MELYIK NYELVET VáLASSZAM? Angol vagy nemet?
Angol :)
Sokkal jobban fogod tudni használni.
Amelyik jobban tetszik.
Személy szerint én utálom a németet, nehéz a nyelvtana, a kiejtése pedig egyszerűen csúnya.
Angol sokkal könnyebb, és talán hasznosabb is (persze ez függ attól, hogy merre és mivel szeretnél foglalkozni).
angol: könnyű az alapokat megtanulni, azonban ha mélyebben belemélyedsz, akkor egyre bonyolódik.
német: viszonylag nehéz megtanulni az alapokat, de ha azok mennek akkor már egyszerűbb dolgod lesz.
Személy szerint én az angolt preferálom, ugyanis azt mindenhol szokták beszélni. némettel szerintem valamivel kevesebb helyen lehet találkozni.
Nekem a német könnyebben megy, de az angol hasznosabb számomra. Esetemben a tanár számított, remek némettanárunk volt (eleinte mindkettőt tanultuk, utána kellett választani)... Le is nyelvvizsgáztam könnyedén és az angolt részben egyetemen (programozóként kötelező volt valamilyen angol nyelvvizsga), részben autodidakta módon tanultam meg. Soha nem használom a németet, az angolt napi szinten. Pedig szeretem a németet s könnyen ment mindig is... Maximum könyveket és verseket olvasok németül nagyritkán.
De van, akinek jól jön.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!