Kezdőoldal » Emberek » Egyéb kérdések » Te megengednéd a vendégednek,...

Te megengednéd a vendégednek, hogy használja a dolgaid?

Figyelt kérdés

Vendégségbe mentünk a hétvégére a párom barátaihoz. Úgy adódott, hogy mindketten hajat szerettünk volna mosni. Én azt hittem, ő pakolta be a sampont, ő meg azt, hogy én, így a végén egyikünk se.

Kérdeztük, hogy használhatnánk-e valamit, mire a lány megmondta, hogy a férje samponját bármikor, de az ő drága luxus kozmetikumait inkább ne.

Fogalmam sincs, milyen az a luxus sampon, drogériás termékeket használok, általában azt, ami a kezembe akad, nem tapasztaltam különbséget a saját márkás és a reklámozott termékek közt. Illetve vékonyszálú szöszhajam van, szóval teljesen mindegy, mivel mosom, ugyanolyan rossz minőségű marad.

Aztán kíváncsiságból megnéztem a fürdőszobájukban, mi is az a luxussampon, hát, igaza volt, legalább 10 flakon különféle hajápolókból (ugyanazon márka) a 10 ezer Ft feletti kategóriából.

Jó, mondjuk lehet, neki megéri, gyönyörű, dús, fenékig érő vastag szálú haja van.

Szóval, te megengeded a vendégednek, hogy kiszolgálja magát a fürdőszobádban? (vagy bárhol máshol)

Igen? Nem? Miért?

2015. dec. 5. 21:36
1 2 3
 1/24 anonim ***** válasza:
61%
Én megengedném, azért akárkit nem hívok át. Akiket viszont igen, nekik biztos, hogy megengedném. Annyira utálom amúgy ezeket a nőket, akik több százezer forintot költenek kozmetikumokra.
2015. dec. 5. 21:42
 2/24 anonim ***** válasza:
67%

Megengedném, hogy használjon pl. sampont, tusfürdőt, fogkrémet.

Nyilván van, amit nem lehet közösen használni, deó, borotva. Ilyeneket nem :)

De mindent mást természetesen igen.

Egyébként nem értem, hogy minek vesz ilyen drágát, hogyha meg nem lehet használni, nehogy elfogyjon :)

Na meg, hogy most eggyel több vagy kevesebb használat nem igazán számít. Főleg, hogy írod, hogy neked kevés hajad van, úgyhogy arra nyilván kevés is kell.

Szerintem ez nagyon bunkó és udvariatlan volt tőle.

2015. dec. 5. 21:42
 3/24 anonim válasza:
Ha régóta ismerem az illetőt és a barátomnak tekintem, akkor azt csinál amit akar. Nincsenek ilyen többtízezres kenceficéim amiket elhasználhat :\ :D
2015. dec. 5. 21:43
 4/24 anonim ***** válasza:
Milyen márka ez? Kíváncsivá tettél :D én meg szoktam engedni, semmiből nem használok olyan vészesen drágát, egyedül az olyan sminkeket nem amit közvetlenül használok szemre/szájra/arcra, mert nem higiénikus, a ruháimat viszont már csak egy-két nagyon jó barátnőmnek adom kölcsön.
2015. dec. 5. 21:48
 5/24 anonim ***** válasza:
84%

Alapvetően olyan alszik nálunk, akivel nagyon jó viszonyban vagyunk, szóval bármit használhat, ami higiéniai szempontból a normál határon belül mozog (az én golyós dezodorommal se kenje más a hónalját:)).

Sőt, én mindig azon vagyok, hogy otthonosan érezze magát bármelyik barátunk, így amellett, hogy igyekszem jó vendéglátó lenni és kedvére tenni, általában megmondom, hogy nyugodtan szolgája ki magát, ha éhes-szomjas-stb.

2015. dec. 5. 21:50
 6/24 anonim ***** válasza:
28%

Feldugnám a ribinek a 10 rongyos samponját...

Igen,megengedném.

Micsoda kérdés?

Feltételezem, nem hetente jársz rá,a drága kozmetikumaira.

Mit tennék?

Ha nem sokáig lennénk vendégségben,akkor nem mosnék hajat,majd otthon inkább.

Ha hosszabb idejű a vendégség,holnap leszaladnék egy drogériába, és vennék egy flakon sampon.

Ha tucatnyi drága hajápolója van a ribinek, feltételezem nem a segély utolsó forintjait költötte sampononokra,szóval bunkóság volt a részéről.

Ennek fényében, ha ajánlaná sem kellenének a dolgai,semmi sem.

2015. dec. 5. 21:51
 7/24 anonim ***** válasza:
76%

Jó minőségű cuccokat használok, de 10k-t biztos nem fizetnék ki egy samponra, egészséges hajjal nincs is szükség rá. (Nekem is volt hosszú a hajam, dús és vastagszálú, nem kellett rá luxuskence, hogy szép legyen.:-))

Van olyan samponom, amit nem szívesen osztok meg senkivel, érzelmi dolgok miatt, egy számomra fontos utazás emléke. Én is nagyon ritkán használom, alig fogyott belőle. Ha ilyen helyzetbe kerülnék, azt eltenném a szekrénybe, a többit nyugodtan használhatják. A másik megoldás (ha vannak féltett cuccok, kozmetikumok), hogy kiteszi az ember a felajánlandó tusfürdőt, sampont, hajbalzsamot pl. a mosdóra, és megmutatja, hogy tessék, itt vannak a szükséges piperecikkek.

2015. dec. 5. 21:54
 8/24 anonim ***** válasza:
31%
Sajnáltok a boltban venni egy 800 forintos sampont, na ez a spúrság csúcsa.
2015. dec. 5. 22:13
 9/24 A kérdező kommentje:

Otthon van samponunk. Minek legyen még egy csak azért, mert egy alkalommal hajat akarunk mosni.

Komolyan ezért le kellett volna menni a boltba?

2015. dec. 5. 22:24
 10/24 anonim ***** válasza:
12%

"Komolyan ezért le kellett volna menni a boltba?"

A minimum lett volna, ha már vendégségbe vagy. Máskor ne legyél spúr. Gondolom többet nem fognak meghívni magukhoz.

2015. dec. 5. 22:31
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!