Miért várják el a szegények a gazdagoktól, hogy ne kérkedjenek a vagyonukkal?
Nem provokatív, én is szegény vagyok.
Csak sokan mondják itt, hogy nem kéne a gazdagoknak villogni, az bántja a szegényeket.
A szegényeknek egyszerűen figyelmen kívül kell hagyni, és boldog lesz mindenki.
Mert attól, ha egy gazdag nem villog az új drága holmijával, attól még sem a szegénynek nem lesz több, sem a gazdagnak kevesebb. Mindig lesz, akinek több van, aki szebb, aki szerencsésebb, aki sikeresebb...
De most akkor aki fél szemére vak, jogosan várná el, hogy takarja el mindenki az egyik szemét, hogy ő ne érezze magát hátrányban?
Nekem is van gazdag ismerősöm, mutatta már a kisebb vagyont érő ruháit, az esküvői ruhája egy kisebb vagyont ér, külföldről hozatták, de láthattam, sőt fel is próbálhattam egyszer (az esküvő után, természetesen)
"aki fél szemére vak, jogosan várná el, hogy takarja el mindenki az egyik szemét"
Nem várhatja el természetesen, de azt igen, hogy senki ne álljon elé, és nevessen az arcába, hogy "figyelj csak, hehe nekem bizony két szemem van!"
Na, ez a nem mindegy.
Nem vagyok sem szegény, sem gazdag. Jól élünk, ami nekem elég is, boldog vagyok így. Nyilván nem bánnám, ha sokkal több lenne a pénzünk, de nem gondolom, hogy ettől boldogabb lennék, csak legfeljebb kényelmesebb, nyugalmasabb életem lehetne. Talán.
Van nagyon gazdag rokonunk, akik szeretnek "kérkedni", ahogy te nevezed. Ezt én nem kérkedésnek veszem, hanem úgy, hogy megosztják velem az örömüket. Tudok velük örülni, mert nem irritál, hogy nekik sokkal több van.
Én visszafogottabb vagyok, és az örömömet meg szoktam tartani magamnak, és a szűk családnak. Nem dicsekszem el, ha veszünk valamit vagy ha elutazunk. Mert félnék tőle, hogy kérkedésnek veszik.
Van szegény ismerősöm, aki szívből megdicséri a gazdag javait, és van gazdag rokonom, aki mindent irigyel még a szegényektől is. Szóval szerintem ez fejben/lélekben/mentalitásban dől el, hogy kit mi irritál.
Én nem vagyok gazdag és nem is érdekel,ha valaki gazdag.
Viszont,az számít,hogy milyen ember.
Nekem is van gazdag ismerősöm, mutatta már a kisebb vagyont érő ruháit, az esküvői ruhája egy kisebb vagyont ér, külföldről hozatták, de láthattam, sőt fel is próbálhattam egyszer (az esküvő után, természetesen)
-Ne haragudj,de ez olyan gáz...( szerintem,te túl lenézzed a szegényeket és nagyra tartod a gazdagokat)
4, Nem nézem le, magam is az vagyok. Csak épp ésszel fel tudom fogni, hogy nekem olya ruhám az életben nem lesz, és ha már megengedte, felpróbáltam.
És elmaradt a tüzijáték, nem éreztem semmi különöset, az is csak egy ruha.
Számomra a villogás és kifejezetten sértő, bántó kijelentés csoporttársamtól származik. Egyszer említettem neki, hogy szerintem az nem pedagógusnak való, aki karácsony után érdeklődik, hogy ki mit kapott, vagy szeptemberben, hogy ki hol nyaralt (másképp is lehet ezzel kapcsolatban kérdezősködni, pl ki mit csinált nyáron). Erre a reakciója az volt a csoporttársamnak, hogy hát a gyerekeknek hamar meg kell tanulniuk, hogy az élet nem igazságos... Most egy 7-8 éves gyerek szerintetek így fogja fel?! ugyanígy volt, mikor azon hisztizett, hogy milyen rossz volt neki gimiben, elmentek egy hétre síelni és a gonosz tanár meg merte íratni vele a dolgozatot akkor, mikor a többiek is írták. Itt is arra hivatkozott, hogy az élet nem igazságos, nem ő tehet róla, hogy másnak nem jut, de ha már neki igen, akkor azt tartsák tiszteletben. Nem tudom mi köze a tiszteletnek ahhoz, hogy egy dolgozat alól nem kap felmentést és plusz időt sem, de mindegy.
Véleményem szerint ez a hozzáállás, ez a direkt másik orra alá dörgölés, olyan kijelentések, amikről tudja, hogy a másikat megbánthatja, na ez felháborító. Nem beszélve arról, hogy neki ahhoz a pénzhez semmi köze, az apja dolgozik meg érte.
Viszont az nem villogás, ha valaki megdolgozik a pénzéért, ha vesz is belőle dolgokat, ha esetleg eldicsekszik és őszintén örül. Hogy a munkája gyümölcse az, hogy megtehet/megvehet dolgokat, amiket más nem. Ezzel nincsen gond, sőt. Ha vannak igaz barátai, úgy is örülni fognak a sikerének, nem pedig irigykedni rá.
Ez nem a pénzről szól,meg elvárásokról.
Ez arról szól,ki milyen ember.
Nem kell attól még arcoskodni, ha valaki tele van.
További kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!