Szeretnél visszamenni a középkorba, hogy beszélgethess az akkor élt őseiddel, és lásd, milyen volt a világ abban az időben?
Nekem az egyik legnagyobb vágyam ez, bár tudom, hogy gyakorlatilag lehetetlenség.
Sokszor álmodozom az 1100-as évekről. Olyankor intenzív érzelmek kerítenek hatalmukba.
Lassan 23 éves vagyok, és ez évek óta meghatározó érzés az életemben. Bár, még korábbra is nagyon szívesen "visszamennék".
Én is. Nagyon szeretem a történelmet és szívesen eltöltenék egy pár hónapot a középkorban vagy az ókorban.
16 F
"Sokszor álmodozom az 1100-as évekről. Olyankor intenzív érzelmek kerítenek hatalmukba. "
Orvosi ellátás, higiénia, közbiztonság, minden toppon volt :)
Csak lyukas fogat ne akarj és vakbélgyulladást 1100-ban :)
Én is a jövőbe:)
Egy olyan világba,ahol már nem kell dolgozni,nem öregedünk és lehetőleg nem halunk meg.
Hidd el,nem nagy szám a középkor.Van a Földön most is olyan rész,ahol szinte úgy élnek..
Én úgy érzem túl hamar születtem...
Az hiányozna még, a mai világban is sokan vannak, akik lenéznek, mert nő vagyok, nem vagyok mazochista.
1100-as évek, hmm, engem is intenzív érzelmek kerítenek hatalmukba. Bűz, nemi erőszak, belehalni egy ujjvágásba.
Igen :)
Mintha magamat olvastam volna a te korodban.
10 év körül voltam mikor először így éreztem, aztán csak erősödött, faltam a középkori témájú könyveket, regényeket, filmeket, bármit..a Katedrális leírásai szinte megelevenedtek olvasás közben, imádtam azt a könyvet.
Aztán pár évvel később jött mellé az 1600-as évek imádata :)
A barokk, a Napkirály Párizsa és hétköznapi élete. Ebből a korból is ittam az infókat. Imádnám egyszer megnézni azokat a régi kesze-kusza utcákat, a fogadókat, a bordélyházat :), az embereket, a szagokat.
A kastelyokat abban a korban...ugyanez a középkorban, nekem is az 1100-as evek voltak a szívem csücskei.
Olyan városban élek, ahol egy csomó ház, házrész megmaradt az 1300-1700 között, kanyargós utcák, stb, rendszeresn megállok a házak előtt és egy másik korban kezdek el járni :)
Amúgy valószínű olyan sokkoló lenne a valóság, ha kepesek lennénk visszamenni, hogy vomyítva adnák el a fél karunkat legalább egy 1910-ért :)
Nem tudom a mai ember mennyire lenne életrevaló azonnal ha belecsöppenne 1150-be pl.
Nem hónapok múlva, azonnal...
Inkább nem. Egyszerűen csak azért, mert akkor voltak a leghülyébbek az emberek. Inkvizíció, kiátkozások, boszorkányégetések, meg kb. minden baromságot elhittek. Nem véletlenül jött létre a "sötét középkor" elnevezés.
Persze az építészetet meg a különböző művészeti ágakat tekintve lenyűgöző lenne, meg talán az őseimmel is jó lenne tényleg váltani 1-2 szót, de amúgy maga a korabeli társadalom túlságosan taszítana.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!