Kezdőoldal » Emberek » Egyéb kérdések » Aki szegény, maga tehet róla?

Aki szegény, maga tehet róla?

Figyelt kérdés

Gyakran hallani ezt a kijelentést itt az oldalon, meg az életben is.

Mennyi igaz belőle?

2016. jan. 22. 20:15
1 2
 11/19 anonim ***** válasza:
50%

Mindig lehet kifogásokat találni. Én pl nulla forinttal kezdtem külföldön dolgozni. Igazából nem értem mért az az elképzelés hogy előszór lakást veszek ki, és utána keresek munkát.

Amúgy a legtöbb emberre igaz hogy maga tehet róla. Ez alól azok a kivételek ahol a család vissza húzza.

2016. jan. 22. 21:50
 12/19 anonim válasza:
48%
Inkább a szülők tehetnek róla
2016. jan. 22. 23:23
 13/19 anonim ***** válasza:

Ez egy nagyon osszetett kerdes.

En alapvetoen hiszek abban hogy mindenki sajat magaert felelos, de inkabb abban a formaban, hogy sokkal tobb lehetoseg van az ember elott, mint amennyit egyaltalan eszrevesz.

A csalad, a kornyezet rettento modon determinalja az embert, a vilaglatasat, a gondolkodasat.

Es persze szerencse is kell az elethez, nem is keves.

2016. jan. 23. 00:09
 14/19 anonim ***** válasza:

"Nyilván a szegény tehet arról is, hogy itt egy ház felépítése kétszer annyi mint más országokban,"

Persze, főleg, hogy kint egy szakmunkás 500 ezret keres, biztosan.

Ha csak 10 munkás dolgozik 3 hónapig a házadon, akkor csak a munkabér 15 millió és legalább ennyi az anyag.

A millió/m2 telekárról meg ne is beszéljünk.

És nem kell a rizsa, hogy mert külföldön több a lé, ugyan úgy sokan álmodoznak a saját házról, csak nem fér bele a keretbe.

Egyébként igen, itthon kb minden lehetőséged meg van, hogy összeszedd magad, a környezetemben aki akart/akar, az mind jól él.

Szakmunkás ismerőseim hülyére keresik magukat annak köszönhetően, hogy ebben az országban büdös a munka.

2016. jan. 23. 02:27
 15/19 anonim ***** válasza:

Jah,bocs, nem is 15 millió, mert az az ő fizetésük.

Neked ki kell csengetni a vállalkozó hasznát is meg az adót, szal egy duplát üthetsz rajta.

2016. jan. 23. 02:29
 16/19 anonim ***** válasza:
vannak olyan esetek, amikor önhibán kívül elszegényedik valaki, de nagyon sok esetben sajnos nem így van.
2016. jan. 23. 09:54
 17/19 anonim ***** válasza:
Többnyire nem, de azért amikor valaki azon sír a tévében, hogy hat gyerekkel lakik az egyszobás önkormányzati putriban, akkor azért elgondolkodok...
2016. jan. 23. 23:55
 18/19 anonim válasza:
Vannak olyan emberek, akik ha besz*rnak sem lesznek gazdagok. Bizonyos dolgoknak útját állja a genetika.
2016. aug. 16. 21:39
 19/19 anonim ***** válasza:

A külföldön jobb dolog van ahol bejön, de amúgy nem olyan egyszerű.

Pl csak mert jól el tudsz beszélgetni a szobafoglalásról magyar akcentussal a magyar akcentussal beszélő angoltanárnőddel, az nem jelenti azt, hogy majd angolok között a buszon ülve háttérzajban egy kukkot is érteni fogsz, amikor brit munkaadóval próbálsz kommunikálni.

Nekem több évembe telt angolok között élve, hogy végre megértsek mindent, de pl teleflonban még most is nehéz. Egy enyhe torzítás, egy másodperc halkulás, s már valamit kihagyok, s nem értem.

Külföldre menés azért nem olyan sima

2016. dec. 30. 10:33
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!