Te megengednéd a vendégednek, hogy használja a dolgaid?
Vendégségbe mentünk a hétvégére a párom barátaihoz. Úgy adódott, hogy mindketten hajat szerettünk volna mosni. Én azt hittem, ő pakolta be a sampont, ő meg azt, hogy én, így a végén egyikünk se.
Kérdeztük, hogy használhatnánk-e valamit, mire a lány megmondta, hogy a férje samponját bármikor, de az ő drága luxus kozmetikumait inkább ne.
Fogalmam sincs, milyen az a luxus sampon, drogériás termékeket használok, általában azt, ami a kezembe akad, nem tapasztaltam különbséget a saját márkás és a reklámozott termékek közt. Illetve vékonyszálú szöszhajam van, szóval teljesen mindegy, mivel mosom, ugyanolyan rossz minőségű marad.
Aztán kíváncsiságból megnéztem a fürdőszobájukban, mi is az a luxussampon, hát, igaza volt, legalább 10 flakon különféle hajápolókból (ugyanazon márka) a 10 ezer Ft feletti kategóriából.
Jó, mondjuk lehet, neki megéri, gyönyörű, dús, fenékig érő vastag szálú haja van.
Szóval, te megengeded a vendégednek, hogy kiszolgálja magát a fürdőszobádban? (vagy bárhol máshol)
Igen? Nem? Miért?
Hát nekem kicsit egyik kutya, másik eb kategóriának tűnik.
Valahol érthető, hogy határt kell szabni a vendégnek, és végül is megengedte hogy használjatok sampont, és az is érthető hogy attól hogy vendég vagy nem jelenti azt hogy "szabad a rablás". Az más hogy nem épp a legfinomabban közölte ha így tette szóvá.
Mondjuk szerintem a másik, hogy ha már vendégségbe hívnak, akkor nem illik "kíváncsiságból" kibeszélni hogy mi volt neki ami neked nem. Szerintem nem ezen kellene dúlni fúlni.
Mivel mindig le vagyok pontozva zéróra, ami miatt megírom, hogy naponta hajat mosok, feltételezem, hogy nem sokan teszik ezt.
Miért pont a vendégség idejére időzítettétek a hajmosást? Gondolom, a lábborotválást meg tudtátok előtte oldani, nem tőlük kellett kérni pengét?
Én sem vennék 10 ezer felett sampont, de attól nem lesz valaki "ribi", hogy tud ennyit költeni rá.
Nyilván a normális dolgokkal kiszolgálhatja magát, mint sampon, balzsam, tusfürdő, testápoló, fogkrém - sőt, a deomból is vehet, mert nekem hintőporszerű, előbb kézbe öntöd, aztán hónaljra.
De mondjuk arckrémet nem adnék, mert ismerem magam, ismerem a rendszeresen bőrápoló barátaimat, és tudom, hogy mindegyikük hozná a saját krémeit. Akinek pont jó az én krémem, azt nyilván nem érdekli a bőrápolás, csak pacsmagol, ha van miből.
(Egyébként ha azt írod, nem tudod, milyenek a luxussamponok, honnan tudod, hogy szöszhajad lenne, ha kipróbálnád valamelyiket?)
Akkor én köcsög leszek, de én a saját samponomat nem engedném, hogy használja más. Egy biosampont használok, ami ráadásul nem is a legolcsóbb és kicsi is a flakonja, ebből én 2,5 hét alatt elhasználok egyet. Ha két másik ember hajat mosna vele, annyi elhasználódna belőle, mint amennyit én egy hét alatt elhasználok. Szóval igy nem.
De a szüleim fürdőszobája tele van samponokkal, amik jó nagy flakonokban vannak és nem is drágák, azokat felőlem használhatják.
Oké, nem ribi.
Miért is lettem 0%-os?
Ja,kicsit erős volt a véleményem, az igaz.
Miért is?
A csajnak tucatnyi méregdrága haj kozmetikuma van,és azon szenved, hogy a barátai egyszer, az egyiket használják.
Na,ezért ribiztem le,mert egy arcoskodó liba.
Én a Kérdező helyében leugranék venni egy sampont, ezután akkor se kellene az övé,ha felajánlaná.
Amúgy szerintem ezek mellett azért vannak egyéb tényezők.
Például hogy ki kinek a barátja itt pontosan. A párodnak közös barátai ők, vagy a lány a barátja, esetleg a lány a barátjának csak a párja aki nektek nem barát. Lehet külön kasszán vannak, vagy a saját költeni való pénzéből vette és ezen nem akar közösködni.
Ha úgy nézzük, nem arról van szó hogy elküldött titeket hogy nem, nem moshattok hajat, csak mondta hogy melyik sampont használhatjátok.
Nálunk lakótársakkal voltak ilyenből gondok, hogy "néha" használtuk egymás cuccát. Csak ugye nem mindegy hogy egy drága kis kiszerelésű fogkrémet, sampont használok vagy 2-3 ember nem sajnálva elhasználja nekem 3 nap alatt, vagy van egy olcsó családi kiszerelésű sampon-tusfürdő amit lehet pusztítani akkor is marad.
Kicsit más a felfogásom úgy néz ki,a vendég látásról, mint az itt válaszolók nagyrészének.:D
Ha hozzám jön valaki, és nem akarom, hogy használjon valamimet, akkor azt elrakom.
Mellette szólok,itt vannak, ezeket használjátok.
Feltételezem, a barátaim nem fognak kutatni a saját lakásomban.
Nem pedig burkoltan ezt mondom:"Igaz pénzem van (sok drága dolog)másikat venni,de ne az enyémet használjátok,azok túl drágák, sajnálom tőletek,használjátok inkább a páromét"
Ennyi a történet, nem több.
Szimpla bunkóság.
Nem értem a nagy felháborodást. Itt a két pasi volt kapcsolatban egymással (a párod barátjához mentetek). Te feltettél egy kérdést - használhatnánk-e VALAMIT?-, kaptál egy korrekt választ - a FÉRJE CUCCAIT bármikor. Tudtál hajat mosni? Igen. Akkor mi a gond?
Lehet, hogy rosszul esett, amikor a sajátját nem ajánlotta fel, nekem viszont a helyében az nem tetszett volna, hogy valaki ezek után kutakodik a holmijaim között.
Nem várom el senkitől, hogy hozzon minden vackot, fogkefét, fésűt, deót hozzon, más nem kell. Sminken se nagyon osztozok. A fogyó, nem igazán intim dolgoknál meg mindegy.
Az mondjuk már zavart, amikor bátyám nője tulajdonképpen beköltözött hozzánk és lazán elhasznált bármit, ha meg valamiből véletlen volt sajátja, azt bevitte a szobába... na ez már pofátlanság volt. De egy-egy hajmosásnyi sampont ki a fene sajnál mástól? :D
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!