Nem képmutatás az, amit a párizsi terrortámadással kapcsolatban művelnek?
Szerintem a legtöbb ember marha távolinak érzi magától a háborús zónákat, főleg mert ténylegesen baromi távol van földrajzilag és emberileg is. Az orosz gép sem a szomszédban zuhant le és még mindig egy kicsit elhatárolódhattunk az eseményektől. Nos, Franciaország annyira európai és annyira közeli ország, hogy szerintem nagyon nagyon sokan most jöttek rá, hogy igenis el kell kezdeni félteni a saját és a szeretteik bőrét, mert sosem lehet tudni mi lesz a következő. Igen, én is kicsit jobban megrendültem a péntek esti eseményektől, mint eddig bármelyiktől. Nekem is van magyar ismerősöm (történetesen a bátyám), aki Párizsban tartózkodott azon az éjszakán és tudom milyen zaklatottan, minden lehetőséget észben tartva próbálni utolérni és imádkozni, hogy felvegye a telefont. Ez egy közeli esemény volt. Nem csak földrajzilag, hanem azért is, mert személyesen megtapasztaltam milyen érzés valakiért ennyire aggódni.
Kevesen vagyunk az országban, akiknek ne lenne Európa szerte közeli ismerőse, szerette, hozzátartozója és amondó vagyok az ember pszichológiája úgy van beállítva, hogy amíg ezeket a területeket nem veszélyezteti semmi, addig az ő szeme sem nyílik fel. Most nagyon sok emberé felnyílt.
Igen, képmutatásnak tartom a francia képeket, de abban egyetértek, hogy nagyon erősen el kell kezdeni imádkozni. Nem csak a franciákért, hanem az egész emberiségért.
Erősen kialakulni látszik egy következő világháború, amiből én nem szeretnék többet látni.
Sokan részvétnyilvánítás képpen rakták ki azokat a képeket, vagy mert családtagja, barátja, ismerőse van kint Párizsban, vagy mert csak szimplán azért, mert ez a legaljasabb, legkegyetlenebb dolog, amit csak elkövethettek. Illetve sokan azért rakják ki, mert így akarják azt kifejezni, hogy ők nem félnek, nem akarnak behódolni a terrorizmus, nem szabad ennek teret engedni. Még nem láttam egy olyan embert sem az ismerőseim közül, akik "menőzésből" rakták volna ki. Viszont annál több olyan embert láttam ezt hangoztatni facebookon, akinek még ott a tojáshéj a fenekén, vagy az IQ-ja nem éri el a 80-at...
Ahogy a 11-es válaszoló is írta, ez itt történt szinte a szomszédban, a pacifista nyugaton, ahol nincs háború, béke van, az emberek nincsenek ehhez hozzászokva.
Ez egy olyan esemény volt, ami mindent meg fog változtatni. Az emberek hozzáállást más bőrszínű emberekhez (mert hát ki tudja, mikor rejteget bombát a ruhája alatt). Maga a nyugati világ tényét, a szabad világot.
Anno a selfie is így kezdődöt.
Vannak akik szívől teszik ki,de a többség csak azért mert most ez lett a menő,mert mindenki rakja ki és hogy nézne már ki,ha nála nem lenne.:/
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!