Kezdőoldal » Emberek » Egyéb kérdések » Ti mit tennétek, ha egy ilyen...

Ti mit tennétek, ha egy ilyen helyzetben lennétek, mint én? (bővebben lent)

Figyelt kérdés
Egy bőven a 30-as éveiben járó, semmire nem való, használhatatlan, önállótlan, mentálisan súlyos beteg ember vagyok. Nem kellek semmilyen munkahelyre, leszázalékolásra esélyem sincs. Anyám nyakán élek, képtelen vagyok beilleszkedni a társadalomba. Egy örök vesztes vagyok, sose jön össze semmi, amit szeretnék, pedig mindent megpróbálok. Nem bírom tovább, meg akarok halni. Miért van ez? Miért nem sikerülnek a dolgaim?
2015. dec. 7. 12:24
1 2
 1/11 anonim ***** válasza:
Valószínűleg öngyilkos lennék, mert nekem is erős hajlamom van rá. Most van munkám és párom is, de ha nem lenne egyik sem, akkor valószínűleg már nem élnék.
2015. dec. 7. 12:27
 2/11 anonim ***** válasza:

Végre belefognék olyanba ami összejön...

Próbálkozni kell...

Keresnék olyan lehetőséget amit szívesen csinálok és van benne fejlődés...

30 év alatt gondolom beleuntál ebbe a helyzetbe...ideje változtatnod!

22F

2015. dec. 7. 12:41
 3/11 A kérdező kommentje:
Köszönöm, ez őszinte volt! Én is már rég az akarok lenni és ha nem lenne családom, már megtettem volna én is. Főleg, ha anyukám nem lenne... Egyszerűen egy nagy nullának érzem magam. Több összetevője is van, hogy ilyen lettem, kicsit én is, a családom is, meg a genetika is tehet róla. Egyszerűen nem bírom tovább! Néha egy kicsit jobb, de aztán mindig visszazuhanok a teljes reménytelenségbe. Úgy érzem, nincs miért élnem... Minden, amibe belefogok, balul sül el, ezért már semmihez nincs kedvem.
2015. dec. 7. 12:45
 4/11 A kérdező kommentje:
Én már semmit nem csinálok szívesen, mert semmi nem jön össze. Egy önbizalomhiányos, örök kudarcra ítélt ember vagyok. Még egy esélyt adok magamnak, aztán befejeztem a földi pályafutásomat. Nincs értelme így tovább...
2015. dec. 7. 12:47
 5/11 anonim ***** válasza:
Először csak kis lépésekben gondolkozz. Olyan célt tűzz ki magad elé, amit könnyen eltudsz érni. Például állíts fel magadnak egy napirendet, amihez egy hétig tartod magad, ha törik, ha szakad. Mondjuk reggel felkelsz, tisztálkodás, rendrakás, fél óra testedzés, bármilyen, ebéd, stb. Megbeszéled anyukáddal mit szeretnél, biztosan segíteni fog mindenben. Olyan nincs, hogy örök vesztes, ne írd le magad! Szedd össze, mi az ami értékes benned, találjátok ki közösen, mit szeretnél csinálni, persze csak reális, elérhető dolgokra gondolj. Hidd el, ha látod, hogy kis dolgokat képes vagy elvégezni, segít az önbizalmadat is felépíteni, csak ne akarj mindent egyszerre. Sok sikert! :) (N)
2015. dec. 7. 13:06
 6/11 anonim ***** válasza:

Amilyen béna vagy még az öngyilkosságot is elszúrnád...

ha meg összejönne, akkor miért egy fájdalmas dolog lenne életed első sikere??? gondolj bele anyukádnak mekkora fájna, szerintem nem ilyen sikerről álmodott...

kezdj el tanulni valami szakmát, vagy játssz neten akár...tök mind1 mit csinálsz, mindenhez kell kitartás...

22F

2015. dec. 7. 13:08
 7/11 anonim ***** válasza:
Az igazság szerintem az, hogy nagyon sok mindent igazán nem tudsz tenni, mert ez a jelenlegi társadalom sajnos nem kínál alternatívákat azoknak akik másképpen gondolkodnak, nem akarnak gyári rabszolgák lenni stb. Öngyilkos ne legyél semmiképpen sem, hiszen azzal csak azokat igazolod, aki ezt a mostani világunkat megálmodták és önkényesen uralják. Egy barátom hasonló helyzetben elment külföldre, az élete egy ideig pokol volt, nem tudta a nyelvet, hajléktalanként élet a nyomornegyedekben, gyertyája sem volt amivel világíthatott volna. De aztán szép lassan megtanulta mondani, hogy köszönöm. És, hogy don't mention it, meg hogy to get on, meg hogy can I have a go és lett munkája mint vécépucoló. Aztán elvégzett különböző tanfolyamokat és most már saját kis üzlete van egy külvárosi részen, ahol magyarul is kiszolgálja az otthoni magyarokat. Ez az alternatíva van vagy az, hogy vársz a semmire, valamire, nem tudom. Nem érdemes tovább várni, nincs mire. Vagy mész az utcára tüntetni az elnyomó és igazságtalan diktatúra ellen ha eljön az ideje. Sok jóra ne számíts, Franciaországban győzött a nacionalista párt, Európának vége van, jön a háború. Akkor meg már minden teljesen mindegy lesz. Szóval ne akarj meghalni, butaság. Örülj inkább annak a kicsinek is ami van, ameddig teheted... Szarj le mindent... Ez a mostani kormány annyiban jobb annál mint ami lesz, hogy legalább sza*ik bele mindenbe, nem érdekli az aki nem nyalja a seggét. De ha Magyarországon is a szélsőséges jobbik kerül majd hatalomra, akkor majd vérengzések, népírtás, tömegmészárlás is lesz. Azt viszont már én sem akarom megélni.
2015. dec. 7. 13:55
 8/11 anonim ***** válasza:
De minden nap próbálj tenni legalább valami kis dolgot, hogy kicsit jobb legyen az életed és, hogy ki tudj szabadulni ebből a csapdából. Előző voltam.
2015. dec. 7. 14:16
 9/11 anonim ***** válasza:
Nem vagyok őszintén meggyőződve róla, hogy az 50-60 éves anyukájának nem lenne megkönnyebbülés, ha ez a harmincéves kolonc lekerülne végre a hátáról... legalább vénségére fellélegezhetne szerencsétlen asszony, de komolyan. A nyugdíjából is ki fogod forgatni, vagy hogy tervezed? Vagy nyugdíj mellett majd elzavarod pluszmunkát vállalni? És van képed azt hangoztatni, hogy MIATTA élsz?
2015. dec. 7. 22:35
 10/11 A kérdező kommentje:
Nem tudom, kedves utolsó válaszoló, honnan veszed ezt a sok sületlenséget, amit leírtál. Amúgy nem egy ilyen ember van a világon, mint én, csak nem merik bevallani. Én legalább be merem, de nem vagyok rá büszke természetesen és mindent igyekszem megtenni azért, hogy ez ne így legyen. Nem akarom kiforgatni a vagyonából meg a nyugdíjából se, sőt épp most költözünk egy kisebb lakásba, hogy kevesebb kiadásunk legyen. Nem küldöm el pluszmunkát vállalni sem, ekkora hülyeségeket honnan veszel? Ha nem ismersz, legalább ne vádaskodj!
2015. dec. 8. 15:50
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!