Szerintetek a romák miért hangosan hallgatják a zenét a telefonon?
Mielőtt bárki rasszozmussal meg egyéb hülyeségekkel vádolna: nem ezért kérdezem. De ez nagyon kirívó, hogy felénk a romák mindig hangosan hallgatják a zenét az utcán, vagy a buszon, tökmindegy. Ez miért van szerintetek? Miért nem használnak fülhallgatót?
Romák válaszát is várom.
Nem vagyok roma de sztem azèrt mert úgy èrzi megtehetik .Csapatba vannak provokatívan viselkednek...ès csak szóljon be vki nekik...
Már ha èrted mire gondolok...csapatban bátran szètverik a számlát ha szólunk...ezèrt nem szól senki.Általában konfliktus kerülès szempontjából is.
Meg úgy gondoljuk ,hogy ezt tudniuk kène hogy viselkedjenek...de nem tudnak.Tisztelet a kivètelnek!
,,Szètverik a szánkat.,,
Ezt akartam írni csak a telóm okosabbak gondolja magát.
Még mindig azt hiszik, hogy a karavánon vannak ahol lehet zenélni kedvükre. Ha egy tücsköt beraksz a könyvtárba, attól még ciripelni fog, hiába kéne csendben lenni. Nem alkalmazkodik. Kb ilyen szint ez is, ha már a könyvtárnál tartunk, ott bármelyik helytörténeti gyűjteményből fel lehet lapozni a helyi újságot és kikeresni a cigányság helyzetét mondjuk a 19. században. Megy a karaván a faluba, eltűnnek a tyúkok, az elöljárók szétzavartatják az egészet, majd mennek a következő helyre. Ennek a modern változata van ma.
Nem rasszizmus, hanem pontosan dokumentált és évszázadokra visszakereshető tények.
Így szokták meg, már az óvodás korú kölyök is csak ordítva képes "társalogni". Náluk az érvelés a hangerő emelése, annak van igaza aki ocsmányabb módon káromkodik, és az a főnök, aki nagyobbat /vagy hamarabb/ üt.
Ismeretlen számukra a tapintat, szerénység, diszkréció, és az ehhez hasonló fogalmak..... :(
Ez alapvetően jellemző városban például a fiatalabb fiúkra is. Magyarok is ugyanúgy bömböltetik a zenét. Városban nem igazán tudom megmondani, hogy romák vagy magyarok hallgatják-e inkább, a legtöbbet tizenéves, általános iskolás fiúkat látok bömböltetni, mert hát ebben a korban felsősnek lenni azt jelenti, te vagy a f-szagyerek, gondolom.
Szüleim falusiak, náluk az utcán tényleg a romák szokták hallgatni inkább hangosan a telefont. Fogalmam sincs miért, azon túl, hogy másoknak tök zavaró lehet szerintem élvezni se lehet a zenét úgy, hogy közben minden más zajt jobban hallasz, mint azt a sz-ros kis hangszórót :D
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!