Vezetéknév változtatással kapcsolatban lenne kérdésem! Tisztában vagyok a menetével és az illeték összegével, a kérdésem az indoklással kapcsolatban lenne? (édesanyám nevét szeretném felvenni, egyedül nevelt fel,22 éves vagyok) LENT
Figyelt kérdés
Megfelel e indoklásnak az, hogy 20 éve nem láttam édesapámat és az édesanyám nevét szeretném viselni hisz ő nevelt fel egyedül?Megfelelő indok lenne e ez?Amikor megszülettem akkor is az édesanyám nevét kaptam ugyanis az apám nem akart elismerni és DNS vizsgálattal igazoltuk hogy a gyereke vagyok , el kellett szökni tőle, a gyerektartást vonták tőle eddig de már igazából nem kapom és amúgy is mindig ez volt a vágyam,hogy ezt a nevet viselhessem. Valaki aki végig ment a névváltoztatás menetén, leírná az indokait?Köszönöm előre is!2015. nov. 14. 20:09
1/4 anonim válasza:
Szerintem ez teljesen korrekt indoklás.
Én pl ismerek olyat, aki az általa nagyon szeretett, nemrég meghalt nagyapja nevét vette fel kötőjellel az "eredeti" vezetékneve mellé. Ha neki ezt engedték, akkor neked sem lesz gond.
2/4 A kérdező kommentje:
Köszönöm a választ! Annyi még, hogy sok helyen olvastam, hogy kötelező még azt oda írni, hogy ezzel senki jogát nem sértem, valóban elengedhetetlen ez?
2015. nov. 15. 06:23
3/4 anonim válasza:
Szia! Én pont ugyanezzel az indokkal változtattam nevet 18 éves koromban. Leírtam, hogy édesapámmal hosszú évek óta nem tartjuk a kapcsolatot, és ezért nem szeretném az ő nevét tovább viselni. Simán elfogadták, 3 hét múlva már jött is postán az okirat, hogy a névváltoztatás megtörtént. :) 25/N
4/4 A kérdező kommentje:
Köszönöm a választ! Az életem mentené meg ez a névváltoztatás, minden rossz emlék vele kapcsolatban,a zaklatások meg amit művelt elmúlna..Akkor csak ezt őszintén, és anyának 22 éves létemre be kell egyeznie igaz?
2015. nov. 16. 04:39
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!