Mik ezek az irreális elvárások a férfiak felé?
Olvasom ezen az oldalon a kérdéseket és válaszokat és feltűnt, hogy mennyit változott a világ azóta mióta én ismerkedtem házasodtam, tehát úgy a 90-es évek vége óta. Megdöbbentenek az elvárások amiknek ma egy férfinak meg kell felelnie. Mosson, vasaljon, vegyen részt teljes mértékben a háztartásban. Közben legyen férfias, de gyengéd is. Emlékezzen minden évfordulókra, mindig lepje meg kedvesét. Az anyját lehetőleg felejtse el, csak a nő jelentse számára a családot. Persze barátokról, a barátokkal való szórakozásról szó sem lehet. Sörözés kizárt. De persze férfias legyen, minden este szexre éhes, védelmező, de annyira mégsem, mert egy mai nő mindent megold egyedül is, meg tudja védeni magát. Szóval valahol ellentmondásosak az elvárások.
Ahogy korosodik az ember lejjebb ad az igényeiből, ezért nem tudom én megérti ezeket a dolgokat, vagy tényleg elvárás a egy férfitől, hogy maga vasalja az ingeit.
Azért más faluban mint városban, más lakásban mint kertes házban... mi a párommal egyszobás kis lakásban lakunk, nem kell senkinek fát vágni, semmit sem szerelni, mert az meg a szerelő dolga. Viszont együtt főzni nagyon jó, a párom is szereti, külön egyikünk sem szeret főzni egyébként. Vasalni soha nem szoktunk, nincs is vasalónk. Az ingek normálisan kiterítve nem lesznek gyűröttek.
Na mindenesetre azt akarom írni hogy nyilván egy ilyen helyzetben nem az van hogy én munka után még dolgozok itthon, főzök, mosok, takarítok mint a hülye, a párom meg csak nézi mert ő férfi... ő is segít, mindenben, mert ez így a normális, tudja magától is, nem kell nyaggatni semmivel. És ettől semmivel nem lesz kevésbé férfias. Mert az nem ezen múlik.
Szerintem nem feltétlen irreális. Van aki igen, túlzásba esik, és azt akarja hogy kb a pasi szülje meg a gyereket is, de sokat változott a világ az tény.
A párom és én fiatalok vagyunk, huszonévesek. Párom férfias és emmellett mos, főz, takarít, pedig sose kértem rá, neki ez a természetes. Mindketten dolgozunk, egy lakásban élünk. Természetes hogy együtt csináljuk meg.
Szerintem is csak trollkodik.
"Aki maga vasalja az ingét az be tud verni egy szöget is a falba? "
Már miért ne. Vasalni is tudok és tiplit befúrni is a falba.
N/36
Igen, egy felnőtt férfitól elvárom, hogy gondoskodni tudjon magáról. Szörnyű.
Nekem az tűnik életszerűtlennek, hogy van egy egyedülálló férfi, aki ingben jár dolgozni, tehát vagy jó neki a gyűrött, vagy maga vasalja a saját cuccát; aztán vagyok én, vasalóm sincs. És amikor összejövünk, az a normális, hogy megtanulok vasalni, nem pedig az, hogy ő továbbra is csinálja, amit eddig is csinált?
Mi olyan szörnyű abban, hogy a saját cuccát neki kell elintéznie? Az életképtelenség nagyon férfiatlan.
És nem attól lesz férfias valaki, hogy valami falusi "ki mit tud"-on több fát aprít fel. Aki férfias, az vasalás közben is az, nem tűnik csak úgy el.
Sztem ezeknek egy része irreális elvárás, a másik része nem, és mindez eléggé ki van sarkítva egy-két buta p.csa válaszából, vagy több kböző ember kböző véleménye van eggyé gyúrva.
Én pl. dolgozó nő vagyok bp-i panelben, nem romlik el nálunk naponta vmi, így igenis elvárom, hogy a párom is besegítsen a házimunkában, mert ez így igazságos... ha nem ugyanannyit dolgoznánk vagy én otthon vakarnám a seggem, akkor megérteném, hogy az lenne a dolgom, hogy mindent én csináljak meg. És igen, olyan párom van, aki mosogatás közben sem lesz férfiatlan. Persze ha kertes házban laknánk, és ő tényleg minden kerti munkát magára vállal, az más. De mi nem abban lakunk.
A férfiasság és a gyengédség nem zárja ki egymást, és mindenből fontos a középút. A férfiasság nálam nem a tekintélyelvű hímsoviniszta patriarchális jellegű viselkedést jelenti, és a gyengédség sem azt, hogy legyen nyálas és papucs.
Az, hogy emlékezzen az évfordulókra... könyörgöm, aki az élete fontos dolgainak évfordulójára nem emlékszik (amiből kb. a megismerkedési és a házassági van, a legtöbb esetben a nő ezek közül egyet vár el, plusz szülinap-névnap), az vagy egy életképtelen alak, vagy nem is annyira fontos neki. Nehogy már azt fogadjuk el, hogy jaj, féééérfi, ő úgy van bekódolva blablabla.
A legtöbb nő itt nem azt várja el, hogy az anyját felejtse el, hanem hogy ne anyuci szoknyáján üljön, és ne mindig az anyját helyezze előtérbe.
Azt én is elítélem, amikor vki házisárkánykodik, amiért a férfi heti-kétheti-havi egyszer elmegy a barátaival szórakozni. Nekem az alkohollal sincs bajom, amíg nem részegen jön haza.
Aki meg az előbb felsorolt igényeiből lead, az sztem inkább kapcsolatfüggőség és komplexusok miatt (jaj, jobbat nem tudok találni) teszi, mint érettség miatt. Ha meg világéletében ő inkább htb. meg kiszolgáló típusú nő volt, akkor ne takarózzon azzal, hogy jaj, azért mert már idős és tapasztalt, és azért...
Ha még arról lett volna szó, hogy pénz, külső stb., még vmennyire helyeseltem is volna. De ezek ALAPOK (egy átlagos mai párkapcsolatban, ahol mindkét fél dolgozik), hogy tartsa észben a szülinapot, ne anyupicifia legyen meg hogy ne a seggét vakarja a tévé előtt, amíg a dolgozó felesége az összes házimunkát végzi.
11. "semmit sem szerelni, mert az meg a szerelő dolga."
Akkor te meg ne is főzz mert az meg a szakács dolga...édes istenem ilyen elfogást....
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!