Szerintetek szépek ezek a nevek?
Grácia
Szvetlána
Tatjána
Hunorka
Oktávia
Nem tudom, miért lenne rossz a gyereknek, ha Szvetlana vagy Tatjana lenne. Vagy bármelyik orosz női név, nekem szinte mind tetszik. Mondjuk kicsit bántja a szemem a magyarosított átírás, de az oroszok is leírják Shakespeare-t Sékszpírnek, szóval mi is megtehetjük az orosz nevekkel :D
Egyébként nekem még a Grácia tetszene hangzásra, a Hunorka nagyon nem, nekem a hurka jut róla eszembe, az Oktáviáról meg egy autó.
A Hunorka nagggyon röhejes (a felsoroltak közül a legszörnyűbb). Mint egy gügyögős becenév a Hunornak. Az a még jobb, amikor Huncinak meg Hunci-puncinak becézik (már 2 kissráccal találkoztam, akit baromi intelligens emberek Huncinak becéztek...-).
Amúgy nekem a Szvetlána meg a Tatjána hangzása nagyon tetszik, de magyar vezetéknévhez nem adnám. Ja és a Tatjána adja magát, hogy a "hajó tatján a..." és ugye a tat az a hajó feneke... szóval...
A Gráciának is elég negatív konnotációi vannak... én mindig úgy hallottam használni, hogy pejoratívan mondták három barátnőre, akik folyton együtt vannak és nem túl okosak és szemetek is, hogy "cahh, a három Grácia". És amúgy is fellengzős. Oktávia nem tetszik, és ezt sem adnám magyaros vezetéknévhez személy szerint.
Ha meg olyat szeretnél, ami nem divatnév, még mindig van rengeteg, ami szépen hangzik, de nem minden 2. gyerkőcnek ez a neve a játszótéren, és nem hangzik röhejesen egyetlen okból sem.
Aletta, Tamara, Marietta, Szimonetta, Arabella, Kamilla, Vilhelmina, Hermina, Imola, Izolda, Lívia, Olívia, Ottília, Odett. Persze ezek közül is van pár megosztó, de egyik sem olyan, hogy "jaj, szegény gyerek, mit szedtek a szülei".
az Ilona mitől különleges?
miért hülyeség, h öreges?
szerintem nagyon is régimódi.
mert ilonaként még csak-csak elmegy, de tudod te, hogy fogják hívni azt a gyereket?
ICA!!!
na ez szörnyű. ilyen névvel nagyon menő lehet bárki.
ezzel is halálra cikiznék.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!