Kezdőoldal » Emberek » Egyéb kérdések » Hogyan tudnék a kávéról leszokni?

Hogyan tudnék a kávéról leszokni?

Figyelt kérdés

Előzetesen:

22 éves fiú vagyok, és NEM iszom sok kávét, nem ezzel van a gondom. Ébredés után szoktam fél dl kávét meginni 2dl tejjel, és délután szoktam még ugyanennyit meginni, így összesen 1 nap 1dl kávét iszom.

A probléma az, hogy délután KELL innom azt a kevés kávét ahhoz, hogy elevennek érezzem magam, illetve azért kell még, mert "csak". Nem tudom körülírni, mivel hozzászoktam, ezért a napi rutinommá vált.

Tudom hogy ez az adag rendkívül kevés, de utálok valaminek a függője lenni, és szeretnék leszokni a délutáni kávéról. Nem tudom, hogy van-e valami amit tudnék "helyette" inni, mert jelenleg azt sem tudom, egyáltalán az elevenség miatt kívánom-e, vagy csak szimplán az íze miatt.

Tudtok valamit, aminek a kávéhoz "hasonló" íze van?

2016. jan. 14. 19:43
1 2
 11/20 A kérdező kommentje:
Hát.. a tejeskávémat édesítőszerrel iszom, és kerülöm a cukrot amennyire tudom. A gyümölcscukor belefér? :D
2016. jan. 14. 22:15
 12/20 A kérdező kommentje:
Valaki azt írta, a koffeinről kellene itt leállni, mivel az okoz még függőséget. Ebben az esetben akkor a teát is teljesen ki kell iktatnom?
2016. jan. 14. 22:20
 13/20 anonim ***** válasza:
a gyümölcscukor nem fér bele, az a leggázabb. és a teából vigyázni kell a jó minőségre, mert sok xar van, pl. kínai tea.
2016. jan. 14. 23:41
 14/20 anonim ***** válasza:
az édesítőszer pedig rosszabb, mint a cukor. akkor inkább cukor vagy méz.
2016. jan. 14. 23:42
 15/20 anonim ***** válasza:

A "teás" hozzászóló vagyok. A teában valóban van koffein, de ha jó minőségű teával viszed be gyakorlatilag semmi bajod nem lesz és majd meglátod, nem is kívánod úgy mint a kávét. Egyébként is jót tesz, de azt írtam is.

Az édesítőtől tényleg megdöglik az ember, pont mint a margarintól. Ha mindenképp édesíteni akarsz tegyél bele mézet, az nagyon egészséges.

Érdekesség: van egy volt osztálytársam aki mikrobiológiát tanult az egyetemen. Ő akart valakit leszoktatni a kávéról(talán a barátját), keresett pár hiteles tanulmányt és arra jutott, hogy egy nap négy csésze kávé bármilyen észrevehető negatív hatás nélkül elfogyasztható. Persze hatása lehet, csak éppen teszem azt a kipufogó gáztól hamarabb lesz bajod mint a 4 csésze kávétól.

2016. jan. 15. 20:18
 16/20 A kérdező kommentje:
Köszönöm a válaszokat. Azt hittem eddig, hogy a kristálycukor rosszabb, mint az édesítőszer. Mivel tudnék édesíteni ebben az esetben? Nem rakhatok mindenbe mézet, ha teljesen kerülnöm kell az édesítőszert és a cukrot.
2016. jan. 15. 21:07
 17/20 anonim ***** válasza:
én semmivel sem édesítek, szeretem a tea, kávé ízét, és kerülöm a cukrot. de ha muszáj lenne, max mézet tennék bele vagy tejet. a tej is eléggé édesít.
2016. jan. 15. 22:20
 18/20 anonim ***** válasza:

szerintem a 4 csésze kávé nagyon túlzás, egy kardiológussal kéne inkább beszélni. azt mondom 1 vagy max 2 még elmegy.

a cukor meg az édesítő mindenesetre egészségtelenebb, mint a mértékletes kávéfogyasztás. akkor is, ha csak mézben viszed be, mert az is cukor. azt sem lehet korlátlanul enni. ha valamiről le akarsz szokni, legyen az a cukor, ne az a kevés kávé.

2016. jan. 15. 22:30
 19/20 A kérdező kommentje:
Én nem iszom 4 csésze kávét, hanem fél deci kávét reggel és felet délután.
2016. jan. 15. 22:42
 20/20 anonim ***** válasza:
tudom, azt az egyik válaszolóra írtam, aki azt írta, 4 csésze kávé az semmi. Dehogynem.
2016. jan. 15. 22:47
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!