Szerintetek teljesen elcsesztem az életem?
22 éves vagyok, 2 éve tanulok felsőoktatásban.. Rájöttem, hogy egyáltalán nem érdekel, amit most tanulok, és szeretnék belevágni egy másik szakba jövő szeptemberben. Szerintetek nem késő 22 évesen? Most jöttem rá, hogy mi szeretnék lenni valójában.. Csak az a gond, hogy kb 26 évesen végezném el.. és nem tudom, hogy mennyire tudnék dolgozni suli mellett, a mintatanterv szerint minden szemeszterben heti 30-35 óra van, ami ugye nem olyan sok, de ha pl. úgy vannak az órák, hogy van egy reggel, aztán van több óra szünetem, a következő óra meg késő délután, akkor úgy nem nagyon tudnék dolgozni.. Igazából a szüleim azt mondták, hogy támogatnak addig, amíg tanulok, de kezdem cikinek érezni, hogy nem dolgozom.. tavaly dolgoztam 2 hónapot, de aztán otthagytam, mert csak a tanulás rovására ment.. de amúgy nem is értem ezeket a diákmunkákat, tök irreális elvárásaik vannak, pl. most is néztem diákmunkákat és csomó hirdetéshez oda van írva, hogy heti 4x8 órát kell elvállalni minimum.. de hogy? Kb azt várják el tőlünk, hogy iratkozzunk be a suliba, de ne járjunk be tanulni, csak dolgozni.
Mi a véleményetek?
26 évesen még nem gáz a dolog, na meg vannak akik később is beiratkoznak.
Én azt mondom, inkább most vágj még bele, minthogy évekig húzd és szenvedj olyanért amit nem akarsz. Én így vagyok a saját szakommal. Alapból 7-8 év az átlag az 5 éves képzésen, én meg már 2-ik évben rájöttem hogy nem is érdekel az egész. Aztán úgy voltam hogy a papír miatt végig szenvedem, volt hogy 1 évre elmentem és dolgoztam, meg mellette tanultam dolgokat amik jobban érdekelnek.
Viszont csak úgy vágj bele, hogy biztos vagy a dolgodban, és tuti azt a szakot akarod, és végig is csinálod. Mert sokan ebbe esnek bele, hogy ez se jó az se jó...aztán eljut oda hogy 30 évesen még nincs egy befejezett diplomája és nem ért semmihez.
Diákmunkáknál sem kötelezően megy ez a heti ennyi annyi óra. Nekem is volt ahol meg lett volna adva, mondtam hogy nekem mennyi menne, és kiegyeztünk úgy. Persze a kelendőbb munkákban az állandó és már bejáratott embereket szeretik.
Nálunk pl egyetemi levelező listán is szoktak jönni 1-1 napos munkák, pakolás, költöztetés, stb. Több mint a semmi. De heti 2-3 nap bevállalható, akár a hétvégék. Na meg ott a nyár. De igazából ha teheted akkor ne diákmunkákat nézz, hanem azokból is az egyetemedhez, szakodhoz köthetőeket, vagy inkább menj el egy tanárodhoz gyakorlatra, vagy bármilyen szakmán belüli gyakorlatra ami jól mutat majd utólag.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!