Kezdőoldal » Emberek » Egyéb kérdések » Miért beszélnek többes számban...

Miért beszélnek többes számban a gyerekükről az anyukák?

Figyelt kérdés
Csak úgy érdekelne miért mond valaki olyat, hogy bekakiltunk, vagy hogy felültünk, vagy kibújt az első fogunk...? Végtelen verzióban... Miért? Nyilván anyuka nem kakilt be, vannak már fogai és nem szenzációs ha felül. Nekem ez annyira bárgyú, eszembe nem jutott a gyerekemről így beszélni de mostanában ez nagy divat az ismerettségi körömben és zavaró.
2015. okt. 19. 09:04
1 2
 11/13 A kérdező kommentje:
:) Köszi. Én sem akarok beszólni senkinek? de uuristen. Persze ez az alvás dolog rendben van, nyilván azt mi is együtt csináltuk, de én ezeket gyakran félreértem élőbeszédben és már én érzem magam hülyének. pl.. bnőm eszik vmelyik nap. Nézem mit.. rákérdezek. Mondja nekem, az anyja főzte, tegnap volt leves meg sülthús. "Annyira ettük." Mondom neki, egészségetekre, de te nem utalod a paradicsomlevest? Erre válasz: De, a gyerek ette. B+... Régebben amig a gyerek szopott addig "szopikáltak" én meg sokkot kapok ezeken.
2015. okt. 19. 10:43
 12/13 A kérdező kommentje:
amúgy lehet tényleg ezekből lesznek a tul ragaszkodó szülő.. életem egyik legnagyobb ledöbbenese egy masik bnőm esküvőjén volt.. videken voltunk én voltam a menyasszony tanúja es egy hotelban szálltunk meg. volt egy reggeli a szülők a pár a tanúk es a pár testvérei voltak ott. A vőlegény anyja megkérdezte a kaja előtt (mondjuk nem teljesen nyilvánosan, de elcsíptem pont) hogy "kakiltal?" Kesobb kérdeztem a menyasszonyt, hogy ez komoly? és igen.. az volt, ezt igy minden nap bekerdezte anyospajti ha eppen egyutt voltak. Na o pont az a tipikus nénike aki az unokát tobbesszam első személyben teszi közszemlére a fb-on. Feltételezem a gyerekkel pont igy tett volna ha létezett volna 30 éve fb. Ah.. :)
2015. okt. 19. 10:56
 13/13 anonim ***** válasza:

Csak hallgasd és nevess. :DDD

Én is ezt teszem. Majd megtanulnak beszélni vagy nem és akkor még többet nevethetünk.

2015. okt. 19. 11:32
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!