Hogyan tudnék a kávéról leszokni?
Előzetesen:
22 éves fiú vagyok, és NEM iszom sok kávét, nem ezzel van a gondom. Ébredés után szoktam fél dl kávét meginni 2dl tejjel, és délután szoktam még ugyanennyit meginni, így összesen 1 nap 1dl kávét iszom.
A probléma az, hogy délután KELL innom azt a kevés kávét ahhoz, hogy elevennek érezzem magam, illetve azért kell még, mert "csak". Nem tudom körülírni, mivel hozzászoktam, ezért a napi rutinommá vált.
Tudom hogy ez az adag rendkívül kevés, de utálok valaminek a függője lenni, és szeretnék leszokni a délutáni kávéról. Nem tudom, hogy van-e valami amit tudnék "helyette" inni, mert jelenleg azt sem tudom, egyáltalán az elevenség miatt kívánom-e, vagy csak szimplán az íze miatt.
Tudtok valamit, aminek a kávéhoz "hasonló" íze van?
A "teás" hozzászóló vagyok. A teában valóban van koffein, de ha jó minőségű teával viszed be gyakorlatilag semmi bajod nem lesz és majd meglátod, nem is kívánod úgy mint a kávét. Egyébként is jót tesz, de azt írtam is.
Az édesítőtől tényleg megdöglik az ember, pont mint a margarintól. Ha mindenképp édesíteni akarsz tegyél bele mézet, az nagyon egészséges.
Érdekesség: van egy volt osztálytársam aki mikrobiológiát tanult az egyetemen. Ő akart valakit leszoktatni a kávéról(talán a barátját), keresett pár hiteles tanulmányt és arra jutott, hogy egy nap négy csésze kávé bármilyen észrevehető negatív hatás nélkül elfogyasztható. Persze hatása lehet, csak éppen teszem azt a kipufogó gáztól hamarabb lesz bajod mint a 4 csésze kávétól.
szerintem a 4 csésze kávé nagyon túlzás, egy kardiológussal kéne inkább beszélni. azt mondom 1 vagy max 2 még elmegy.
a cukor meg az édesítő mindenesetre egészségtelenebb, mint a mértékletes kávéfogyasztás. akkor is, ha csak mézben viszed be, mert az is cukor. azt sem lehet korlátlanul enni. ha valamiről le akarsz szokni, legyen az a cukor, ne az a kevés kávé.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!