Kezdőoldal » Emberek » Egyéb kérdések » Na, most mit csinálljak?

Na, most mit csinálljak?

Figyelt kérdés

Na, most mit csinálljak?

Nagyon elcsesztem az egész életemet. Most jelen pillanatban ott tartok hogy a matek tanárom azt hiszi hogy minden tudok miközbe azt se tudom hogyan kéne nekikezdeni a feladatoknak. Megpróbálom elmagyarázni. Nagyon lesza.tam a tanulást semmit, de szószerint semmit se tanultam semmiből. Aztán az egyik osztálytársam odaült mellém és súgott a dolgozatba ezért 4-es lett(matek dolgozat). Ezért a tanárnőm azt híszi hogy jól tudom az anyagot. (Meg egyszer olyat is csinálltam hogy nem adtam be a dolgozatot és bemondtam egy 2-est hogy ne álljak bukásra de ezt is lerontottam ezért úgyan ezt mégegyszer el kellet játszanom ezt de ekkor már 3-massal.) A lényeg hogy 8.-as vagyok és most kell majd tovább tanulnom ezért ezt nagyon elcsesztem, mert ha most megírom az egyest akkor a tanárnő rájön hogy hazudtam hogy értem és úgy kaptam 3-ast (de ha nem akkor is megbukok )hogy egyes lett volna és be se adtam a dolgozatot és csaltam és kib.sznak a suliból. De ha ezt megint eljátszom az 2 okból is nagyon kockázatos. Egy részt azért mert lehet hogy rájön a tanár arra hogy be se adtam a dolgozatot (pl.: meg akarja nézni és mondja hogy adjam oda) és úgye ez csalás. Másrészt ha mégis össze jönne a dolog akkor jön a mégroszabb hogy kettesre vagy hármasra állok és amikor tovább tanulok akkor már nem fogják elmagyarázni és megbukok. A tovább tanulás nélkül meg lehúzhatom magamat a WCn. Tehát semmit nem értek és ha nem csalok 1-es lessz és megbukok ha csalok elcseszem az egész jövöm a továbbtanulásnál mert közép suliba ezt már nem magyarázzák mert már tudni kell megbukok és megba.zhatom magam, ráadásul benne van a pakliba hogy középsuliig el se jutok mert rájönnek hogy csaltam és kirugnak a suliból. Én úgy látom hogy az egyetlen esélyem ha valahogy megértem az anyagot és útána már nincs gond de hogyan?

2015. dec. 8. 18:59
1 2
 11/13 anonim ***** válasza:
#10 Az nem Pitagoras?
2015. dec. 8. 20:13
 12/13 A kérdező kommentje:
De, mi is pitagorasznak tanultuk.
2015. dec. 8. 20:27
 13/13 anonim ***** válasza:

Descartes levél Snellius Descartes Derékszög de igen ez az egy pitagorasz D: .

De amit próbálok sugallni az ,hogy nem a név a lényeg hanem az elmélet. Ha ezt az egy összefüggést megjegyzed, meg minden hova benyomorítasz egy derékszöget (pl.: húrnégyszögek, trapézok, stb)

mindig ki fogod tudni számolni az oldalait, területeit.

+ Későbbi matematikában sok helyen felhasználjátok majd tételek bizonyításához, trigonometrikus függvényeknél, fizikában (megint Snellius Descartes).

Télleg tanuld meg nem nagy fáradság megérteni, nézz rá példákat könyvből vagy kérj meg közeledben valakit, akiben megbízol matematika terén.

2015. dec. 8. 22:38
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!