Kezdőoldal » Emberek » Egyéb kérdések » MELYIK NYELVET VáLASSZAM?...

MELYIK NYELVET VáLASSZAM? Angol vagy nemet?

Figyelt kérdés
nemtudom melyik nyelvet valasszam mindketo kozul kene eggyett valasztanom
2016. jan. 26. 17:33
1 2
 1/13 anonim ***** válasza:
100%

Angol :)

Sokkal jobban fogod tudni használni.

2016. jan. 26. 17:35
 2/13 anonim ***** válasza:
Ha Ausztria közelében laksz, akkor a németet. Amúgy angolt :)
2016. jan. 26. 17:35
 3/13 anonim ***** válasza:
Angol. Szerintem sokkal szebb, mint a német, könnyebb és hasznosabb is. Ha nem akarsz kimenni huzamosabb ideig Németországba vagy Ausztriába akkor mindenképp angol.
2016. jan. 26. 17:38
 4/13 anonim ***** válasza:
Én a németet ajánlanám. Manapság már kb ugyanannyi helyen használják mint az angolt. Bár leginkább személyes tapasztalatból tudok kiindulni, nekem a német sokkal könnyebben ment, jobban szerettem mint az angolt :)
2016. jan. 26. 17:42
 5/13 anonim ***** válasza:
100%
Angolt, bár először nem ártana magyarul megtanulni.
2016. jan. 26. 17:46
 6/13 anonim ***** válasza:
70%

Amelyik jobban tetszik.

Személy szerint én utálom a németet, nehéz a nyelvtana, a kiejtése pedig egyszerűen csúnya.

Angol sokkal könnyebb, és talán hasznosabb is (persze ez függ attól, hogy merre és mivel szeretnél foglalkozni).

2016. jan. 26. 17:48
 7/13 anonim ***** válasza:

angol: könnyű az alapokat megtanulni, azonban ha mélyebben belemélyedsz, akkor egyre bonyolódik.

német: viszonylag nehéz megtanulni az alapokat, de ha azok mennek akkor már egyszerűbb dolgod lesz.

Személy szerint én az angolt preferálom, ugyanis azt mindenhol szokták beszélni. némettel szerintem valamivel kevesebb helyen lehet találkozni.

2016. jan. 26. 18:00
 8/13 anonim ***** válasza:
angol.
2016. jan. 26. 18:21
 9/13 anonim ***** válasza:

Nekem a német könnyebben megy, de az angol hasznosabb számomra. Esetemben a tanár számított, remek némettanárunk volt (eleinte mindkettőt tanultuk, utána kellett választani)... Le is nyelvvizsgáztam könnyedén és az angolt részben egyetemen (programozóként kötelező volt valamilyen angol nyelvvizsga), részben autodidakta módon tanultam meg. Soha nem használom a németet, az angolt napi szinten. Pedig szeretem a németet s könnyen ment mindig is... Maximum könyveket és verseket olvasok németül nagyritkán.

De van, akinek jól jön.

2016. jan. 26. 18:23
 10/13 A kérdező kommentje:
koszonom szepen mindenki tanacsat
2016. jan. 26. 18:53
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!