Kezdőoldal » Emberek » Egyéb kérdések » Boldog vagy? Ha igen, mi az...

Joceszko kérdése:

Boldog vagy? Ha igen, mi az ami boldoggá tesz? Ha nem, akkor mi az amitől úgy érzed boldog lennél?

Figyelt kérdés

2016. ápr. 6. 18:47
1 2
 11/17 kezdőlaikus válasza:
15%
A boldogság relatív fogalom. A pillanatnyi boldogság/boldogság érzetek röpke idejűek, a hosszan tartó boldogság nem vehető meg, saját magunktól nem elérhető. Bármit elérsz, egy idő után semmissé válik, vagy mindég többre vágyunk, ha már valamit elértél, kell majd egy újabb és újabb, és csak akkor leszel majd boldog, ha azokat is megkapod, vagy eléred. De ez mehet a végtelenségig, mégsem leszel sohasem boldog igazán. Nem vagyok hittérítő, de igazán csak az Úr Jézus jelenléte az életedben ad igazi boldogságot!!! Ha rá bízod magad, meglásd, nem leszel soha boldogtalan, hanem eltölt majd az ő szeretete és nem is vágysz majd másra, Ő mindent meg fog adni neked, amire szükséged van hozzá, de még azon felül is, csak kérned kell!!! Ha az Úr megszólít, hogy kövessed, ragadd meg az alkalmat, ne dobd el magadtól, akárki, vagy akármi által teszi is!!! Ő vár Téged, hogy boldoggá tehessen!!!
2016. ápr. 10. 16:58
 12/17 anonim válasza:
92%

Általánosságban boldog vagyok: boldog házasságban élek a férjemmel, két egészséges, okos gyereket nevelünk, van lakásunk, autónk, munkahelyünk. Nem vet fel a pénz, de nem jelent gondot a napi megélhetés.

A pillanatnyi hangulat mulandó, de érdemes a jó dolgokra koncentrálni, nem azon merengeni, hogy ni nincs pontosan úgy, ahogy elképzeltük

2016. ápr. 11. 15:02
 13/17 anonim ***** válasza:
100%

Sajnos sok adósságunk van, de azt sikerül kifizetni, boldog leszek. Vagy legalábbis nyugodt.

Bár azt hiszem, alapvetően boldognak mondhatom magam. :) Próbálok inkább arra gondolni, hogy mim van, és nem arra, hogy mim nincs. :)

2016. ápr. 11. 17:59
 14/17 attisattis ***** válasza:
87%
A boldogság érzése egy természetes dolog, pl ha éhesen eléd tesznek egy tál meleg ételt, az már boldoggá tesz, de ugyanigy egy jó beszélgetés, egy jó alvás, stb. szóval ha van körülötted pár ember, akiket szeretsz, és viszont, ha van ételed és egy szobád, akkor boldognak kell lenned. A gond a mai világban hogy hamis boldogságot kinálnak mindenhol, pl. tárgyakat, amikről azt hitetik el, hogyha neked nincs olyan, akkor nem lehetsz boldog. Vagy hogy a boldogsághoz pénz kell. Aki ezektől a dolgoktól várja hogy boldog legyen, az nem lesz. Ha úgy érzed hogy nem találod meg a boldogságot a mindennapjaidban, javaslok napi 30-40 perc rendszeres futást. Futás közben a szervezet endorfint termel, amitől boldognak fogod érezni magad. Illetve javaslom az un. érzelmi takaritást magad körül: szabadulj meg a negativ emberektől, és erősitsd kapcsolatodat a pozitiv emberekkel.
2016. ápr. 12. 09:07
 15/17 Kittina0720 válasza:
Nos én most teljesen boldog vagyok, mert megleltem a lelki békémet.Nem téríteni szeretnék, de nekem Isten adta meg a boldogságot eddig is az életemben, viszont történtek nagyon rossz dolgok, de soha nem fordultam el tőle ezért. Én eddig is hittem benne, de ennyire nyitott szívvel, füllel, és szemmel soha. Történt több trauma is az életemben, de most jelenleg az van, hogy elköltöztem a férjemtől, mégis boldog vagyok így is, mert én mindenemet feláldoztam érte ő viszont elkezdett elégedetlenkedni ezért ott hagytam. De nem akarok elválni, mivel az Úrszíne előtt megesküdtünk egyrészt, másrészt már rájöttem a megoldásra, viszont rengeteg segítséget kaptam Istentől, amíg míg élek soha nem fogom tudni meghálálni. Ezért minden nap imádkozom... és ahol tudok ott segítek embereken állatokon, teljesen mindegy, hogyan ha félre nézünk és nem segítünk bűntudatunk lesz.Mert egyébként mindenki magára gondol elsősorban ebben a vad világban, de néha muszáj önfeláldozónak lenni! Én most azért vagyok tökéletesen nyugodt mert tudom,hogy Ő fogja a kezem és végig vezet a nekem szánt utamon. :) Egy biztos én amikor adok jobban örülök, mint amikor kapok. Úgy érzem utána magam mintha szárnyalna a lelkem és nagyon boldog vagyok ilyenkor. Aki az életben az apró örömöknek nem tud örülni, és csak sajnáltatja magát azok az emberek soha nem lesznek boldogok!!! A pénz nem számít volt is lesz is, mivel a szerencse forgandó.Milyen apró örömökről beszélek? Egy gyerek mosolya,napsütés, adakozás, önkénteskedés.... Ez a titok szerintem!!! A döntés mindig a TI kezetekben van a saját életetekkel kapcsolatban.
2016. ápr. 12. 10:03
 16/17 anonim ***** válasza:
87%

Neked Isten adta meg a boldogságot?

Nekem meg 3 gombóc fagylalt.

2016. ápr. 12. 10:27
 17/17 Kittina0720 válasza:
Ezért írtam azt is, hogy minden apróságnak is lehet és kell örülni a többi jön majd magától...csak Önmagatokban kell hinnetek Isten így is úgy is egyengeti az utunkat, ha akarjuk hanem és ha hiszünk ha nem. :)
2016. ápr. 12. 22:14
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!