Szerintetek szépek ezek a nevek?
Grácia
Szvetlána
Tatjána
Hunorka
Oktávia
Grácia - ez név?? No comment.
Szvetlána, Tatjana - egy orosz testvérpár jut eszembe
Hunorka - Alapból mintha a Hunor egyik elcseszett beceneve lenne.
Oktávia - Skoda octávia :D
Ezeknél rondább neveket nem is választhattál volna.
A 2.-3. szép lenne, oroszországban vagy ukrajnában. A magyarosított írás nem jön be.
Oktávia, Grácia pocsék. Ha "dallamos" nevet akarsz legyen Csenge, vagy Hanga.
A Grácia meg szintúgy a fonetikus írás miatt csúnya, plusz nem illik a magyar nyelvbe.
A Hunorka rémes, női név, de olyan mintha a Hunor férfi név becézése lenne.
Ezek közül a Szvetlána és a Tatjána tetszik nagyon. Én is gondolkodtam rajtuk, de mivel nincs orosz kötődésünk, inkább letettem róluk.
A többit kifejezetten idétlennek tartom.
Az Ajándék is nagyon idétlen, értem én, hogy mit akarnak ezzel kifejezni a szülők, de a gyereknek nagyon kellemetlen lesz.
Csenge, Hanga szintén a divatnevek, mint amiket felsoroltam.
De az is igaz, hogy nagyon idétlenek a más nyelvből átvett nevek, magyar kiejtés szerint leírva.
Én megértem, hogy tetszenek az orosz hangzású nevek, mert itt nem mindennaposak. De gondolj a gyerekedre.
Nekem volt egy Orosz vezetéknevű osztálytársam, mindig muszkának hívták, pedig ez a vezetékneve volt, amiiről nem tehet, sőt nem is durva.
De a gyerekek úgyis megtalálják, mivel csúfolódhatnak, ezért próbáld meg kivédeni már most azokat, amik nyilvánvalóan erre adnak majd lehetőséget.
Mert az egész gyermekkort meg tudja keseríteni, ha csúfolnak. Szerintem sokan tudnának mesélni erről.
Nekem pl. ezekről a nevekről olyan filmek jutnak eszembe, ahol orosz maffiózók vannak, és ezeknek a nőit hívják így.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!