Miért várják el a szegények a gazdagoktól, hogy ne kérkedjenek a vagyonukkal?
Nem provokatív, én is szegény vagyok.
Csak sokan mondják itt, hogy nem kéne a gazdagoknak villogni, az bántja a szegényeket.
A szegényeknek egyszerűen figyelmen kívül kell hagyni, és boldog lesz mindenki.
Mert attól, ha egy gazdag nem villog az új drága holmijával, attól még sem a szegénynek nem lesz több, sem a gazdagnak kevesebb. Mindig lesz, akinek több van, aki szebb, aki szerencsésebb, aki sikeresebb...
De most akkor aki fél szemére vak, jogosan várná el, hogy takarja el mindenki az egyik szemét, hogy ő ne érezze magát hátrányban?
Nekem is van gazdag ismerősöm, mutatta már a kisebb vagyont érő ruháit, az esküvői ruhája egy kisebb vagyont ér, külföldről hozatták, de láthattam, sőt fel is próbálhattam egyszer (az esküvő után, természetesen)
Ezért lenne jó, ha mindenki a maga portáján seperne. Szegény nem akadna fenn ha a gazdag Ferrarival furikázik, a gazdag meg nem röhögné ki azt aki a BKV megállóban vár a buszra.
(Bár mondjuk a látszat néha csal, lásd a celebek kölcsön luxusautóit vagy pl. nekem lenne pénzem átlag autóra, de nem merek vezetni ezért buszozok.)
Kedves kérdező!
Azért várják el, hogy ők jobban érezzék magukat. Évekig rejtegettem, hogy milyen életem van, ahogyan a családom is. Aztán jött a Fb. Mivel külföldön is tanultam, rengeteg a hasonszőrű, tehetős, még gazdagabb barátom, akikkel eljárok nyaralni, síelni. Jómagam ritkán posztolok képeket, vagy bármit, egy egzotikus nyaralásról is pl. csak egyet raktam ki, de az ismerőseim megjelölnek képeken, bejegyzésekben. Ahol élek, sok a szegényebb ember, de alapvetően a lusta is. Nagyon sokan, akik átlagosan élnek, szintén irigyek, mert ők is szeretnének luxusban élni. Alapvetően csak a barátaimmal beszélek, más emberekkel nem is állok szóba, erre azt mondják, hogy beképzelt, arrogáns vagyok, de ha belegondolunk, akkor nekem mi beszélgetni valóm van egy szegényebb emberrel? Átlagos anyagi helyzetű barátaim vannak többségben, de nekik nincs semmi gondjuk, mesélünk mindenfélét egymásnak. Viszont egy szegényebb embernek én mit meséljek? Hogy voltam egy közel-keleti nyaraláson, ő meg alig tud kifizetni egy hitelt? Ezért inkább nem is beszélek, meg visszahúzódok. Alapból nem vagyok egy dicsekvő fajta, mint írtam, a barátaimnak elmondom és ennyi eleg is, tehát a szűk körnek. Azelőtt egy egyszerű autóm volt, most egy prémiummárkás és már a tény, hogy ilyen nem mindennapos autóm van, annak számít, hogy én kérkedek. Erre mit lehet mondani? Én azt mondom, hogy mindenki nézze a saját dolgát. Soha nem aláztam meg senkit, meg nem is fogok, azért mert szegényebb, vagy mert nem márkásak a ruhái, stb.
Tetszik, ahogy a 12-es leírta mit miért csinált, ment is a zöld.
Én is azt látom a környezetemben, hogy nehéz megtalálni az aranyközéputat, hogy mi az, amit a szegény ember lelkivilága elvisel és mit nem. Amúgy egy korábbi válaszoló vagyok, mondjuk úgy, hogy szegény családból (de olyan végzettséggel, amivel ha nem is akarom, mégis könnyen lehetek a másik véglet). Lényeg: apám pl azzal kompenzálja, hogy az életben soha meg nem tudott magának engedni egy kicsit drágább, középkategóriás (nem felső) telefont, vagy hogy az életben nem tudna szalonból kihozni egy átlag autot, hogy azt mondja: hülye aki így tesz! Hülye, akinek pl apple terméke van, ő már csak tudja, hülye az, aki szalonból hoz autót, mé nem jó a sznob hátsójának a használt?! Mi ez, ha nem irigykedés? A gond csak az, hogy amit ő magának nem engedhet meg, arról csak ő tehet. Nincs egy karrierje, egy jól fizető állása, bár a végzettsége nagyon keresett, de kellőképpen xarul csinálja ahhoz, hogy ne tudjun előre lépni. Amit megkeres, azt meg elissza... Ezért gondolom, hogy sok olyan szegény ember van, akinek marhára nem jogos a felháborodása, még úgy sem, ha mellette a gazdag esetleg tényleg villog. Basszus, ha lesz rá pénzem én is nagy örömmel fogom mesélni a barátaimnak, hogy teszem azt milyen volt Japánban, vagy hogy megy az új autóm. Mi is ezzel a gond?
További kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!