Kezdőoldal » Emberek » Egyéb kérdések » Beleszerettem a pszichológusom...

Beleszerettem a pszichológusomba, hogy mondjam el neki, hogy egy ideje már csak miatta járok hozzá?

Figyelt kérdés

Mikor elkezdtem járni hozzá, valós problémám volt, és bár akkor is feltünt, hogy milyen jóképű, akkor még pszichológusként tekintettem rá. Viszont az utóbbi időben, kb. egy fél éve már, csak azért járok még hozzá, mert úgy érzem beleszerettem. Hogy mondjam el ezt neki? Szerintetek lehet ebből valami? Van esély rá, hogy ő is hasonlóan érezne? Folyton csak rá tudok gondolni, és már alig várom a következő időpontot. Ő 34 éves. Szerintetek mit csináljak?

L/19

2016. jan. 28. 18:30
1 2
 11/19 anonim ***** válasza:
100%
Kedves kérdező, mondd el neki, aztán majd közösen találtok valami megoldást a problémára.
2016. jan. 28. 21:09
 12/19 A kérdező kommentje:
Jó, ma úgyis megyek, elmondom neki.
2016. jan. 29. 08:08
 13/19 anonim ***** válasza:
100%
Elmondtad? :) Kíváncsi vagyok mi lett ebből a történetből.
2016. febr. 11. 12:29
 14/19 A kérdező kommentje:

Elmondtam neki, és azt mondta, hogy ő már régóta sejtette a dolgot, és hogy ugye tudom, hogy semmi nem lehet ebből, és hogy a legjobb lesz, ha befejezzük a terápiát, az eredeti problémát, ami miatt ugye elkezdtem járni hozzá, sikerült megoldanunk, ha továbbra is járnék hozzá, fél, hogy azzal csak rontanánk a helyzeten. Viszont azt mondta, hogy biztos nem lesz még egy ilyen páciense mint én, nagyon megkedvelt, de még egyszer mondta, csak mint pácienst. Viszont, ha bármi egyéb problémám adódna, ami ténylegesen probléma, akkor szívesen lát, de ha én nem tudok rá orvosként tekinteni, akkor "átad" egy másik kollégájának.

Látta rajtam, hogy nem ezt akartam hallani, mert rá se néztem, és nem is válaszoltam arra, amit mondott, és akkor mondta, hogy nem szeretné, ha így válnánk el, legalább mondjak valamit. De mondtam, hogy ezek után nekem nincs mit mondanom neki, fölkeltem, és kimentem, az utcán pedig már potyogtak a könnyeim. Akkor nagyon haragudtam rá, úgy éreztem, hogy becsapott, hónapokon keresztül játszotta, hogy törődik velem, végre valaki odafigyelt rám, volt, mikor csak az adott erőt, hogy kikeljek az ágyból, hogy vele találkozhatok, erre fel meg azt mondja, hogy nem lehet köztünk semmi. Aztán másnap már bántam, hogy csak úgy szó nélkül, és köszönés nélkül kisétáltam, napokig sírtam, dolgozni se mentem, aztán kicsit összeszedtem magam, bár még mindig eléggé ramaty állapotban voltam, még ma is hiányzik, úgy érzem soha nem fogok már mást szeretni, és nem is kell más, csak ő. Csak rá tudok gondolni, és hogy milyen jó lenne, ha ő is így érezne mint én....

2016. febr. 11. 19:04
 15/19 anonim ***** válasza:
100%
Nagyon bátor vagy!!!! Gratulálok!!! Minden elismerésem a Tied!! Veregesd magad vállon, de komolyan. Elmondtad!! Ügyes vagy! ennek így kellett lennie..és az érzéseidet is teljesen meg tudom érteni, biztos hogy fordított helyzetben én is ugyanígy kikészültem volna. Akkor is így volt a legjobb.
2016. febr. 16. 14:36
 16/19 anonim ***** válasza:
100%

Most egy ideig nehéz lesz, de ennek így kellett lennie, hogy elmondd, más megoldás ilyen esetben nem igazán lett volna. Ez a ,,probléma" valóban gyakoribb, mint hinnéd, ennek is pszichológiai oka van.-Valóban ahogy előttem is mondták többen, ha úgy érezzük törődnek velünk, kialakulhat ezáltal egy nagyon erős kötődés,ami már szerelem is lehet a páciens részéről. De nem csak pszichológusoknál, gyakori ez tanárok esetében is, mikor a diák ,,bele szeret", hasonló okok miatt, mert felnéz rá, példaképként tekint rá, álmodozik róla.

Most mondok jobbat: Te akkor még mindig ,,normálisabb" vagy, mint én, én 15 évesen a nálam kb. 10 évvel idősebb pszichológusnő(!!!)be szerettem bele!!!- Hozzá teszem, LÁNY vagyok, és mégse lettem azóta leszbikus , már van vőlegényem azóta és nem kellene más semmiképp! De hasonlóan éreztem én is, mint amit leírtál, szinte szó szerint azokat, csak éppen még gázabbnak tartottam az esetet, hogy egy azonos neműbe!

2016. márc. 10. 22:11
 17/19 A kérdező kommentje:
De nekem most akkor sem jobb semmivel, sőt. Azóta is folyton sírok, enni se kívánok, fogytam is, úgy érzem soha többet nem leszek már szerelmes, nem is kellene más, csak rá tudok gondolni. Bármit megadnék, azért hogy ő is így érezzen. Nem akarok úgy élni, hogy ő nincs. Nem kellett volna elmondanom, akkor legalább még találkozhatnék vele és láthatnám.. :(
2016. márc. 11. 11:36
 18/19 anonim ***** válasza:
Na, lett új szerelmed, kérdező? Mert biztos, hogy lesz! Ez nem igazi szerelem volt, csak a gyógyító folyamat szinte kötelező velejárója, élvezted a törődést és a bizalmat. Azáltal, hogy leváltál róla, megnyitottad a lehetőséget egy kölcsönös érzelmeken alapuló valódi, működőképes kapcsolat számára.
2016. júl. 14. 11:07
 19/19 anonim válasza:
Hogy vagy?
2017. jan. 3. 11:40
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!