnél fiatalabb kisgyerekek. Idegesítőnek tartom, hogy minden pillanatban valami hülye hangot ki kell adniuk, hogy minden egyes tárgyat tönkre kell tenniük vagy égető szükség megfogni azt a valamit ami a kezükbe kerül. Vannak más dolgok is amiket jobban utálok, de egyszerűen nem bírom megkedvelni őket. Ez nagy baj, vagy kéne ezen változtatnom? 15/F
2016. máj. 3. 19:09
 1/7 anonim ***** válasza:
21%
Én is elpusztítanám őket
2016. máj. 3. 19:13
 2/7 anonim ***** válasza:
Nem baj. Nem hiszem, hogy tudnál rajta változtatni, nagyobb korodra lehet, magadtól megszereted őket, de az is lehet, hogy nem. Akkor viszont ne járj olyan nővel, akinek minden álma, hogy anya lehessen.
2016. máj. 3. 19:15
 3/7 anonim ***** válasza:
Te itt most az idegesítő, neveletlen gyerekekről ejtettél szót, akikért senki nincs oda, szóval nem különös dolog. Az a nem normális ha azt képzeled hogy minden gyerek ilyen és alapból utálod mindet... mellesleg te is voltál kisgyerek... nem is rég.
2016. máj. 3. 19:16
 4/7 A kérdező kommentje:
Én mindig azt hittem, hogy aki ebben a korosztályban van gyerek az mindegyik ilyen, mert ugyebár amiket felsoroltam kisgyerekszokás, ezért nem is kedvelem ezt a korosztályt. Azt is tudom, hogy nem ők tehetnek róla, hogy emberek, de akkor is a hideg kiráz ha látom, hogy egy tartós ideig egy légtérben kell lenni egy kisbabával. És igen, nyilvánvalóan én is voltam kisgyerek, anyukám szerint még rosszabb és hangosabb voltam, mint az átlag. Lehet, hogy ez hozta ki belőlem az utálatot?
2016. máj. 3. 19:32
 5/7 Sunshinedoll ***** válasza:

Akkor baj, ha ez meglátszik azon, ahogy viselkedsz egy kisgyerekkel. Egy ennyire fiatal ember még nagyon befolyásolható, és mindent a nála idősebbektől tanul el. Na most ha te ok nélkül bunkózol vele, türelmetlen vagy, nem veszed figyelembe azt, amit mond, ő azt fogja levenni, hogy vele gondok vannak, őt nem szeretik, őt jogos bántani, elvégre te is bántod stb. Bármennyire is nem úgy tűnik, de egy nyolc éves gyerek nagyon érzékeny. A rossz viselkedés baromi káros egy kisgyereknek, és jobb esetben csak passzív-agresszív, komolyabb esetben meg egy nagyon durván önértékelési gondokkal küzdő ember is lehet belőle.

Ha így érzel, akkor kerüld a gyerekeket, és ne bonyolódj velük kommunikációba, viszont ha beszélsz velük, semmiképp se mutasd ki, hogy utálod őket. Ők nem tehetnek arról, hogy abban a korban vannak, ahol kíváncsiak, mindent ki akarnak próbálni, hogy ebben a korban óriási benyomása van rájuk a környezetnek és a társainak, és van egy egészséges, sokszor már-már túlfűtött megfelelési kényszerük. A lehető legrosszabb, amit csinálni tudsz, ha elkedvteleníted és lelombozod őket.

2016. máj. 3. 20:41
 6/7 A kérdező kommentje:
Én nem vagyok olyan típusú ember. Soha nem bántottam és nem is tervezek bántani senkit sem. Van egy rokonom, ő is kicsi, de az annyira felidegesített, hogy már sírtam, odajött hozzám, megfogta a térdemet, erre egy idegrángás alakult ki, amitől seggre esett a gyerek, és elkezdett sírni a gyerek. Ne értsetek félre, egyáltalán nem volt szándékos, de teljesen kikészített. Lehet, hogy épp ő vette el a kedvem a kicsiktől, mert az anyja is olyan tipikus "mai nő". Szvl szándékosan biztos nem bántanám se őket, se mást, akármennyire felidegesíthet, az előbbi szituáció meg a puszta véletlen műve volt.
2016. máj. 4. 19:21
 7/7 A kérdező kommentje:
Lehet, hogy túlreagálom, talán valami személyiségproblémám lehet?
2016. máj. 4. 19:22

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!