Mit gondoltok van köze a "cél nélküli tervezésnek" és a "kapzsiság negatívnak tartásának" egymáshoz?
Ha valaki pénzéhes, vagy kapzsi, azt szerintem sokan negatív tulajdonságnak fogják fel.
Kevésszer láttam példát arra, hogy úgy talált ki valaki valamit, hogy csak a végcélt látta, a megvalósítást még nem.
Ezek alapján gondolom, hogy lehet, hogy azért csak negatívan látják egyesek a kapzsiságot, mert nem ismerik azt a fajta tervezést, ami a végeredménnyel foglalkozik, a megvalósítást pedig utána vagy, akár soha nem dolgozza ki vagy soha nem sikerül kidolgoznia. Ha ismernék, akkor a kapzsiságról sem egy dimenziósan beszélnének, hanem lenne egy olyan megközelítése is, hogy a kapzsiság lehet az is, hogy valaki eltervezi, hogy sok pénze lesz, szeretné a sok pénzt, ez motiválja, és csak utána valósítja meg, hogy hogyan, vagy próbálja megvalósítani. És így nézve a kapzsiság egy újabb dimenzióval bővült, egy pozitívval.
Kíváncsi vagyok, ti mit gondoltok erről, de csak "igen"-nel vagy "nem"-el lehet válaszolni, mert az érvektől félek.
A másodikra nem jöttem rá, hogy mit takar, egyébként gondolom nincs közük egymáshoz.
A kapzsiság az, amikor az anyagi gyarapodás okozta öröm mindennél nagyobb. A többi már csak valamennyire kapzsiságszerű.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!